Reacties

Z: Hoe Poetin Rusland weer groot wilde maken - review — 8 reacties

 1. Het is een ingewikkeld conflict. Dat al speelt van 2014 of eerder. De Navo met zijn halve beloftes,dat Oekraine geen lid zou worden,speelde ook een smerig spelletje. Nu zijn er slachtoffers aan twee kanten

  • Nee, normale burgers willen geen oorlog.
   Werd er in het boek gesproken over het fascisme probleem in Oekraïne? Of dat het een van de meest corrupte landen in de wereld is? Dat oa Monsanto/Bayer nu grote oppervlakte landbouwgrond hebben in Oekraïne en wat dat voor gevolgen gaat hebben voor de kwaliteit van de voedselvoorziening in Nederland? Willen wij gmo? Willen wij dat Russen zo erg gediscrimineerd worden in Oekraïne dat ze bv hun moedertaal niet meer mochten spreken?

   Ik blijf de hele toestand vreemd vinden. Weet ook niet wat ik van Poetin vind.
   Nog vreemder vind ik dat ook nu weer geen nuance in debat mogelijk is. Poetin = Slecht. Klaar, uit.
   Waarom werd dat niet gezegd over Bush? Die is Irak binnen gevallen (ook een oorlog) op basis van de leugen dat Irak massa vernietigingswapens had.
   Nou was Saddam Hoessein vast ook geen lieverdje, maar ik kan me niet herinneren dat ineens overal de Iraakse vlag hing. Mensen in Irak zaten ook niet op een oorlog te wachten.
   Doen gewone burgers nooit.

   Maar ja, het was de VS en die zijn heilig verklaard. Op Trump na, die toevallig geen enkele.oorlog begonnen is.
   Ook zoiets raars en buiten dat weet ik verder niet wat ik van Trump vind.
   Alleen weer hetzelfde verhaal over deze man. Je mocht hem alleen maar 'slecht' vinden.

   Vreemd.

 2. Het is allemaal enorm gecompliceerd en misschien is er wel helemaal niemand op de wereld die het allemaal nog goed begrijpt. Ik luister een aantal podcasts die over de oorlog in Oekraïne gaan en iedere keer denk ik het een heel klein beetje beter te begrijpen. Wat ik in ieder geval wel weet is dat het een groot drama is.

 3. Ik denk dat de mensen zelf echt geen oorlog willen, en dat Poetin en Zelensky beide onderdeel zijn van het probleem. Normale burgers willen geen oorlog, ze willen gewoon gelukkig zijn.

 4. Wel goed van je om dat boek te lezen. Jammer dat je er niet uit kon halen wat je zocht. Ik heb me niet zo beziggehouden met die oorlog. Heel slecht, maar ik ben de laatste tijd een nieuwsmijder. Ik word er zo treurig van, van al dat leed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder