Netflix series: 4 x nieuw genre series over getrouwde stellen

series over getrouwde stellen

De laatste tijd zag ik diverse series over getrouwde stellen.

Series over getrouwde dertigers en veertigers om precies te zijn.

En wat die series kenmerkt is dat het allemaal geen rozegeur en maneschijn is. Ze laten juist de dagelijkse beslommeringen van stellen die al langere tijd getrouwd zijn zien net als in The Affair.

Maar dan op een humoristische manier, zonder dat het uitgesproken comedies zijn.

Dit genre series gaat verder waar romantische comedies en Bouquetreeks romannetjes ophouden: ze hebben elkaar 'gekregen' en de belofte van 'ze leefden nog lang en gelukkig' hangt in de lucht. De romantiek viert hoogtij.

Maar niet in deze series!

Series over getrouwde stellen: poepen in elkaars gezelschap

Zo poept de man van Sarah Jessica Parker in de serie Divorce in haar bijzijn en zetten de hoofdpersonages in You, me and her gezellig met z'n allen de containers aan de weg. En in de serie College Friends geeft één van de mannen zijn minnares per ongeluk een knietje in haar kruis.

Persoonlijk vind ik dit genre series bijzonder leuk. Mogelijk omdat ik zelf ruim twintig jaar getrouwd ben, en veel herken ; )

Hier onder 4 van deze series over getrouwde stellen!

Nieuw genre series over getrouwde stellen

1. Friends from college op Netflix

Friends from college speelt zich af in New York en gaat over een vriendengroep van 6 personen. Net uit op Netflix, met afleveringen van 25 minuten. Ik heb er telkens twee tegelijk gekeken, en heb de serie tot mijn spijt al helemaal gezien. Ik vond hem superleuk. Helaas maar 8 afleveringen, dus ik kan niet wachten op het derde seizoen.

2. You me and her op Netflix

You me and her lijkt qua vormgeving en manier van acteren op College friends. Het thema zal niet iedereen aanspreken: polyamorie. Maar de serie is verder geweldig qua herkenning van het dagelijks leven en de vertrouwdheid die ontstaan als je langere tijd bij elkaar bent!

Update 2022

Deze serie is een typisch voorbeeld van: 'Ze hadden moeten stoppen!' Helaas deden ze dat niet, en de serie werd alsmaar stommer en slechter. Op een gegeven moment ben ik definitief afgehaakt. Erg jammer.

3. Divorce met Sarah Jessica Parker op HBO

Divorce met Sarah Jessica Parker begint met een huwelijk, maar het gaat al snel over op echtscheiding.

4. Catastrophe op Amazon Prime

De serie Catastrophe vond ik echt geweldig. Ik snap niet dat er niet meer geschreven is over deze serie. De serie volgt een stel vanaf hun eerste ontmoeting en volgt ze in huwelijk. Er zijn in totaal 4 seizoenen. Ze zijn te zien op Amazon Prime, of via moviesjoy.com.

Secrets and lies: zelfde type hoofdpersonen, maar heel ander genre

Even ter vergelijking: de serie Secrets and lies met Nicole Kidman en Reese Witherspoon gaat ook over getrouwde stellen, maar is een compleet ander soort serie. Het heeft niet de klunzigheid van het dagelijks leven dat de 4 series die ik hierboven noem wel hebben.

Conclusie over series over getrouwde stellen

Ik vind dit nieuwe genre serie over getrouwde stellen bijzonder leuk. Ze zijn realistisch en humoristisch doordat ze herkenbaar zijn.

N.B. Inmiddels is het tweede seizoen van Friends from College uit!

Ben je meer van bloederige actie? Lees dan mijn post over zombie series.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips en mijn post over Netflix prijzen.

Lees ook: Bij elkaar blijven zonder liefde

Ken jij de genoemde series over getrouwde stellen? En wat vind je er van?

Vergelijkbare berichten

64 reacties

  1. Ik ken deze series niet en waarschijnlijk vind ik ze niet leuk. Ik kijk nu naar 'The 100' en af en toe een aflevering van 'Breaking Bad'. Die serie heb ik al twee keer gezien, maar ik blijf hem leuk vinden :-)

  2. Divorce moet ik nog aan beginnen, de andere twee heb ik al gezien. Het kijkt makkelijk weg, maar het is ook niet heel bijzonder eerlijk gezegd.... Maar ach, ik word er blij van en het is lekker om bij te ontspannen haha

  3. Die laatste (Divorce) lijkt mij wel heel leuk. Maar dat is dan wel om Sarah Jessica Parker (ik ben iemand die nog steeds de dvd-box van Sex & The City koestert, hahaha. Vooralsnog zijn we bezig om Bloodline af te ronden en staan Fargo en nog een andere (spannende) serie eerst op ons lijstje. Dit lijken mij leuke series om zelf te kijken. Alleen heb ik daar geen tijd voor :) Dank voor de tips!

    1. Idem (gisteren de laatste aflevering gekeken). Ik hou niet van open eindes. Maar zou dat wellicht zijn omdat er een seizoen 4 in de maak is? (duim duim duim). We zijn trouwens meteen maar begonnen in Fargo. Krijgt ook een 9 komma nog wat bij IMDB!

  4. Jaren geleden had je de serie 'thirtysomething' op tv... Geen comedy maar wél steengoed!
    En 'sisters', Over, jazeker, ???? Vier zussen met hun gezinnen en daarbij behorende perikelen, soms over de top maar ook die serie vond ik geweldig! Ook speelde George Clooney hier een gastrol in als politieinspecteur.

    1. Oh ja, Sisters! Dat keek ik ook! Dat was inderdaad een hele goede serie. Falconer heette George Clooney geloof ik in die serie, en hij was toen ook al erg knap.

    2. Ja, nou en of, bijna te mooi om waar te zijn. Letterlijk en figuurlijk hahaha James Falconer heette hij in de serie en dat was nog ver voor zijn rol in ER.

  5. Handige review! Persoonlijk ben ik niet zo van deze series. Al lijkt You, me and her me wel lekker vernieuwend. Ik heb een lange tijd Modern Family gekeken. Wel lekker makkelijk en hilarisch, maar naar een paar seizoenen toch overgestapt op andere series. Ik ben nu Suits en de nieuwste afleveringen van Games of Thrones aan het volgen!

    1. Modern Family is inderdaad ook wel leuk, maar wordt wel wat minder naarmate de seizoenen vorderen.

      Suits heb ik gekeken tot dat Rachel begon vreemd te gaan, toen vond ik het niet meer leuk. En Games of Thrones ben ik ook bij afgehaakt toen ze iedereen afslachtten.

  6. Ik kende ze nog niet maar het lijkt me wel leuk om eens op het gemak voor te gaan zitten. We hebben net this is us gezien en kijken nu naar grimm ook leuk.

    1. Je hebt eigenlijk wel gelijk Anneke. Ik zou eigenlijk ook best 's avonds een boek kunnen lezen in plaats van een serie kijken. Maar toch kies ik dan vaak voor de serie.

    1. Ik vind het zo grappig als ze op een gegeven moment allemaal in slow motion lopen, en dat ze dan ook langzaam met hun ogen knipperen Manon : )

  7. Met dit regenachtige weer kan je niet genoeg series tot je beschikking hebben. Ik ben heel wisselend met series. Van Breaking bad tot tudors ik verslind vanalles. Dit is wel lekker voor de afwisseling

  8. Ik moet echt mij Netflix weer eens activeren. Helemaal met de komkommertijd op tv, wat een drama. De eerste serie spreekt me het meeste aan, alleen jammer dat er maar zo weinig afleveringen zijn. Ik ben gek op Coby Smulders, na How i met your morher.

  9. Ik vond friends from college echt zo vreselijk dat ik halverwege de eerste aflevering ben gestopt. You me and her vind ik wel erg leuk! Lies en divorce ga ik allebei even opzoeken!

  10. De series ken ik niet. Heb geen netflix omdat ik dan wrs niet meer van de bank kom en heel dag dag series aan het kijken ben.

  11. De eerste kende ik al wel, zag hem bij Netflix staan. Wil hem erg graag zien (na OITNB). En die met Sarah Jessica Parker staat vanaf nu op mijn lijstje. Klinkt goed!

  12. series die ik leuk vond/ vind (maar niet weet of die op netflix staan) Chesapeake Shores en Parenthood. Parenthood was l eerder een film, nog beter dan de serie.

  13. Ik ken deze series niet. Wij kijken vaker een film samen. Als ik aan series begin is het zo verslavend dan zit ik straks elke avond voor de buis omdat ik steeds het vervolg wil zien.

    1. Ik heb wat dat betreft een goede zelfdiscipline. Ik kijk echt maar 1 aflevering. Bij een film vind ik het juist altijd een drempel dat ik iedereen nog moet leren kennen en dat een film relatief lang duurt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.