Reacties

13 dingen die ik nooit zal kopen — 58 reacties

 1. 1.Een kunstkerstboom
  2.Artikelen waarvan de reclame irritant is
  3.Lampen boven de eettafel die op omgekeerde prullebakken lijken
  4.Nepdrankjes die zogenaamd goed voor de darmen zijn
  5.Een hartje op de voordeur
  6.Nepnagels
  7.(Sorry...)Uggs
  6.Een fietshelm voor m'n kinderen

  • Die van die Uggs verwachtte ik al : )

   En een kunstkerstsboom heb ik ook! Grappig hoe, wat de een nooit zou kopen, de ander zo in huis haalt. Ik heb zelfs ooit een lamp van de Ikea gehad die op een emmer leek, en ook kocht ik wel eens fietshelmpjes voor mijn kinderen.

   Nepnagels zou ik ook nooit kopen, evenmin als nepdrankjes voor de darmen! Een hartje op de voordeur is voor mij een twijfelgeval!

   Bedankt Sterre! Ik heb zitten genieten.

 2. De dingen die jij schrijft koop ik ook niet, behalve dan de skinny jeans daar heb ik er wel een paar van ook al ben ik niet echt skinny. Heb een gewoon gewicht.
  Hier geen dingen die 'iedereen' heeft, daar word ik tegendraads van: senseo, dure tuinset.
  Ik heb niets met gadgets, mode en andere trends. Al zal er voor de verhuizing waarschijnlijk wel wat worden aangeschaft om het huis te pimpen voor de verkoop.
  Hier wel 'uggs' maar dan van de action en alleen voor binnenshuis omdat je daar van die warme voeten in krijgt.
  Kerstartikelen doen we niet aan, paasspul ook niet. Ook geen kerststollen, paasbroden, paashazen, paaseitjes. Heb ik op zich geen problemen mee en vind het ook wel lekker maar met een glutenvrij/koemelkvrij/sojavrij dieet valt er gewoon niet zoveel te snoepen.

  • De dure tuinset herken ik ook! Die je inderdaad ook in veel tuinen staan. Een Senseo heb ik wel gehad, maar al jaren geleden weg gedaan. Nu luister ik weer naar het gezellige geprutteld van mijn gewone koffiezetapparaat.

 3. Haha ook ik ben het met je hele lijstje eens. Maar bij mij komt er juist bij:
  - een echte kerstboom

  Met mijn hooikoorts kan ik daar totaal niet tegen, dus hier staat al jaren een neppert in huis (en bij mijn ouder al sinds ik een tiener was, en mijn moeder en ik ineens door hadden waarom we elk jaar de hele kerstperiode barstende hoofdpijn hadden)
  Oh, en dat ik het met Sterre eens ben over de Uggs zal je waarschijnlijk ook niet verbazen =P

 4. geen Uggs, ballonrok, skinny jeans, stilleto hakken, minirokje, jumpsuit, nepnagels, extensions, nepwimpers, sandalen, dit is mijn lijstje op het gebied van uiterlijk, verder nog een lijstje op het gebied van assescoires en apparaten, senseo, theezetapparaat, i pad, auto,partytent,kunstkerstboom,overdreven grote parasol,epileerapparaat,electrische deken,caravan. vast nog wel meer maar dit is wat me zo even te binnen schiet.

  • Ik moet lachen om de 'overdreven grote parasol'. Zijn er echt mensen die een veels te grote parasol aanschaffen? Een epileerapparaat heb ik ooit van mijn zusje geërfd en heb ik al 20 jaar. Ik gebruik het voor mijn benen en ben er wel blij mee.

  • ja er zijn echt mensen die zon enorme parasol aanschaffen en er dan vervolgens zelden met meer dan 4 mensen onderzitten, ter verdediging van die mensen ,ze hebben wel een enorm grote tuin,maar dan nog. ik heb ooit een epileer apparaat uitgeprobeerd ,maar ik vind het echt pijnlijk, ik scheer liever en heb het geluk dat ik erg weinig en bovendien blond haar op mijn benen heb.

  • Ik vond het epileren eerst ook wel een beetje pijnlijk, maar ben er nu aan gewend. Voordeel vind ik dat het wat langer wegblijft en niet stoppelig wordt.

  • Je ziet hier die enorme parasols ook wel in piepkleine tuintjes.

   Paar jaar geleden had ik een heeel smal taartpuntje achter mijn toenmalige huis en ik heb echt alles afgezocht voor een klein parasolletje.
   Bij de tuincentra alleen maar dingen die breder waren dan mijn tuintje.
   Uiteindelijk vond ik een strandparasol in een schoenwinkel ;-)

  • Inmiddels heb ik een achtertuin van 10,5 bij 10,5 en een zonnescherm van 7,5 bij 2 of zo.(
   Dat is bijna een partytent ;-) )

   Je ziet hier veel partytenten, vaak zijn ze bijna net zo groot als de achtertuin,
   geen gezicht.
   Het klappert ook lekker snachts en houd de buren uit hun slaap.

 5. (Ook even laten inspireren door de reacties boven me) ballonrok, harembroek, jumpsuit, nepnagels, crocs, waterschoenen, plastic tuinset, voorgevormde trommels voor bananen of appels (ja, die bestaan ook), voorgesneden fruit, geprepareerde tosti's.

  • Kostelijk dat ze ook doosjes hebben voor appels! Die heb ik nog niet gezien. De bananentrommel wel, bij de Wibra.

   Wat is een geprepareerde tosti? Is dat een boterham met kaas en ham in cellofaan die je zo in het tosti ijzer kunt gooien?

 6. Elektrische sokken? Bedoel je de modernere versei van steunkousen, ook wel compressiekousen of reiskousen genaamd? Dei overweeg ik juist wel. Ik haat nl. de monsterlijke steunkousen die ik nu weer moet dragen en steunkniekousen van het warenhuis zijn om de haverklap stuk.

 7. Aanvulling: 'monsterlijke steunkousen die ik nu weer moet dragen' Dat is op doktersvoorschrift na een behandeling. Gelukkig maar twee weken. Jarenlang hardlopen hielp mij helaas niet om ernstige spataderen te voorkomen. Ook maatje 38 hielp niet.

  • Ik zit ook weer aan de steunkousen. Ik mis de helft van de lange vaatstelsels en ben al diverse keren door de chirurg behandeld (wegspuiten, laseren, wegsnijden). Ik heb alleen de indruk dat ik een abonnement ga krijgen op behandelingen waar alleen de chirurg wijzer van wordt.
   Zo'n behandeling helpt wel even, maar daarna is er een volgend bloedvat dat een spatader wordt. Ik raak wel steeds meer bloedvaten kwijt waardoor de behandelingen elkaar waarschijnlijk steeds sneller zullen opvolgen. Niet handig met zo'n zwakke gezondheid als ik heb.
   Hopelijk wordt het snel wat zachter weer en kan ik meer buiten wandelen. Al dat zitten en bankhangen is niet goed voor mijn benen.
   Ik wissel het dragen van de steunkousen wat af. Verder heb ik het idee dat ongesteld zijn de pijnklachten verergert.
   Ik hoorde dat er ook steunkousen zijn die prettiger zitten bij de knieholtes. Ga ik eens achteraan. Nu gebruik ik steunkousen van een paar jaar geleden.
   Ik vind het lastig om de kousen aan te krijgen. Wel leuk is dat mijn benen er een stukje slanker uitzien.

  • Oh wat balen inderdaad! Je zou toch denken dat met een gezonde levensstijl en kleine maat je verschoond zou blijven van spataders. Dat is zeker erfelijk bepaald dan? Zo heb ik met maat 40 en zes keer per week hardlopen een hoog cholesterol gehalte. Ook een kwestie van net de verkeerde dingen erven.

  • Spataderen zijn erfelijk. Mijn vader en moeder hebben ze allebei. Verder zijn zwangerschappen veroorzakers van spataderen, helaas.

  • Te hoog cholesterol zit bij ons gelukkig niet in de familie.
   Heb jij daar ook last van en moet je rekening houden met je voeding?

  • Klopt, mijn zoon van 24 heeft de eerste spatader al op zijn kuit. Aan die jongen zit ook geen grammetje vet teveel. Gelukkig wordt hij niet zwanger.

 8. En wat er hier niet meer inkomt als het aan mij ligt:
  Senseo apparaat
  Nagellak
  Strings en push-up beha's
  Nieuwe abbonementen
  Huisdieren (twijfel, twijfel, maar nee, toch niet)
  Zo min mogelijk nieuwe boeken
  Ugg's, Crocs (zowel dochter als ik hebben afkeer van deze voetbedeksels).
  Nepnagels
  Middeltjes tegen de overgang (klop het af, maar nog nergens last van)
  Rare ballonbroeken, of- rokken, tentjurken, truien met ruches, rare cols of anderszins Journaalpresentatrice-achtige tops of truien of jurken (is het je opgevallen dat die ineens strakzittende jurken dragen nu ze in beeld moeten lopen/staan?)
  Hakken en skinny jeans, slecht voor doorbloeding van mijn benen
  Junkfood, frisdrank,kant en klaar voer.
  IPhone, Ipad of microlaptop.
  Tv kabel abbonnement met 400 kanalen waar je toch niet naar kijkt
  Sinaasapppelpersmachine
  Elektrische deken
  Caravan
  Partytent
  De nieuwste mode tuinmeubelen
  Tuinparasol (nou jaa, misschien komende zomer toch tegen de inkijk..)

  • Wat betreft huisdieren ben ik dit jaar overgelopen naar het andere kamp. Ik was altijd heel stellig van 'geen huisdieren' maar sinds we in een huis met een aparte keuken wonen hebben we toch katten in huis genomen. Helaas heeft een vos die opgevreten!!!! Dus nu zitten we met smart te wachten tot hier in de omgeving nieuwe kittens worden geboren die de boeren kwijt willen.

   Dit is de tweede keer dat ik de partytent tegenkom! Ik zie daar ook het nut niet van in moet ik zeggen.

  • Kunststofkozijnen zijn dacht ik toch heel goed? Lelijk, maar handig? Wij hebben ze niet, maar ik dacht dat je na het plaatsen van kunststofkozijnen nooit meer onderhoud hebt?

 9. 1 voorgesneden groente en/of fruit
  2 kant en klaar maaltijden
  3 mixen voor maaltijden
  4 skinny jeans
  5 kunststof meubels
  6 birkenstock
  7 senseo (gehad maar nooooooooit meer, blêh)
  8 sigaretten
  9 magnetron
  10 kunstkerstboom
  en alles wat ik tweedehands goed kan kopen, koop ik niet nieuw.

  • De Senseo heb ik ook niet meer, en mis ik helemaal niet. Aan Birkenstocks maak ik me net als Uggs wel schuldig. Ze zitten allebei zo lekker…

   Kant en klaar maaltijden koop ik nooit, maar soms wel van zo'n zak met gesneden bamigroentes.

 10. Senseo ook de deur uit gedaan, blehh. Lekker ouderwets opgieten met kokend water, heerlijk!
  Kunstkerstboom
  Legging
  String of push-up bh
  "kaarsen" op batterijen
  nephaard
  nepnagels
  eigenlijk alles wat nep is haha
  alles van Ikea
  zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Groetjes Petr@

  • Die van Ikea vind ik best bijzonder, want bijna iedereen heeft geloof ik wel íets van Ikea. Vind je hun spullen gewoon stom, of het hele principe van een Ikea?

  • Wij vinden de spullen die ze verkopen niet geweldig. En dat massale, allemaal naar de Ikea, vreselijk!
   We zijn er 1x geweest, het enige wat ik kocht waren de balletjes (die zijn zooooo lekker had ik gehoord). We vonden ze helemaal niet lekker.
   Maar ieder zijn ding hoor. De meeste mensen kopen daar graag.

 11. Hertog ijs vanwege de achterlijke reclame een paar jaar geleden
  Fa vanwege de blote-vrouwen-verkoopmethode in de jaren 80
  Uggs - ik dacht toch serieus dat de naam van "ugly" was afgeleid
  Tuinkeuken
  Knorr wereldgerechten omdat ik liever zelf iets maak (en andere kant-en-klaar zakken, pakken, sauzen die je hele maaltijd bepalen)
  Iets van BCC omdat ze me daar hebben bedonderd
  Nepbloemen
  Kersttrappetje omdat ik die al lelijk vind zolang ze bestaan (mss zijn ze al niet meer verkrijgbaar, maar ik vind ze tóch nog steeds spuuglelijk)

  Ik doe aan bewust, blijvend blokkeren van producten/winkels. Nul effectief natuurlijk, maar wel hyperprincipieel ;)

  • Een tuinkeuken zou ik ook niet gauw kopen.
   Stomme reclames kunnen mij denk ik niet weerhouden een product te kopen: anders zou ik er twee keer last van hebben, van zo'n stomme reclame! Eerst bij het zien, en daarna dat ik het product niet kan kopen.

  • Spuit 11 hier :) Het is niet zozeer stomme reclames als wel reclames waar ik het principieel mee oneens ben. Hertog ijs had destijds een reclamecampagne waar een werknemen werd gepest als hij een (volgens de rest slecht) idee opperde. Liep tegelijkertijd met een SIREcampagne tegen pesten op het werk. Ik heb de reclamecodecommissie aangeschreven en kreeg als antwoord dat het overduidelijk grappig was bedoeld. Het probleem lijkt mij dat de pesters dat zelf vaak als antwoord geven. Als je op zo'n manier je product moet verkopen, dan niet aan mij ;)

 12. Iedereen doet lacherig over bananendozen maar wat ben ik er blij mee! Daarvoor geregeld een geplette banaan in de tassen van de kinderen en dat is toch een heel stuk minder fijn...

  Wat ik zeker niet zou kopen:
  koekjes per stuk verpakt, kant en klare sausjes (bijna overal zit E621 in), smartphone, make-up, uggs, nepplanten, nepkerstboom, senseo, sigaretten, wii

  • Wij hadden er twee, een kromme en een rechtere. Elke banaan paste wel in één van de twee! Ik had ze niet zelf gekocht maar wel jaren gebruikt. Nu niet meer nodig want er wordt geen lunch meer meegenomen.

 13. Een auto, bromfiets, boot of vliegtuig heb ik nooit gekocht en verwacht ik ook niet te kopen. Anders zou ik eerst nog een rijbewijs moeten kopen. Ben ook nooit aan een horloge, stropdas, rookwaar of neusring begonnen. Koop geen kleding die niet lekker zit. Geen i-Meuk. Ik vind het al beschamend dat ik 2 jaar geleden voor het eerst een smartphone kocht.

 14. Alle dingen die jij noemt, met uitzondering van de skinny jeans (zónder bloemen wel te verstaan). Verder is mijn lijst erg lang en misschien neem ik het stokje van je over en plaats ik mijn dingen die ik nooit zal kopen binnenkort ook op mijn blog. Of misschien maak ik een lijst van dingen die ik nooit dacht te zullen kopen... want die zijn er ook.

 15. Veel dingen zou ik wel kopen (Birckenstock), veel niet maar dat is geen principe (partytent). Maar waar ik van GRIEZEL: Senseo, de ballonrok, voorgesneden stukjes kaas. Kant en klare maaltijden koop ik ook niet maar als koken niet (meer) zou lukken zou ok het wel doen. Beter dan een zak chips. En die magnetron verbaast me. Met name opwarmen van melk voor pap, koude koffie en de hittepit gebeurt hier vaak en dat is anders lastig. Ik vond dit een gezellig lijstje!

 16. Pffff, ik begin maar niet eens aan zo'n lijst want dan zit ik hier morgen nog en misschien de dag erop ook nog wel. Bovendien zeg nooit nooit, want voor je het weet gebeurt er iets waardoor je op je woord terug moet komen. Dingen waarvoor je een rijbewijs cq vaarbewijs nodig hebt zou ik wel bovenaan mijn lijstje kunnen en durven zetten aangezien ik die niet heb en ook nooit ga halen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>