Tweedehands auto-tje

tweedehands auto
Mijn dochter kocht een 2dehands autotje

Mijn oudste dochter combineert sinds november een studie Vertaler Engels, met werk bij een asielzoekerscentrum. Daarvoor werkte ze 3 jaar bij de Zeeman.

Vanaf het platteland zijn de afstanden soms groot. Ze had daarom een brommertje gekocht. Daarmee reed ze 3 jaar lang 16 kilometer heen en terug naar de Zeeman in Dinxperlo. Maar zelfs bij temperaturen rond de 10 graden is dat al best frisjes. Daarom wilde ze graag een klein auto-tje kopen. Maar omdat wij hier totaal geen verstand van hebben, leek me dat niet eenvoudig! Verder dan 'Wat een mooie kleur!' kom ik niet bij mijn beoordeling van auto's.

Vraag het aan een expert

Maar gelukkig hebben we een kennis die wél verstand heeft van auto's. Dus ik adviseerde mijn oudste dochter die maar eens te gaan vragen hoe ze een tweedehands auto-tje het beste kon aanpakken. En toen had ze enorm geluk: die kennis had namelijk een tweedehands auto-tje dat hij wel wilde verkopen.

Nu is ze de blije en trotse eigenaresse van een klein blauw doosje. Per maand is ze het volgende kwijt:

 • 20 euro per maand wegenbelasting
 • 57,30 verzekering bij Centraal Beheer

Ik vind nog steeds dat fietsen goedkoper én gezonder was geweest. Maar ik snap ook dat ze heel blij is met haar auto-tje. En in de donkere wintermaanden vind ik het ook wel veiliger. Ze moest soms heel vroeg beginnen, en ik zou het geen fijn idee als ze 's ochtends vroeg door de donkere bossen zou fietsen.

Lees ook mijn post over leuke dingen voor de auto.

Hoeveel denk je dat dit auto-tje heeft gekost?

Similar Posts

15 Comments

 1. 800 euro? Geen idee! Ik ben net zo'n nitwit met auto's, maar koop ze wel altijd tweedehands.

  Die verzekering vind ik wel erg duur... Ik betaal 100 euro per JAAR! Nou is dat autootje wel lichter (Daihatsu cuore) en heb ik 16 jaar schadevrij, maar dan nog.
  Hebben jullie alleen WA? Een meer uitgebreide verzekering heeft nl geen zin bij autootjes met weinig restwaarde. Die worden eerder total loss verklaard en dan krijg je de restwaarde. Daarbij: als de schuld bij de ander ligt, dan vergoed die schade.

  1. Precies! Soms begint ze al rond een uur 7 's ochtends. En in de winter is het dan aardedonker, en ze moet door een groot bos. Dan is zo'n autotje toch veiliger.

 2. Fijn voor haar! De verzekering vind ik idd wel aan de dure kant, het is bijna een keer zoveel als wat ik betaal... maar ik weet natuurlijk niet hoe hij dan verzekerd is.

 3. Alles meer dan 500 euro is te veel is tenslotte een bijna 20 jaar oude 106.Verzekering zal wel zo duur zijn ivm leeftijd/schadevrije jaren maar vaak is CB wel duur dus kan dat echt niet goedkoper ?

 4. Oh wat fijn een autootje. Ik zou ook iets van 1500,- zeggen, maar is idd lastig zeggen alleen aan de foto.
  Verzekering klinkt duur, maar valt eigenlijk wel mee denk ik, je moet toch ergens schadevrije jaren beginnen op te bouwen. Overweging kan zijn om de auto via jullie te verzekeren, dat heeft mijn moeder jaren gedaan met mijn zusje, zodat de verzekering goedkoper was omdat mijn moeder veel schadevrije jaren heeft. Onlangs heeft mijn zusje de verzekering overgenomen en kon ze 2 schadevrije jaren van mijn moeder overnemen, zodat ze niet helemaal op nul begint.

  1. Bedankt voor het meedenken over de verzekering. Mijn dochter heeft het goed uitgezocht en concludeerde dat dit de voordeligste was. Maar ik zal haar toch nog even tippen of het niet toch goedkoper kan.

 5. Geen idee wat ze er voor betaald heeft, maar als de auto van een bekende komt, zal ze vast niet de hoofdprijs betaald hebben denk ik zo :-) Leuk blog heb je. Prettige manier van schrijven ook. Ik kom zeker nog eens bij je op visite!

 6. Geen idee. Voor haar wss een leuke meevaller qua prijs. Wel een herlijk idee dat ze niet zo'n donker stuk hoeft te fietsen. Zeker niet vandaag de dag.
  Groet, Wilma

 7. €500? Mooie prijs denk ik.

  En idd Cb is heel duur! Kan echt goedkoper, ondanks geen schadevrije jaren. Ditzo is al goedkoper en goede ervaring mee gehad. Over CB ook tevreden hoor. Goede verzekeraar, maar erg prijzig....

 8. Oh ik durf dit echt niet te zeggen, mijn autotje was in mijn ogen echt niet goedkoop. Wel lekker licht waardoor de kosten per maand echt mee vallen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.