Reacties

Winkelen als vrijetijds besteding — 36 reacties

  1. Ik heb nauwelijks tot geen tijd om te winkelen. Een event in de winkel hoef ik dus ook niet (als ik dat wil, dan neem ik zoon wel mee... ;-)). Als ik al naar fysieke winkels ga (lang leve online winkelen!). Dan zoef ik het liefste met mijn lijstje naar de verkoopster (want zoeken doe ik niet aan)., pas mijn artikelen en reken ze af.

    Ooit deed ik er iets langer over, maar dit bevalt me wel.
    Het is een erg efficiënte manier van winkelen.

  2. Ik vind winkelen erg gezellig, maar net zoals jij doe ik het minder vaak en geef ik veel minder geld uit dan vroeger. Ik vind het beleven eigenlijk wel leuk, even binnen stappen bij Rituals en een klein kopje thee drinken, even snuffelen en rondkijken, ik vind het wel prettig eigenlijk. En volgens mij werkt het wel want ik heb vervolgens wel eens een lekkere crème (met zooi erin ;)) gekocht, terwijl ik eigenlijk nooit meer crèmes koop!
    Ik koop overigens wel dingen online, maar ik prefereer toch nog even naar stenen winkels gaan, omdat je daar kan zien wat je voor je hebt er kan passen en zo. Ik geef alleen voornamelijk heel veel minder geld uit dan vroeger.

    • Wel fijn voor de mensen van Rituals dat het dus werkt! Het is natuurlijk ook wel een hartelijke manier van binnenkomen. Maar zelf voel ik me er niet zo prettig bij.

  3. Ik ga alleen als ik iets nodig heb en dan liefst zo efficient mogelijk. Ik winkel als een kerel ;-)
    Vroeger ging ik ook wel winkelen als vrijetijdsbesteding, maar al jaren heb ik weinig energie en dan kost winkelen me al snel teveel energie. Vooral kleding. Dat koop ik nooit online want ik moet altijd veel kleding passen omdat het vaak een andere pasvorm heeft dan die bij mijn figuur past.

    • Dat is zeker het grote nadeel van online kleding kopen: dat je niet weet of het goed zit. Zelf vind ik terugsturen altijd best een gedoe. Dus dat is wel een drempel.

  4. Ik vond winkelen altijd heerlijk! Kon me er zo op verheugen. Ik heb 1X met mijn schoonzus in Doetinchem gewinkeld van s morgens 11tot 9 en daarna gingen we nog ergens eten! Geweldig. Als ik nu een dag zou willen winkelen moet ik met de rolstoel anders hou ik het niet meer vol, tja en dan moet er wel iemand mee.

  5. Ik ga nog wel eens zomaar naar de winkels en ik combineer dat met een kappersbeurt want die zit in de stad,en vroeger toen ik nog jong en onbezorgd was gingen we af en toe met de zussen naar Tilburg winkelen dat was altijd leuk want daar had je v&d en de hema en dan het omwisselen van franken naar guldens ,,,,,amaai we worden ouder als ik het zo nalees.

  6. een paar geleden deed ik dat ook, winkelen. En iedereen deed dat. Als dagje uit (of in mijn geval als mama, een middagje was al veel)
    Waarom nu niet meer een gewoonte is? Niet alleen de webwinkels.
    Want kleren en schoenen en nog wat dingen wil ik zien, en voelen en aanpassen voor ik ze koop. Hoe kun je nu een bh kopen online? En een bril moeten ze echt meten aan je ogen. Enzo.
    Ik merk juist dat ik me erger dat de winkels zo slecht hierin voorzien: veel personeel weet weinig van de artikelen, en paskamers zijn ook niet altijd makkelijk te vinden. En over hoe vriendelijk het personeel is, verschilt. Dus de experience is heel gevarieerd, maar niet altijd aantrekkelijk....
    Maar veel winkelen deed ik niet (te moeilijk kind, en voltijds werkend), bovendien stuurde mijn budget me vroeger eerst langs de krijngloopwinkel. En die gewoonte is gebleven, en we zijn kleiner gaan wonen. Dus winkelen is nog steeds iets wat ik doe als het nuttig is (bijzonder fietsonderdeel, bruidsjurk), maar niet heel vaak.

    • Een bh en een bril zijn inderdaad items waarvoor je naar een winkel moet. Tenzij je natuurlijk een bh merk hebt waarvan je weet dat het perfect zit. Dan kun je zo'n bh ook online wel kopen.

      Bij de kringloop kom ik ook graag : )

  7. Toen mijn zus nog niet geëmigreerd was en we beide in Amsterdam woonde, gingen we ook echt lekker de stad in om te winkelen. Soms kwamen we thuis met tassen vol en soms met niks, maar plezier hadden we altijd. Tegenwoordig ben ik meer van het functioneel kopen. Dus echt alleen de stad in als ik wat nodig heb.

  8. Funshopping vond ik altijd erg leuk. Opvallend is echter dat die leuke gezellige winkeltjes plaats gemaakt hebben voor kleding- en schoenenwinkels. En veel leegstand in Sittard en Geleen. Roermond vind ik daar dan weer een uitzondering op. Maastricht is gezellig maar heeft veel zeer exclusieve winkels. Ik ga wel regelmatig naar Aken vanwege de veelzijdigheid aan winkels. Soms neem ik mijn buurvrouwen mee die vinden dat ook leuk want hun mannen houden niet van winkelen. Is wel gezellig, maar die kijken overal zo lang.
    Echt kopen in stenen winkels is een aflopende zaak denk ik. Ik doe zoals velen er zelf ook aan mee door alle webwinkels af te struinen. Ik ken mijn merken en mijn maten. Dus dat zit altijd goed. Vooral hoge leren laarzen heb ik altijd geluk mee. Om een of andere reden dragen de meeste mannen die niet zo snel. Dit in combinatie met mijn ongebruikelijke maat 47 levert dan behoorlijk wat voordeel op.

    • Dat is er een mooi woord voor Joannes, 'funshopping'. Want dat is het inderdaad eigenlijk. Je winkelt voor je plezier.

      Jammer dat er veel leegstand is, maar goed dat een plaats als Roermond het nog wel goed doet.

      Winkelen met mijn man vind ik ook drie keer niks. Hij straalt echt uit dat hij weg wil....

  9. Jammer dat je niet meer echt winkelt en dat deze traditie van moeder/zussendag er ook niet meer is. Misschien wordt het tijd om eens wat anders te gaan doen met elkaar. Op mam is de hort op vind je misschien wat inspiratie voor simpel weg voor niet teveel.

  10. Ik vind het gezellig en vaak leuker als online shoppen, gezellig bijkletsen en lunchen etc lekker snuffelen tussen de rekken en eventueel gelijk passen. Maar ik shop ook graag online omdat dat soms makkelijker en sneller is.

    • Samen winkelen kan inderdaad erg gezellig zijn dat vind ik ook Sammie. Vooral met mijn jongste dochter vind ik het altijd leuk. Zij past altijd best veel bij de C&A en het is leuk om dan samen te kijken of het wat is : )

  11. Vroeger was winkelen voor mij een favoriete bezigheid, heel wat uurtjes in de stad (Doetinchem) doorgebracht. Nu is dat echt minder en dat heeft niets te maken met internet shoppen., want dat doe ik niet.
    Wel met kringlopen, dat vind ik veel interessanter , maar dat moet ik ook beperken anders loopt mijn huis vol!
    Ik geniet wel van een kopje koffie of een heerlijk Italiaans ijsje, in de stad, met anderen of alleen .

    • Doetinchem heeft lekker veel kringloopwinkels vind ik! Heb jij de nieuwe Dorcas kringloopwinkel al gezien Sylvia? Ik vind het een prachtige winkel en heel mooi en licht. En nog voor een mooi doel ook.

  12. Ik vind winkelen heerlijk, liefst alleen dan slaag ik beter;) Als ik met vriendinnen ga, dan slaag ik vaak niet, dat komt omdat we dan lekker gezellig gaan lunchen, dan weer ergens een taartje eten en dan weer koffie. Van winkelen komt dan niks meer van terecht. We kunnen dan bijvoorbeeld uren in een Bijenkorf vertoeven, boekjes bladeren, pennen en servies shoppen, dag soort "prullaria" Heerlijk vind ik dat. Winkels waar je een koo thee aangeboden krijgt, zoals Rituals hoeft voor mij niet. Laat mij maar zelf rond kijken;)

  13. Ik ben heel ouderwets ik behoor tot de kleine groep winkeliers. Ik moet het zien en voelen. Ik koop vrijwel nooit op het internet.
    Ik winkel bijna niet meer omdat ik het niet zie zitten met drie kinderen. Een puber die het vooral erg stom vind. Een dreumes de vooral wilt weg lopen. En de andere vind het leuk zolang het voor hem is. Nee bedankt. Als er echt iets nodig is laat ik meestal de kinderen thuis en ga ik alleen. Breng het liever terug. Minder hoofdpijn.

  14. Ik hou niet van winkelen, teveel prikkels. En ik weet wanneer ik terug thuis ben, wat ik had willen kopen.
    Mijn favoriete winkels zijn de kleine, met mooie, bijzondere merken en dan wanneer het opruiming is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder