3 maanden een hond: hoe bevalt het?

trixieVlak voor Kerstmis kregen we onze hond Trixie.

Ik had al een jaar of drie het verlangen naar een hond, maar durfde steeds de stap niet te zetten. Mijn grootste zorg was een hond extra zorg met zich zou meebrengen. Een puppy zindelijk maken vraagt bijvoorbeeld veel tijd en aandacht.  En ik vond dat ik met vijf kinderen wel aan mijn zorgtaks zat.

Inmiddels hebben we Trixie drie maanden, en ik zou haar niet meer willen missen. Ik ben heel blij dat ik uit mijn 'comfort zone' ben gestapt en de sprong om een hond op te nemen in ons gezin heb gewaagd! Hier onder een lijstje van alle redenen waarom ik zo blij ben met onze Trixie.

Wat ik zo fijn vind aan onze Trixie

 1. Trixie is altijd blij om me te zien! En dat laat ze merken. Trixie speelt geen spelletjes of 'hard to get'. Ze vindt me gewoon lief zoals ik ben.
 2. Trixie vraagt niets van me. Ze moet natuurlijk worden uitgelaten en eten hebben, maar het voelt helemaal niet als 'weer iemand die wat van me moet'. Ze is gewoon blij met mijn aanwezigheid.
 3. Trixie zorgt ervoor dat ik rustiger en langer zit. Als Trixie op mijn schoot in slaap valt, dan kan ik beter blijven zitten en nog wat langer peinzen. Anders zou ik sneller opspringen om 'even wat te doen'.
 4. Trixie heeft ervoor gezorgd dat ik mijn woonomgeving op een nieuwe manier heb leren kennen. Omdat Trixie vier keer per dag moet worden uitgelaten, ben ik ineens veel meer, en verder gaan wandelen. We wonen hier nu vijf jaar, maar ik heb de omgeving ineens op een nieuwe manier leren kennen! Zo ontdekte ik leuke nieuwe paadjes en wegen. Allemaal dankzij Trixie.
 5. Dankzij Trixie heb ik een nieuwe wereld leren kennen: de wereld van de hondenliefhebber. Ik ben nu één van hen. En de meeste hondenliefhebbers blijken erg vriendelijk : )
 6. Uit onderzoek is gebleken dat een hond aaien stressverlagend werkt. Dus als ik me gestresst voel weet ik wat ik moet doen: Trixie aaien!
 7. Het is erg leuk om een nieuw speeltje voor Trixie te kopen. Ze gaat echt helemaal uit haar dak bij het zien van een nieuw speeltje. Het is heerlijk als iemand zo blij wordt van een simpel cadeautje!
 8. Trixie is iets wat we als gezin delen en gemeenschappelijk hebben. Ik merk dat de kinderen graag samen spelen met Trixie, en met elkaar delen hoe leuk en lief ze haar vinden.
 9. We hadden al een kat en het heeft iets gezelligs moet ik zeggen: een gezin met een kat en een hond!
 10. Trixie zorgt ervoor dat ik makkelijker gesprekken heb als ik wandel. Ze is wat je noemt een 'conversation starter'.

Conclusie over onze hond Trixie

Heb mag duidelijk zijn: ik ben dolblij dat ik de sprong heb gewaagd en heb gekozen voor een hond in ons gezin. Ze zorgt voor gezelligheid, warme en is, in de woorden van één van mijn maandagochtendvriendinnen 'een bundel onvoorwaardelijke liefde'!

Lees ook mijn post Puppy zindelijk maken.

Heb jij huisdieren? En hoe denk jij over huisdieren?

Similar Posts

68 Comments

 1. Wat leuk om te lezen! Wij hebben twee katten en dat is voor nu genoeg. Een hondje lijkt ons wel heerlijk, vooral om lekker veel mee te wandelen en dus naar buiten te gaan. In de winter komt dat er toch snel niet van, nu het warmer wordt, doen we het sowieso wel. Veel plezier nog met Trixie!

  1. Ja, het was soms best pittig bij slecht weer! Maar ik heb hoogstens twee keer overgeslagen met wandelen omdat het dan echt goot buiten.

   Nu het lente is, is het wandelen wel prettiger vind ik.

 2. Ja dieren in huis zijn inderdaad geweldig. Ik heb nu nog twee katten. Dinsdag helaas eentje in moeten laten slapen, maar het verdriet dat ik dan heb doet niks af een het feit dat ik heel blij wordt van mijn diertjes. Ik zou ze voor geen goud willen missen. Soms alleen wel veel zorgen. Nu gaat de oudste van 16 kwakkelen want hartkwaal. Het hoort er allemaal bij. Ik heb trouwens altijd asielkatten want een fokkat zou ik nooit willen, er zijn al katten genoeg in Nederland voor iedereen.

  1. Ik vind dat zo onverantwoordeijk. Het stikt in Nederland al van de katten, maar ja een nestje is zo leuk..... :(
   Als we allemaal onze katers en poezen lieten helpen, zo het ook niet zo de spuigaten uitlopen allemaal.

  2. Ik denk dat het ook komt omdat ze op een boerderij wonen. En tot nu kan ze de kittens altijd goed kwijt. Misschien ook wel omdat er hier regelmatig katten de dood vinden...

 3. Wij hebben ook een hond gehad, maar haar overlijden heeft er behoorlijk ingehakt waardoor we besloten hebben geen nieuwe hond meer te nemen. We hebben nog vier katten en om deze aan, weer een hond, te moeten laten wennen....
  Doen we ook maar niet.
  Maar het grootste excuus voor geen hond is toch het emotionele. Afscheid nemen van dieren is niet mijn sterkste kant. Zelfs na vier jaar mis ik onze hond nog steeds enorm!

 4. Dochterlief is een paar jaar geleden weer thuis komen wonen met hond. Na 2,5 jaar is ze met hond weer vertrokken. Ik vond het zo stil en saai zonder. Toen hebben we zelf een Jack Russel gekocht. Inmiddels woont ze al bijna 2 jaar bij ons en alle punten die je aanhaalt kloppen. Het hondje gaat mee op vakantie, mee op visite maar blijft ook wel eens lekker thuis.
  Heerlijk een hond(je)

 5. Ik ben meer een kattenmens, mijn man gelukkig ook. We hadden eenn aantal jaar geleden twee witte katten uit het asiel gehaald - echte schatjes. Maar die bleken later alletwee kattenaids te hebben en zijn uiteindelijk ook overleden. Nu hebben we geen huisdieren meer en dat is voor nu ook wel even goed. :)

 6. Helemaal mee eens :-) ennnn nog een pluspunt, een hond mee terwijl ik wandel maakt ook dat ik mij sterker/veiliger voel.(als mijn ex/tevens stalker weer eens in de bosjes naast mn huis/looproute staat). Ik ben blijkbaar heel goed in het projecteren van mijn eigen gevoelens omtrent bv mijn enge ex op onze hond. Die blaft vreselijk tegen hem. ( en verder tegen niemand anders, en de hond is ruim na de scheiding pas in ons leven gekomen).
  Oh en nog een:hondje wil altijd alles wat ik vraag....zullen we uit? hup hij staat al vrolijk klaar....wil je eten...idem....kijk? en hij gaat meteen kijken, etc etc....
  Nee mijn hondje is mijn vriend!

  1. Bijzonder dat een hond je emoties zo kan oppikken! En super dat hij je een veiliger gevoel geeft. Dat heb ik bij Trixie dan weer niet. Omdat ze zo klein is.

 7. Ben blij voor je dat het jullie zo goed bevalt!Honden zijn geweldige vrienden.
  Wij hebben altijd honden gehad en pas de laatste jaren door allergie niet.
  ik mis onze hond nog steeds!
  hopelijk komt er hier ooit een hypoallergene hond :)
  Even off topic, ik probeerde (weer) een enthousiaste reply te plaatsen op berichten van het moederfront maar dat blijkt dus niet te werken.
  Ik vind het superleuk dat je daar weer een bericht hebt geschreven!

  1. Ja! Alles waar "doodle" achterstaat, maar ook maltezers, spaanse en portugese waterhonden, poedels... die verharen niet.
   Het beste schijnen australische labradoodles te zijn. Daar reageert echt vrijwel niemand op!

 8. Liefde van huisdieren is de meest oprechte liefde die je kan hebben. Wij hebben twee katten, daar ben ik ook dol op. Toch zouden wij later ook nog wel een hond erbij willen. Als we wat meer thuis kunnen zijn ipv de hele dag werken.

  1. Wij zouden Trixie ook niet hebben genomen als ik niet vrijwel altijd thuis was. Trixie is een enorm gezelschapshondje. Omdat ik vanuit huis werk, is dat geen probleem. Maar als we allemaal hele dagen weg waren, zou ik het sneu vinden.

 9. Een hond is geweldig. Ooit kwam iemand van "meer bewegen voor ouderen"met een vragenlijst aan de deur. "Dat is mijn fitnessapparaat op vier poten"zei ik.

 10. Wat fijn dat het zo goed bevalt! Dit zijn zeker ook redenen waarom wij een hond hebben genomen. En zo fijn ook om de wijk en de mensen die er wonen te leren kennen :)

 11. Wat leuk dat jullie zoveel plezier van de Trixie hebben!
  Ik hoef zekf geen huisdieren maar kan wel genieten van andermans huisdieren. Of gewoon dieren in en om de tuin. Alle soorten vogels en momenteel kijk ik graag naar alle kikkers in en bij onze vijver. Je hoort ze ook goed lawaai maken :-) Nog even en dan zien we se salamanders ook weer in de vijver.
  Als ik buitenaf had gewoon had ik weer kippen wilen hebben. Ik ben vooral een kippenmens :-)

  1. Wat leuk dat je salamanders in de vijver hebt zeg!

   Het meest exotische wat ik hier wel eens zie is zo'n felgroene specht! Dat vind ik echt geweldig als ik die zie.

 12. Heel fijn om te lezen dat het bevalt om een hondje in huis te hebben. Goed dat je er eerst ook over hebt nagedacht of het wat voor jullie was. Want een hond brengt zoveel verantwoordelijkheid met zich mee.

  Daarom wil ik zelf geen hond. Ik heb er vroeger altijd één gehad toen ik jonger was en thuis woonde bij mijn ouders. Heel fijn en lief. Het was een geweldig beestje en was helemaal gek op haar. Toen ze na 16 jaar stierf, was ik kapot van verdriet.

  Maar zelf past een hond niet in onze levensstijl. We reizen zo vaak, ik moet dan telkens oppas regelen. We hebben wel twee katten. Dat is nog te doen. Als we spontaan een weekendje weg gaan, hebben we 2 mensen in de buurt die vrijwel altijd even langs komen voor eten en drinken. En als we lang reizen, brengen we de katten naar vrienden. Maar een hond is toch anders. Die moet uitgelaten worden en dat beperkt ons. Dus een bewuste keuze om ze niet te nemen.

  1. Helemaal mee eens. Mijn aarzeling kwam inderdaad ook voort uit het idee van de verantwoordelijkheid die je op je neemt. Onze levensstijl past juist weer heel goed bij een hond. Ik werk vanuit huis en we gaan nooit op vakantie. Oppas hebben we dus nooit nodig.

 13. Wat een leuk verhaal! Zo voel ik me ook echt over mijn hondje, het is zo leuk als ik thuis kom. En dan lopen we gezellig samen rond in Amsterdam. Door hem heb ik een paar andere mensen in mijn buurt onmoet en lopen we samen op de zaterdagen dat ik geen weekend dienst heb. Zo gezellig, en leuk voor hem want dan kan hij met de andere honden meelopen.

 14. Mijn schoonouders die naast ons wonen hebben een Terriër die hier ook geregeld over de vloer loopt. We wonen op het platte land. Wij wachten nog even tot onze dochter goed kan lopen en dan willen we zelf ook graag een hondje.

 15. Zo leuk om te lezen hoe je er van geniet. Inderdaad, dat wandelen en meer buiten komen, daardoor ben je meer verbonden met je buurt. Je neemt sneller een ander paadje omdat je hond daar naartoe trekt. En je komt zoveel mensen tegen. Plus, hondenuitlaters werken ook preventief in de buurt. Onbewust hou je toch in de gaten wie er in de buurt is, en wat er gebeurt.
  Van Chi vind ik het mooi hoe hij zich aan elke situatie aanpast. Dat hij weet dat de ene kat wel speelt, en de andere kat met rust gelaten moet worden. Dat soort dingen. En dat hij het echt leuk vindt om met ons mee op stap te gaan. Hij geniet van busrutjes, het strand, de park wandelingen, de shop-trips. Niet alle honden zijn zo avontuurlijk, en Chi wel.

  1. Dat is een goed punt Daenelia: dat hondenuitlaters preventief werken. Daar had ik nog helemaal niet zo bij stilgestaan. Maar je maakt inderdaad dagelijks een rondje en je ziet vanzelf dingen.

   Wat bijzonder dat jullie hond Chi de katten echt onthoud op karakter!

 16. Heerlijk een hond in huis en hoe je daar van geniet.Jaren geleden getwijfeld om een kleine hond te nemen maar ik ben erg gehecht aan onze vrijheid om gewoon de hele dag weg te kunnen gaan en dat kan nu eenmaal niet met een hond .Ook hou ik eigenlijk erg van grote honden en dan het liefst een Rottweiler maar met 68 en 65 jaar beginnen we daar niet meer aan .We genieten gewoon elke dag van onze poes Mikki die al 5 jaar bij ons is .
  Gr Elisabeth

 17. Wij hebben 5 honden allemaal als herplaatser gekregen, een gedump mp hondje die hellemaal van d'r pad af was. Galgo / kruising Galgo een podenco andaluz een podenco maneto ( blind ) en een whippet.
  Allemaal even bijzonder,...

  1. Wauw vijf honden! Geweldig dat jullie die een goed thuis hebben kunnen geven. Zelf heb ik nog niet genoeg ervaring denk ik, om een hond met een moeilijke geschiedenis goed te kunnen begeleiden.

 18. Och wat heerlijk dat jullie de knoop hebben door gehakt en een hondje hebben genomen Het klopt hoor wat je allemaal schrijft het is genieten met de hoofdletter G.Wij hebben sinds januari nog maar 1 hond de andere is na 15 jaar bij ons te zijn geweest ingeslapen, en dat doet nog steeds verdriet. Maar gelukkig hebben we er dus nog 1 rond dartelen, plus twee katten en er staat ook nog een pony buiten.

 19. Wij hebben een hond. Wordt dit jaar 8. Onze eerste hond is overleden, ook een golden retriever, toen hij 4,5 jaar oud was.
  Onze zoon was toen net een paar weken oud en wij hebben 9 jaar gewacht omdat het te veel van mij vergde.
  Ik liep altijd veel met hem. Echter ruim twee jaar geleden kregen wij steeds meer vervelende honden en baasjes in onze omgeving wonen en is hij twee keer aangevallen. Ik durfde niet meer alleen te lopen.
  Manlief kwam steeds tussen de middag thuis en dan liepen wij samen een half uurtje met hem.
  Inmiddels hebben de baasjes de honden allemaal weggedaan of zijn verhuisd. Ik kan weer met een gerust hart lopen en ben zelfs al enkele keren alleen geweest.
  Echter het gezellige samen lopen tijdens de lunch hebben manlief en ik erin gehouden. De hond zit elke dag om 12 uur voor het raam te kijken en springt in het rond zodra manlief arriveert op zijn fiets.

  1. 4,5 jaar is best jong, of niet? Wat naar dat jullie hond toen al overleed.

   Gelukkig dat de vervelende honden uit jullie buurt zijn vertrokken. Dat lijkt me wel vervelend als het jou van de vrijheid om lekker te wandelen berooft! Maar leuk dat er ook iets positiefs uit is voortgekomen!

 20. Ik zou ook graag een hondje willen, maar dit past niet in ons leven. Ook hebben we al 2 katten, dus is meer dan genoeg.
  Mijn schoonouders hebben wel 2 honden en die wonen achter ons, dus aanspraak genoeg op dat gebied ;)

 21. Wat fijn dat Trixie zo een goed huis heeft en dat jullie zo een goede hond hebben! Ik zou een hondje ook wel leuk vinden als de kinderen iets ouder zijn. Voor nu hebben we nog een kat: een hoogbejaarde schele siamees. Is ook heel gezellig trouwens. Een poot aan Trixie????

 22. Ze ziet er zeker schattig uit, mijn jongste zou er ook wel zo een willen. Maar wij zijn geen huisdier mensen. Te weinig ruimte in huis en te weinig tijd om mee naar buiten te gaan (en geen zin in ochtend/ avond/ regen) Mijn schoonzus en zwager hebben nu een pup en dat vind ik echt heel intensief, nog meer dan een baby. Vroeger had mijn schoonzus er 1 die je koffiekopje uitlikte bleh..
  Mijn zus had een superschattig mini hondje maar werd helemaal zenuwachtig van het gedribbel om haar heen.
  Als ik over de galerij loop en er een raam open staat bij hondenbezitters dan komt de geur je vaak al tegemoet.. OF in de lift als het geregend heeft, ieuw
  Het geschreeuw tegen een beest of juist gekir begrijp ik ook echt niet.
  Je ziet, ik ben geen liefhebber. Sorry. :)

  1. Trixie was al 6 toen we haar kregen, dus dat hele intensieve opvoeden van een puppy hebben we niet gehad.

   Niet iedereen houdt van honden natuurlijk. En dat is prima.

 23. Fijn dat het zo goed bevalt, jullie hondje. Wij hebben een grote hond en een kat.(en kippen) Juist het verschil tussen deze dieren vind ik altijd weer schitterend. De hond is altijd blij om je te zien bv en de kat kijkt niet op of om. Maar komt pas bij je als ZIJ dat wil!! Mooi.

  1. Oh dat verschil in dieren herken ik heel erg. Onze kat doet ook altijd heel onverschillig en negeert mij meestal. Terwijl Trixie helemaal uit haar dak gaat en allemaal kunstjes doet.

 24. 2 katten, een hond (duitse herder) en een aquarium met vissen.
  Ik zou niet zonder beesten in huis kunnen, heb al heel mijn leven minimaal 1 kat in huis.
  Alleen door mijn lichamelijke klachten kan ik jammer genoeg de hond niet zo ver meer uitlaten, dat doet ml

 25. Hebben geen hond. Onze dochter heeft ook een boomer. Zou een broertje, of zusje van Trixie kunnen zijn. Hij heet(heette al) James en is vorige week 1 jaar geworden. Ben zelf niet bekend met honden, maar vind het een schat en af en toe komt James een halve/hele dag bij ons, maar alleen als m'n man thuis is, want ik durf hem niet uit te laten. Wen wel steeds meer aan hem. Voor kleindochter, enig kind is een hond goed. Ook zij moet een deel van de verzorging op zich nemen en heeft altijd een maatje. Jullie ook veel plezier van Trixie

 26. Helaas is onze laatste hond, een labrador, een half jaar geleden overleden. We vinden het heel erg fijn dat de oudste hem heeft gekend. Al vind ik het uitlaten het minst leuk, een hond is echt een verrijking.

 27. Wat fijn om te lezen dat het zo goed bevalt om een hond in huis te hebben. Het is ook heel gezellig. Ze zijn echt je beste vriend. Goede keuze dus. Wij hebben veel mensen in de buurt leren kennen door het wandelen. Dat vind ik altijd gezellig. Zo kom je nog eens buiten en lekker kletsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.