20 tips om een middelbare school te kiezen!

20 tips middelbare school kiezenHet is weer die tijd van het jaar: de middelbare scholen houden open dagen.

Op zo’n open dag zetten scholen hun beste beentje voor. Er is vaak van alles te doen en het doel is ouders en kinderen te laten zien dat het een goede en leuke school is.

Open Dag middelbare school

Het is mijn ervaring dat je op zo’n Open Dag weliswaar een indruk krijgt van een middelbare school, maar dat het niet persé inzicht geeft in het dagelijkse reilen en zeilen! Daarmee wil ik niet zeggen dat een open dag bezoeken geen zin heeft. Zeker wel. Want je krijgt toch een idee van de sfeer, leerlingen en docenten die er rondlopen.

Maar, veel belangrijke informatie wordt niet gegeven. Daar kom je pas achter als het te laat is: als je kind er al op zit.

Handige checklist: download hem gratis!

Met inmiddels 4 kinderen in het middelbare school systeem ben ik inmiddels enigszins gepokt en gemazeld. En op basis van mijn ervaringen heb ik een checklist gemaakt voor ouders! In die checklist vind je aandachtspunten die je op een open dag waarschijnlijk niet zult horen.

Het zijn punten waarin je in het dagelijks leven op de middelbare school tegenaan loopt. Van die dingen waarvan je verbluft denkt: Waarom wist ik dat niet?!

Je kunt de checklist gratis downloaden. Neem hem mee naar de open dagen, en gebruik hem om de verschillende scholen te vergelijken.

Gratis checklist middelbare school.

Meer weten?

Waar let jij op als je je kind helpt een middelbare school te kiezen?

Similar Posts

7 Comments

  1. Wat ontzettend handig, dank jewel.
    Mijn oudste zit nu in groep zes dus volgend jaar moeten we beginnen met orientatie. En natuurlijk geen idee van hie en wat, zoals demeeste ouders. Er aringstips zijn dus meer dan welkom.

  2. Zoonlief zit nu in groep 8 dus wij zitten er middenin maar hij weet zelf precies wat hij wilt. Toch moet hij van mij wel naar verschillende open dagen en als hij dan bij zijn eerste keus blijft dan is dat prima maar rondkijken is wel belangrijk. Dochterlief zit nu in de brugklas en het was echt nog een hele klus om de goede middelbare school voor haar te kiezen. Ik ga wel je checklist downloaden, ontzettend handig!

  3. Ik ga hem uitprinten! Met twee dochters in groep zeven is dit geen overbodige luxe. We gaan dit jaar ook al naar open dagen omdat ze vaak dubbel geboekt zijn…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.