Reacties

Waarom ik alleen maar rokken en jurken draag — 68 reacties

  1. Ik draag ze elke dag, maar dan meestal thuis, buiten weer minder vaak, en waarom? Omdat het dan inderdaad kouder is, dan moet ik er toch al iets onder aan trekken, omdat ik heel veel op de fiets zit en zo dus al enige rokken of jurken kapot heb gefietst, zo zonde! Omdat ik werk doe waarin het niet praktisch is, omdat ik net als jij dus klein van stuk ben en al gauw struikel over een rok, omdat ik op 1 hoog woon en net als vroeger Sisis of zo, altijd mijn rok of jurk met 1 hand vast moet houden als ik een trap op loop, dus onhandig met boodschappen als je beide handen nodig hebt, omdat ik sport en men een beetje gek opkijkt als ik met een rok of een jurk kom trainen, hahahaha

    Maar thuis, ja graag, heb er dan ook meerderen in de kast, en als het feest is... zie ik wel verder, maar dan ga ik liever voor de combi, legging met een lange tuniek/jurkje eroverh, 2 in 1 en dan heb je hetzelfde effect. Van je hebt je best gedaan :D

    X

    • Lange rokken waar je in stapt als je trap loopt vind ik echt verschrikkelijk inderdaad. Ik begrijp die ook niet. 'Hoe doen anderen dit?' vraag ik me dan af. Maar misschien dragen die er flinke hakken onder, en dat helpt natuurlijk.

    • Dat heeft alles met je lengte te maken, als ik 1,70 zou zijn, wat ik niet ben, dan zitten ze standaard goed, ook met slippers bij wijze van, maar ja ik ben maar 1,64, vroeger maakte mijn moeder de lange jurken dan ook op maat voor mij, maar dat doen we niet meer. ;-)

      X

  2. 's Zomers draag ik ook bij voorkeur rokken, gewoon omdat het lekkerder zit. Natuurlijk met blote voeten en sandalen! I.v.m. mijn iets te dikke benen wel altijd met een legging eronder. Zo langzamerhand MOET ik weer aan de lange broek - het wordt te koud! Maar ik moet nog nieuwe broeken kopen, en mijn dichte schoenen ophalen bij de schoenmaker.

    Kunnen we niet een actie beginnen dat er weer gewoon rokken - van mij mogen ze donker en rechttoerechtaan zijn - te koop komen, in een normale lengte?

  3. Vroeger.... droeg ik altijd op zondag een rok of jurk. Dit was toch een beetje vanwege het geloof. Nu draag ik op zondag nog steeds iets speciaals, een kledingstuk die ik door de week naar werk niet aandoe. Vaak is dit een rok, jurk, legging+tuniek. In de zomer draag ik vaak rokken, jurken. Lekker fris, staat leuk en is weer eens wat anders. Ik draag ook broeken hoor ook die zitten prettig.

    • Vroeger waren wij op zondag ook extra netjes. Dat had eigenlijk best wel iets vind ik. Nu zie ik er op zondag meestal net zo uit als op doordeweekse dagen.

      Maar als ik naar de kerk ga doe ik een Laura Ashley jurk aan. Dat is een beetje mijn 'kerkjurk' geworden : )

    • Dat is inderdaad rottig als je bovenbenen tegen elkaar wrijven. Ik krijg wel eens blaren doordat 2 van mijn tenen tegen elkaar wrijven. Echt bizar, als je eigen lichaam het probleem veroorzaakt!

  4. Hihi vooral die disclaimer, geniaal! Eigenlijk jammer dat zoiets nodig is he. Maar goed, broeken, rokken, ik draag alleen maar broeken maar dat is omdat ik het makkelijker vind en me er fijner in voel. Maar ik kijk altijd wel jaloers naar vrouwen die een rok heel goed kunnen hebben. Vooral zo'n kort jurkje met stoere laarzen eronder. Dat zou no way bij mij passen ;)

    • Refo lange rokken staan mij goed. In de kringloopwinkel op Urk vond ik eens een enkellange spijkerrok voor een euro. Ik heb er al jaren plezier van. Ik ben 1.74 en heb lange benen.
      Een kort rokje staat me minder goed. Vroeger wel, maar dan moest ie echt kort zijn. Iets boven de knie staat me niet. En zo'n heel kort rokje vind ik nu niet meer bij mijn benen passen. Ben geen twintig meer, maar bijna vijftig.

  5. Wat grappig om te lezen! Rokken en jurkjes zijn zo leuk. Ik krijg helemaal zin om ze wat vaker te dragen nu ik jou redenen lees. Nadelen zijn er altijd wel. Een dikke malliot doet al wonderen tegen de kou. Ik draag soms hele periodes alleen maar jurkjes en rokjes, maar de laatste tijd pak ik toch weer snel een lange broek uit de kast.

  6. Ha, ha, Ik ben zo iemand die 'zwaar gelovig ' is, maar die zwarigheid valt wel mee, hoor! Ik draag dus ook alleen maar rokken en jurken. Er heerst bij ons best wel discussie over wel of geen lange broek en jouw 'neutrale' redenen die ik echt prachtig vind, zal ik zeker eens doorgeven. Enne.... ik heb ook vijf kinderen, Jòngens wel te verstaan, dus ik ben hier de enige in rok/jurk.....
    Is het echt zo'n nadeel als je als 'zwaar gelovige'wordt aangezien? Wij zijn gewone mensen, hoor.......

    • Uiteraard is het geen enkel punt als iemand denkt dat ik streng gereformeerd ben. Dat had ik dus ook nog in de disclaimer moeten zetten.

      De reden dat ik het noemde is simpelweg dat ik het niet ben.

  7. In de zomer draag ik heel graag een rok. Ik zou in de koudere maanden ook graag een rok willen dragen, maar als je zo kouwelijk bent vind ik het lastig om mezelf dan warm te houden. Panties vind ik een verschrikking en aan maillots heb ik erg slecht ervaringen uit mijn jeugd. Wat een kriebelgedoe. Ik nam mij als kleuter al voor dat ik mijn evt dochters nooit een maillot aan zou doen. Mijn moeder was nogal stoicijns onder mijn opmerkingen over jeukende maillots.
    Nu zijn er vast betere, maar ik verdraag erg weinig aan mijn buik. Met pds en een glutenbuik heb ik regelmatig een pijnlijk opgezette buik. Ik zie mezelf vaak met een vijf maanden zwangerbuikje dat heel hard aanvoelt en pijnlijk is. Ik draag daarom vaak joggingbroeken thuis, maar denk erover om een paar positiebroeken aan te schaffen. Nu nog ergens tweedehands zien aan te komen :-)
    Leuk dat jij zo vaak roken draagt. Ik merk het ook dat mensen het waarderen als je een heel vrouwelijk uiterlijk hebt.

  8. Ik vind rokken en jurken ook zo leuk, maar ik draag ze eigenlijk nooit. Ik draag altijd broeken, echt heel saai. Het is ook altijd moeilijk om een leuke jurk of rok te vinden.

    Waar kun je nou leuke rokken of jurken kopen, die niet super kort zijn, maar ook niet gelijk op je enkels hangen. Let je hierbij op de mode of draag je gewoon wat je mooi vind.

  9. Ik draag alleen maar rokken en dan wel die die net over de knie vallen. Broeken heb ik inmiddels niet meer in huis en panties/ maillots of leggings draag ik ook niet. Ook in de winter alleen pantiekniekousjes maar dan heb ik wel een dikkere rok aan (ribfluweel) of heel soms twee van die tricotdingen over elkaar (onderste een heel oude die niet meer normaal kan ivm bijna doorkijk). Ik heb gewoon een hekel aan iets om mijn benen heen en neem de nadelen voor lief.

    • Ik heb ook geen broeken in huis. Wel een paar stay-up kousen en tights voor de winter. Ik snap je helemaal als je zegt dat je het liefst niets over je benen hebt!

      Stay-up-kousen draag ik in de winter op donderdag als ik naar de stad fiets. Het fijne is dat ik ze naar beneden kan stropen als ik ze niet nodig heb : )

  10. Ik heb een haat/liefdeverhouding met rokken... ik ben maar 1.57 en ze zijn dus altijd te lang..en mn heupen en lovehandels beginnen al hoog omdat mn lichaam zo kort is..dus t model ziet er niet uit.. mn heupen lijken hier juist veeeeel breder en ook mn buik puilt erin uit en dan lijk ii 5 mnd zwanger omdat niets dat ondersteund....en heelaas blote benen gaat juist nieet..dan krijg ik enorme schuurplekken tussen mn benen dus dat zou juist een extra laag j
    Kledingbetekenen...

    • Dat klinkt inderdaad ingewikkeld en onhandig Gretha. Wat jammer dat er geen geschikte rokken zijn voor je lichaamstype. Hoe zit met jurkjes? Zijn die beter?

  11. Ik draag eigenlijk ook alleen nog maar rokken en jurken, voornamelijk omdat het zo makkelijk zit. Ik heb broeken nooit prettig gevonden en ik heb nogal een moeilijk figuur met wat bredere heupen en flinke billen ;), daardoor is het moeilijk om een fijne broek te vinden en zijn jurken en rokken zoveel makkelijker!

  12. Jaaaaa rokken en die benen van mij hé! Het zier er gewoon niet goed uit. In mijn ogen tenminste, mijn dochter zegt:' Allez mama, dat ziet er keigoed uit!'. Maar ik ben niet overtuigd. De vorm de kleur (melkflessenwit) helpt ook iet echt ;) Ik ga het deze winter toch nog eens proberen met een panty want een rok is elegant en zit toch veel comfortabeler.

    • Mijn dochters proberen mij juist in een broek te krijgen. Ze zeggen dat dit veel leuker staat. Maar zelfs al is dat zo, dan nog draag ik liever rokken. Ze zitten gewoonweg fijner.

  13. Zelf draag ik ook heel graag jurken en rokken zelfs in de winter. Ik heb ook geen hekel aan panty's. Wel vind ik het jammer dat er soms zo weinig keus is tegenwoordig.
    Leuk inspirerend artikel heb je geschreven!

    • Dag Godelieve. Ik heb hetzelfde. Ben ook een rokken persoon. En ook ik vind panty's helemaal geen punt.

  14. In de loop der jaren is het zo gegroeid dat ik ook echt alleen maar rokken en jurken draag!
    Ik draag heel graag rokken van Desigual. Die zijn erg duur maar via marktplaats best te doen. En de kwaliteit is supergoed en ze zijn ethisch geproduceerd.
    En het belangrijkste: ze passen mijn zandloper heel goed!
    Sinds dit jaar heb ik soms zo'n harembroek aan van de Hema. Is wel 'ns makkelijk.

    Ik heb wel áltijd een legging aan. Heb een hekel aan maillots maar met blote benen kan niet door dat figuur ;)
    Dus in de winter een lange legging en in de zomer een korte!

  15. Ik zou op zich vaker jurken/rokken mogen dragen, omdat het denk ik wel meer doet voor mijn figuur. Maar ik ben bang dat mensen me dan te vrouwelijk/tuttig vinden en zo ben ik niet. Maar mijn voornaamste redenen hebben te maken met blote benen. Ik haat het gevoel van bovenbenen die elkaar aanraken en langs elkaar heen schuren als ik loop. En ik ben 'allergisch' voor scheren en met blote benen hoort dat er natuurlijk wel bij. Dus eigenlijk vanwege deze twee redenen draag ik het niet zo vaak, terwijl er best leuke jurken en rokken zijn!

    • Schurende bovenbenen komen inderdaad vaker voorbij. Ik kan me zeker voorstellen dat dit pijnlijk is.

      Wat betreft scheren: ik onthaar mijn benen altijd met een epilady. Zou dat een oplossing voor jou zijn misschien?

  16. Ik draag ze amper en ik voelde me op de bruiloft van m'n vader ook erg ongemakkelijk. M'n jurk hing de hele tijd in de wc, zat overal tussen, ik moest denken hoe ik ging zitten, was bang dat m'n jurk aan de achterkant in m'n onderbroek zat, was bang dat je m'n ondergoed zou zien, was bang dat de wind ervoor zou zorgen dat ik veel meer zou laten zien dan de bedoeling was.. Als ik ze draag is het echt alleen binnen, ga ik naar de supermarkt dan trek ik snel even een broek aan.
    Ook opmerkingen en losse handjes ontstaan veel eerder als je een rok of jurk aan hebt heb ik gemerkt. En sowieso alle jurken en rokken boven de knie zorgen ervoor dat ik in m'n blote kont op een stoel zit. Dat probleem ligt aan mijn achterwerk, maar alsnog, een rok/jurk moet echt lang zijn wil ik daar geen last van hebben en dat maakt ze weer lastiger dan een broek als je het mij vraagt omdat ze dan overal tussen komen te zitten en in hangen, haha.

    • Met de rok in de onderbroek de wc in een restaurant verlaten is ook een zorg van mij! Ik check altijd zorgvuldig of mijn rok weer netjes hangt!

      Een broek is wel efficiënter en makkelijker in die zin. Dat zal vast ook wel een reden zijn waarom vrouwen massaal broeken dragen. Ze geven misschien toch net iets meer bewegingsvrijheid?

  17. ik draag al van vrij jongsaf eigenlijk alleen maar broeken , ben klein en jurken en rokken zijn meestal te lang, verder is het in mijn werk in de schoonmaak ook niet erg practisch en aangezien ik altijd op de fiets naar mijn werk ga zijn broeken ook het prettigst om te dragen. mijn dochter draagt net als ik ook het liefst broeken alhoewel zij met haar lengte en figuur er super leuk uit ziet in een jurk. we dragen nu wel heel af en toe een jurk of rokje als we uitgaan en bij speciale gelegenheden.

    • Schoonmaken met een rok of jurk is inderdaad misschien wel wat lastiger. Hoewel ik wel goed mijn huis kan schoonhouden met een rok. Maar dat is natuurlijk wel veel minder uren schoonmaken dan jij doet Johmar.

    • dat niet alleen , je werkt ook tussen de mensen tegenwoordig en dan moet je ook daarmee rekening houden, in een broek beweeg je toch wat makkelijker zonder dat je in een genante situatie kunt komen , bijvoorbeeld als je veel moet bukken en dergelijke.

  18. Wat een leuk artikel! Ik zou zelf wel vaker rokken en jurkjes willen dragen maar kies al snel voor wat praktischer kleding. Ook omdat ik met mijn 1.60 graag hakken wil dragen en dat er in combinatie met een jurkje al snel erg gekleed uit ziet. Maar stiekem staat het me vaak leuker dan die eeuwige spijkerbroek.

    • Hoge hakken met een jurkje ziet er denk ik inderdaad wel 'gekleed' uit. Zijn er niet stoere laarzen met hoge hakken te krijgen voor een wat nonchalanter effect?

  19. Ik draag het allebei. Soms heb ik meer zin in een broek een andere keer liever een rok.
    's Winters draag ik onder een rok een dikke legging. Vroeger droeg ik wel panty's, maar die trok ik altijd kapot. Die dikke leggings koop ik bij de hema en zitten wel goed.
    Zelfs in het voorjaar kan ik niet met blote benen naar buiten. Ik heb tijdens mijn zwangerschappen last van spataders. Daarna trekken ze wel een eind weg, maar ik krijg bij iets kouder weer toch nog zere benen, dus een panty aan. Of een lange broek.

  20. Ik vind rokken en jurken vaak erg leuk... Als iemand anders ze draagt! Ik draag al jaren alleen nog maar broeken, dat vind ik veel lekkerder zitten en praktischer in weer en wind. Ik denk wel eens dat ik bij sommige gelegenheden eigenlijk wel beter een rok aan kan doen, omdat dat netter is, maar ik kies dan toch weer voor comfort...

  21. Op jonge leeftijd nam ik mezelf voor altijd spijkerbroeken te dragen en dat doe ik dus ook (bijna altijd). Heerlijk, ik kan er alle kanten mee op en zie er ook keurig uit wanneer dat nodig is.
    Rokken zwieren wel heerlijk om blote benen op warme dagen! Ik heb dus ook wat rokjes, jurken.

  22. Heerlijk! Er gaat niets boven de jurk. Lekker zonder strakke taille, zit fijner en staat beter. Luchtig, vrouwelijk. In de winter met dikke maillot of legging eronder, lange laarzen. Maar de zomerjiurkjes met blote benen zijn het fijnste.

  23. Grappig, ik ben ben hier net over na aan het denken. Anna wil namelijk ook geen broek aan, omdat die niet lekker zitten ('kijk mam, nou kan ik mijn knie niet goed omhoog doen') en eigenlijk vind ik dat ze wel een punt heeft. Ze draagt veel leggings en van de zomer kocht ik een legging die je dus niet voelt zitten, zo heerlijk! En afgelopen week duikelde ik weer een -eigenlijk te strakke- spijkerbroek op, waarna ik dacht; ik moet ook aan de rokken gaan! Alleen vind ik panty's vreselijk, dus een legging met rok zou dan nog kunnen. Maar eigenlijk vind ik rokken en jurken dan weer echt iets voor in de zomer. Hmmm...

  24. Rokken en jurkjes zijn aan mij niet zo besteed, hoewel ik ze wel in huis heb. Het is meer dat ik het niet praktisch vind, of juist weer te sportief om in te werken....
    Mijn dochter van 9 wil juist weer geen broek aan. Lastig, want pre-puber-meisjesmode is toch meer broek en als we dan rokjes kopen in Veenendaal worden ze weer zo zoet.....

  25. Ik fiets minstens 4 dagen in de week, meestal vaker. En dan ook nog op een ligfiets. Dus op die dagen werken rokken/jurken zowiezo niet. Een legging draag ik dan wel, op de fiets, maar zonder rok dan he.
    En ik werk in een mannenomgeving, waar vrouwelijk overkomen niet helpt. En ik reis nogal eens op plekken waar ik me in een rok/jurk veel te kwetsbaar voel (Amsterdam). Daarnaast vind ik het prettig om me vrij te kunnen bewegen, dat kan met een rok/jurk niet. Dus op die dagen vallen rok/jurk buiten de boot.

    Verder vind ik rokken/jurken fris (en dus alleen geschikt voor echt warme dagen). Of voor hele sjieke gelegenheden, maar daar heb ik er

    Dus er zijn weinig dagen in het jaar dat ik een rok/jurk prettig vindt om te dragen

  26. ik gaf jarenlang drama op een middelbare school. Met regelmaat stond ik typetjes uit te beelden en verhalen te spelen: moet je niet in een rok doen...Sinds ik niet meer voor de klas sta, heb ik de rok weer teruggevonden!

  27. Mijn hele leven lang verplicht geweest een broek te dragen tegen heug en meug terwijl een rok me veel meer aansprak, vooral in de zomer. Een rok is luchtiger, zoveel modellen, zoveel kleuren en prints, zoveel verschillende stoffen, zoveel lengtes en breedtes, kortom er zijn er haast geen 2 dezelfde. Het lijkt wel een aardsparadijs waar je als man niet binnen mag. Alhoewel, nu ik op pensioen ben heb ik dit ongeschreven taboe doorbroken. Ik geniet ervan zoveel ik kan, voor de tijd die ik nog heb. Wat men ervan denkt kan me niet deren. Jammer dat ik niet eerder de moed had om eraan te beginnen, want het is een wereld van verschil. Wachten tot ze bij de mannenafdeling verkocht worden heeft weinig zin. We wachten al 60 jaar !

  28. Leuke blog. Ik doe dat ook en draag ook alleen rokken en jurken. Voordelen ben ik het helemaal mee eens. Nadelen iets minder. Ik vind een rok of jurk helemaal niet tuttig. Juist superleuk en het kan ook heel pittig zijn. En ik vind ik een panty juist mooi staan. Draag ze graag. Maillots zitten als het echt koud is superlekker warm en zijn heerlijk om onder een rok te dragen. Ziet er ook stoer uit.

    • Een panty staat wel verzorgd vind ik altijd, maar zelf draag ik ze nooit. Ik heb toch het liefst blote benen onder een rok als het even kan.

  29. Wat een leuk blog om te lezen! Ik ben ook een echte rokkendraagster. Broeken draag ik eigenlijk alleen als het nodig is. (zo weinig mogelijk! ) Ik voel me veel vrouwelijker in een rok met een panty. Ik draag ze ook het hele jaar door. Jurkjes draag ik wel in de zomer, vaak nog met een dunne panty... Ik heb hele witte benen en met een panty schuren je benen niet zo over elkaar. Bij mij horen panty's er gewoon bij. En leuk dat er meerder vrouwen zo over denken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder