Reacties

De 10 populairste groentes in Nederland! — 20 reacties

 1. Ik herken het wel, maar mis broccoli, spinazie, andijvie en boerenkool! Dat staat toch wel regelmatig bij ons op het menu. Van boerenkool kun je een heel lekkere pesto maken, dat kan dan weer op brood tussen de middag en heb je meteen meer groenten ????

 2. Ik probeer bij alle maaltijden groenten te eten. Bij ontbijt is dat dan vaak een smoothie waar ik boerenkool of niet in verstop.
  Ik let vooral op kleuren. Liefst maaltijden met verschillende gekleurde groenten. Zo blijft t gevarieerd en gezond.

 3. Het zijn voornamelijk kasproducten die ik in die top tien zie. Ik kies er (vanwege het milieu en je voetafdruk daarop) voor om van het seizoen te eten. Dan komen bloemkool en boerenkool bieten en boontjes ook op de lijst, net als bleekselderij en zuurkool.

 4. Mis inderdaad broccoli, spitskool, witte- en rode kool, zuurkool, andijvie, spinazie, spruitjes, pompoen, snijbonen. De eerste 4 uit deze top 10 gaan bij mij vaak in een salade en daarvan moet je al een grote hoeveelheid eten wil je aan die 250 gr. komen. Zakje voorgesneden sla bij de supermarkt is vaak maar 100 gram.

 5. Wat ik mis is Andijvie en Bietjes Broccoli Spruiten Uien Aubergine en Snijbonen ,dingen die we hier graag eten .Ook roerbak ik graag veel groente ,gewoon kijken wat bij elkaar kan en we eten er altijd best veel van ,gewoon wat minder piepers rijst en vlees maar wat meer groente op het bord. Voorgesneden groente gruw ik van ,is vaak zo'n slappe taaie hap brrr

 6. Nee ik herken mezelf niet helemaal in deze groentes. Zelf vind ik sla ook geen groente er zitten bijna geen vitaminen in. Ik eet toch ook wat meer buitenlandse groentjes, zoals oker, aubergine, courgette, kouseband en nog wat andere surinaamse groentes.

 7. Broccoli, spruiten, kolen, knolselderij,etc, vergeten groenten, zoveel als mogelijk groenten van het seizoen, dat is wat wij eten.
  Boontjes eten wij nooit in de winter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>