Reacties

Zwerfboeken volwassenen: ik laat er vandaag eentje zwerven — 13 reacties

 1. Ha leuk! Een mede bookcrosser! Ben zelf al een jaar of 10 lid en zag net dat ik al ruim 1000 boeken heb vrijgelaten! Heel vaak krijg je geen reactie als je een boek loslaat maar 1 op de 25 boeken schat ik. Elk jaar is er een internationale bijeenkomst van bookcrossers in april. Volgend jaar is dat in Duitsland. Ook is er elke zomer een "nationale" bijeenkomst in Nederland en is er altijd een Nieuwjaarsmeeting. Verder zijn er elke maand wel bijeenkomsten ergens in Nederland. Men is dus best actief! Zelf vind ik het het leukst om een boek op een toepasselijke plek neer te leggen, bv. "Het jeukt" van Joep van 't Hek bij de aambeienzalf in een winkel. Maar dat lukt natuurlijk lang niet altijd. Veel plezier met bookcrossen!

  • Hai Mirjam, wat leuk! Jij bent echt een ervaren 'bookcrosser'. Al 1000 boeken! Dat is echt heel veel. Ik vind je idee van Het jeukt bij de aambeienzalf echt briljant : )

 2. Ik liet regelmatig boeken “in het wild” achter. Vaak op de inpaktafel van een supermarkt, in de wachtkamer van huisarts, tandarts of in het ziekenhuis of op een bankje in het park! In de buurt van de bibliotheek, schiolen en speeltuinen. Tijdens vakanties laat ik boeken achter op campings of camperplaatsen.
  De laatste jaren koop ik weinig papieren boeken (e-reader en tablet) dat is wel jammer voor de liefhebbers.
  Ooit vond ik een boek van mezelf terug in een naburig dorp, zo leuk!

 3. Ik heb het ook vaak gedaan, maar nog nooit een reactie gekregen. Kinderzwerfboeken doe ik sinds kort. Vijf boeken geplaatst en een reactie. En Mirjam, ik lach me slap om dat jeukboek bij de aambeienzalf

 4. Ik kende het fenomeen zwerfboek wel, maar zelf nog nooit achtergelaten of gevonden.
  Ik vind het idee heel erg leuk, jammer dat er zo weinig respons op komt.
  Ik leg boeken altijd in de weggeefkast in de bieb en hoop dan altijd maar dat het boek terecht komt bij iemand die het gaat lezen en niet bij iemand die probeert het boek dan weer door te verkopen op Marktplaats.

 5. Ik heb wel eens een paar schoolboeken en boeken die ik toendertijd voor school moest lezen achtergelaten op Utrecht Centraal in de boekenkasten daar, maar verder nooit meer eigenlijk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder