De 10 populairste groentes in Nederland!

groente top 10 nederland

Op de site van Het Voedingscentrum kwam ik onderstaande top 10 van groentes tegen. Zo kun je zien welke groentes wij als Nederlanders het meest eten!

 1. Sla (inclusief gemengd)
 2. Tomaat
 3. Komkommer (zie ook komkommer bewaren)
 4. Paprika
 5. Roerbak-/wok-/stoofgroenten (zoals prei)
 6. Champignon
 7. Sperzieboon
 8. Witlof
 9. Wortel
 10. Bloemkool (wist je dat koolrabi ongeveer hetzelfde smaakt? Zie mijn post Koolrabi koken!)

Tomaat eet ik eigenlijk zelden, maar de overige 9 groentes komen hier regelmatig op tafel. Hoewel sla bij mij niet op nummer 1 staat. Daarnaast mis ik bleekselderij als groente, evenals zuurkool en boerenkool. Maar goed, die zullen wel buiten de top 10 vallen.

250 gram groente per dag

Ik ben me ondertussen flink bewust van het advies om 250 gram groentes per dag te eten. Maar net als de meeste Nederlanders eet ik mijn groentes eigenlijk vooral bij de warme maaltijd ‘s avonds. En daarmee red je het helaas vaak niet. De truc is om ook groentes te eten bij het ontbijt en de lunch.

Ik mis in het lijstje trouwens boerenkool! Ik maak dit regelmatig klaar, zie ook mijn post over boerenkool koken.

Daar valt voor mij dus zeker nog wat te verbeteren.

Wist je dat je groentes prima kunt klaarmaken in de airfryer? Zie ook mijn post met Airfryer recepten!

Herken jij jezelf in deze top 10 van groentes? Hoe ziet die van jou er uit?

20 Comments

 1. Greet
 2. izerina
 3. Anke
 4. Sandy
 5. Marrian
 6. An

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh