Over curry + ik probeerde de AH curry spinazie-courgette!

verse curry ah

Laat ik beginnen met te bekennen dat ik tot dusver een ‘curry‘ vooral kende uit boeken en Engelse series waarin personages even een ‘curry’ haalden. Ik groeide op met aardappels, groentes en vlees. En hoewel ik tegenwoordig ook allerlei andere gerechten maak, zoals Kip Tandoori, was curry nieuw voor me.

Dus toen ik uit de  8 verse curry’s en pastasauzen van Albert Heijn curry spinazie-courgette mocht proberen, zocht ik eerst eens even op wat een ‘curry’ eigenlijk is.

Wat is een curry?

Een curry is een pittig, sausachtig gerecht. Oorspronkelijk komt het uit de Indiase keuken. Maar anno 2017 wordt de term curry gebruikt voor vrijwel elk gekruid, sausachtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Curry wordt meestal gecombineerd met rijst. Zie ook rijst koken.

Je hebt vegetarische curry’s en ook curry’s met vlees. Net waar je zin in hebt! De spinazie courgette curry van de Albert Heijn is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

De verse curry spinazie, courgette van de Albert Heijn

Net als de verse pastasaus met pompoen en chili, zit de verse curry spinazie courgette in een bakje voor 475 gram dat geschikt is voor 3 tot 4 porties.

Dat betekent dat je met deze curry bijna op de helft komt van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente van 250 gram.

De Albert Heijn speelt met hun sauzen en curry’s in op ons verlangen om vers en gezond te eten, met het liefst zo min mogelijk toevoegingen. Tegelijkertijd beseffen ze bij Albert Heijn dat we niet altijd veel tijd hebben. Dat maakt hun verse sauzen en curry’s een aanwinst in de keuken: ze combineren gezond en vers, met makkelijk en snel klaar.

Wat zit er in de curry spinazie, courgette?

Hier onder zie je de ingrediënten van de curry:

curry spinazie courgette

Je kunt het serveren met rijst, maar mijn kinderen zijn dol op pasta, en dus combineerden wij het met penne.

Zo aten wij de curry spinazie-courgette

Omdat de kinderen erg dol zijn op spinazie met kruidenkaas en spekreepjes, besloot ik deze variant toe te passen op de curry. Maar dan zonder de kruidenkaas, want dat vond ik eerlijk gezegd zonde van de curry. Die heeft al een heel lekkere, frisse smaak van zichzelf, en daar wilde ik geen kruidenkaas door heen doen.

Als extra groente sneed ik twee komkommers in kleine stukjes voor een lekkere bite.

verse curry

verse curry

verse curry

En dan: eet smakelijk!

curry

Mijn conclusie over de verse curry spinazie, courgette

Ik vond deze curry heel verrassend! Hij smaakt namelijk lekker fris. Ik vind deze spinazie-courgette curry zelfs lekkerder dan de spinazie met kruidenkaas die ik normaliter maak. Die smaakt namelijk veel machtiger. Bovendien is deze variant gezonder omdat er geen vette kaas in zat.

Een aanrader dus.

Praktische informatie over de verse curry’s en pasta’s van Albert Heijn

De verse curry’s en pastasauzen van Albert Heijn zijn te koop voor € 2,99. Ze zijn verkrijgbaar in 8 smaken, dus voor elk wat wils. Bijkomend voordeel is dat je met deze curry’s en pastasauzen makkelijker aan de aanbevolen hoeveelheid groente van 250 gram per dag komt.

Bovendien zijn ze in een hand omdraai klaar.

Ze vormen dus een uitstekende basis voor een gezonde, snelle maaltijd. Zeker als je na een drukke dag thuis komt, en weinig zin meer hebt om te koken zet je met de Albert Heijn pastasauzen en curry’s toch snel een gezonde maaltijd op tafel.

Tip: Vergeet niet te kijken wat Albert Heijn in de bonus heeft deze week!

Ook lekker is lasagne van courgette!

De Lidl heeft nu ook kant en klare groente sauzen: Lidl verspil me niet sauzen.

Deze post kwam tot stand in samenwerking met Albert Heijn.

Similar Posts

25 Comments

 1. De ingrediëntenlijst ziet er verrassend genoeg prima uit, weinig tot geen vreemde toevoegingen, dus hoera voor deze curry. Ik kom alleen nooit bij de AH :)

  1. Dat snap ik Nancy. Zelf vind ik wel dat er veel verschil is tussen kant en klare sauzen. De ene is echt veel lekkerder dan de andere. En deze van de Albert Heijn vind ik goed geslaagd.

 2. Nou, hiervan mag je 0% meetellen met je groentenporties, het is gepureerd, er zit geen greintje gezondheid meer in.
  Wat ik erg mis in je curry is vulling: verse groenten, eventueel wat kip. Spek hoort niet bij curry, kip of vis zijn de varianten, rundvlees niet want de oorsprong is india en omgeving en daar worden geen koeien gegeten. Spek heeft een zeer overheersende smaak en drukt die van een goede curry weg.
  Zoals jij het serveert hoef ik het mijn gezin niet voor te zetten: “we eten geen kots!” Het is te kaal, te sauserig, daar gruwelen ze van.
  Wij zijn dol op de thaise groene curry in het verspakket van de AH. Zou ook voor 3-4 personen zijn, wij halen er krap 3 porties uit waarbij de derde portie een lunch-beetje is. We serveren er dan rijst en salade bij.

  1. De Thaise groene curry in het verspakket heb ik nog nooit gehad, maar die wil ik best een keer proberen. Het verspakket voor tomatensoep van de Albert Heijn was hier alvast een succes. Het is me daardoor eindelijk gelukt om zelf tomatensoep ‘from scratch’ te maken : )

 3. Geweldig, curry met penne :)

  De ingrediëntenlijst ziet er heel ok uit. Super dus van AH. Fijn dat er steeds meer dingen gemaakt worden zonder suiker, tarwemeel, e-nummers, smaakversterkers…

  Tuurlijk is zelf vers maken nog gezonder maar niet iedereen kan of wil dat, en dan is dit allicht een eind beter dan een zakje aanmaaksaus van Knorr!

  1. Precies Anke! Dat vind ik dus ook. Je moet ergens beginnen tenslotte. En dit is voor mensen die normaliter een zakje poeder aanmaken al een stap in de goede richting.

 4. Hoewel ik de reactie van Francien wat scherp vind, heeft ze wel wat gelijk wat betreft gezondheid van de gepureerde groenten, mij lijkt het ook niet veel meer te bevatten aan vitaminen en dergelijke.
  De keuze van spekjes erbij is persoonlijk en hoeft niet per definitie authentiek Indiaas te zijn, ieder zijn smaak en als het iedereen gesmaakt heeft, is het toch prima!
  Voor mezelf is het niet handig als alleenstaande, teveel voor 1x en ik ben niet zo weg van dergelijke kant en klare sauzen, net als kant en klare maaltijden, het valt me altijd tegen door bepaalde smaakjes, die ik niet lekker vind, dus ik koop het ook niet meer.

  Groetjes Lily

 5. Ik ben het helemaal met Francien en Lily eens. Je kan echt niet alles zomaar combineren, kruidenkaas past er al helemaal niet bij en de spekjes zijn ook beetje vreemd, hoe kom je erbij dat dat allemaal wel kan? Laat recepten die in de loop de jaren zijn ontwikkeld tot lekker in hun waarde. Sommige fusiongerechten kunnen lekker zijn maar alleen als je kennis hebt wat wel en niet kan.
  Waarschijnlijk ben ik een zeurpiet erover want ook pizza met ananas os shoarma vind ik een belediging voor een goede pizza.
  Bij dit soort foto’s denk ik ook al snel : dat is al eens gegeten, brrrrrrr.

 6. Ik begrijp niet zo goed waar je die helft van 250 groente vandaan haalt. Als ik de pot bekijk zit er krap 50% groente in, de rest is vulling, water, kruiden, kokosmelk etc. Dus 475:2=ca 235 gr. groente en dat ook nog eens gedeeld door 3 à 4 porties, blijft niet veel groente pp over, ca 55 gr. Die twee komkommers maken dat niet goed, komkommer bestaat grotendeels uit water.
  Ik koop een pot currypasta bij de toko, lang houdbaar in de koelkast, snijd een vracht groente, kook rijst of noedels, eventueel wat kip of vis erbij en klaar ben ik. Sorry dat ik zo kritisch ben maar ik vind het een beetje volksverlakkerij van de appie.

  1. Leontine, ik ben het roerend met je eens. Gezond eten betekent volgens mij simpelweg (veel) verse groente en fruit. Maar daar kan AH niet zoveel aan verdienen, vermoed ik.

  2. Bij Albert Heijn zeggen ze dan ook dat je de saus kunt uitbreiden en combineren met andere groentes. Het is dus niet zo dat ze zeggen dat alleen de saus al voor 250 gram groente per dag zorgt. Maar het is wel een mooie opstap! Het maakt het makkelijker om aan de dagelijkse portie te komen : )

 7. Ik kom eigenlijk nooit bij de AH. Zit niet op mijn boodschappenrondje. Valt me mee wat er in deze kant en klare saus zit moet ik zeggen. Er zitten weinig toevoegingen bij en dat had ik in eerste instantie wel verwacht.
  Misschien toch eens uitproberen.

 8. Ik wist niet dat dit er was. Ziet er echt heel lekker uit. Komt goed uit dat ik nog langs de supermarkt moet vanavond :-). Ga het meteen proberen voor morgen. Ben ook erg benieuwd naar de andere smaken!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.