Reacties

Zwerfboekenkast bij de Hema — 24 reacties

 1. Wat leuk om zoiets te vinden. Ja tegenwoordig zijn er veel particuliere boekenkasten te vinden. Zó leuk.
  Maar voor de echte liefhebbers van zwerfboeken. Kijk eens op bookcrossing.com of bookcrossing.nl
  Dit is een wereldwijde organisatie van particuliere boekenbezitters die hun boeken laten zwerven.
  Je kunt zomaar eens een boek tegenkomen met een sticker van bookcrossing erop.
  Het gaat zo... ik heb een boek dat van mij wel naar een (anonieme) vinder mag, die er weer plezier aan beleeft.
  Ik maak een acoount aan( of heb er al 1) daarop 'plaats' ik virtueel dat boek op mijn' boekenplank' en geef aan waar het over gaat. Ik kan het dan ook ergens (in het echt natuurlijk) achterlaten en een zoekplek vermelden op mijn account. zo kunnen mensen die op de site kijken ook gaan jagen op de losgelaten boeken. Maar het kan ook zijn dat je mijn boek tegenkomt bijv. in een winkel of in jouw fietsmand...(heel veel mogelijk natuurlijk).
  Jij kunt dan weer melden dat je het boek hebt gevonden, gelezen, wat of je ervan vond en of je het weer los wilt laten voor een volgende vinder.
  Het boek blijft op mijn virtuele boekenplank en zo kan ik volgen waar het boek allemaal heen gaat, tenminste als vinders het melden.
  Dit is een ontzettend leuke bezigheid. Wat ik al jaren met veel plezier doe bij tijd en wijle. Je vindt veel meer informatie op de sites en ook de vele extra mogelijkheden.

 2. Ik heb geen Hema!
  Zelf leg ik vaak een kinderboek op de inpaktafel van een supermarkt, bij ‘n tuincentrum en als het mooi weer is op een bankje in de speeltuin!

 3. Toevallig trof ik er 1 een paar wekeb geleden bij de Heiloose Hema. Dacht nog daar ga ik over bloggen. ;-) Ik loop daar af en toe naar toe, vooral voor een kom snert en daar de krant te lezen. Dat laatste kan daar al jaren en dit zag ik nu voor het eerst. Hij stond daar dus in het restauratiedeel. We hebben hier in Alkmaar 1 zonder restaurant, de andere 3 zal ik eerdaags eens bekijken.

  Zelf vind ik lezen niet zo goed voor jonge kinderen. Heb liever dat ze spelen en zo meer ruimtelijk inzicht krijgen.

  • Dat hoor je niet zo vaak Ximaar, dat iemand lezen niet zo goed vindt voor jonge kinderen. Maar spelen is zeker ook belangrijk dat is waar. Niettemin ben ik zelf altijd wel erg van het stimuleren van liefde voor boeken.

  • In de grote en de stations Hema van Alkmaar zag ik niet zo'n boekenhuisje.

   Zelf vind ik dat lezen een beetje te positief wordt afgeschilderd, vandaar een beetje tegengas. Het is voor mij een passieve consumerende bezigheid, net als TV-kijken. Vaak zijn er mensen die later vastlopen op bijvoorbeeld wiskunde en technische vakken. Of mensen die weinig creatief zijn en zeer theoretisch. Daar geef ik lezenverslaving op jonge leeftijd een beetje de schuld van. Weet niet of het ooit uitgezocht is, maar ik ken voldoende mensen waardoor ik deze indruk heb.

   Maar er zullen ook boeken met plaatjes in die kast staan. En ze kunnen de boeken ook stapelen. Zo dramatisch is het allemaal niet. ;-)

  • Dat is een interessant perspectief Ximaar. Zowel bij tv als bij een boek neem je inderdaad andermans verhalen tot je. Hoewel lezen meestal als een actievere bezigheid wordt beschouwd.

 4. Ik leg weleens een boek bij een bushalte neer of laat er ene achter in bus of trein met de sticker zwerfboek erop geplakt, en bij de Hema hier heb ik deze ook nog niet ontmoet maar voor kinderen die met de ouders mee zijn zal het wellicht wel leuk zijn al vind ik dit hier niet zo een goede plek.Van lezen is nooit iemand dommer geworden. Maar je ziet ze bijna overal verschijnen. Ik breng ook veel mijn gelezen boeken bij het ziekenhuis hier voor de bezoekers en patiënten en soms neem ik er dan ook wel ene mee terug.Als er wat bij zit wat ik graag leest. Ik vind het wel een leuk initiatief.

  • Ik snap wel wat je bedoelt wat betreft de prullaria. Bij 'mijn' Hema hebben ze ook van die tafels met uitstallingen van jawel, prullaria : )

 5. Hartstikke leuk! Onze Hema heeft dat niet. Maar die is zo klein dat er ook geen restaurant is. Misschien dat ze het daarom niet doen. Hoewel dat in mijn ogen niet veel uitmaakt. Je kunt als kind ook lekker lezen terwijl je moeder kleren past.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder