Reacties

Zelf Branflakes maken in 9 stappen! — 14 reacties

 1. Wat een goede tips, ik heb nog nooit branflakes op. Je denkt al snel dat je een gezond product koopt maar vaak zit er dan een ander middel in wat helemaal niet goed voor je is.

 2. Ik maak regelmatig granola van haver voor dochterlief. Is niet veel werk.
  Zelf eet ik altijd een geprakte banaan met iets waar veel vezels inzitten: gebroken lijnzaad, chiazaad of haverzemelen. Vaak met een eetlepel cacao (ook hier zitten veel vezels in)
  Enorm lekker, makkelijk en gezond.

 3. Wij eten altijd muesli die de avond tevoren wordt klaargemaakt: fijne havervlokken, grove havervlokken, haverzemelen, rozijnen, blauwe bessen ( uit de vriezer), daarbij magere melk en dan in de koelkast. De volgende morgen een geraspte appel erdoorheen en wat magere yoghurt erover. Erg lekker met schijfjes banaan.
  De engelse naam is overnight oats en in Duitsland heet het Bircher Muesli. Het lijkt veel werk maar dat valt mee. Mijnkleinkinderen vinden het ook heerlijk.

 4. Oei, wat een werk. Respect voor Teuntje! Ik had overigens nog nooit van branflakes gehoord. Niet heel gek, want ik houd óók niet van cornflakes, dus dit zal ook niet in mijn straatje passen.

 5. Ik ga dit maken! Misschien wel met enkele vervangingen of toevoegingen afhankelijk van wat ik toevallig in huis heb (havermeel bv.)
  Dank je wel voor het recept

 6. haha geweldig dit!! Goed dat ze het zelf heeft getest. Want zelf maken betekend ook zelf ingrediënten weg kunnen laten of toevoegen. Ik vind dit soort ontbijtgranen altijd aan de prijs. Daarom maken we hier geregeld zelf granola. Overigens is dat een stuk makkelijker dan jullie branflakes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>