Geboortedag van mijn vader 12 mei 1940

geboortedag

Gisteren was de geboortedag van mijn vader.

Hij zou op 12 mei 83 zijn geworden.

Mijn vaders geboortedag herdenken

Om hem deze dag passend te herdenken ben ik met mijn moeder naar het pannenkoekenhuis in Westendorp* gewandeld en hebben we daar wat gedronken. Mijn vader was namelijk dol op 'ergens koffie drinken'!

De plek waar mijn vader is uitgestrooid

Maar eerst zijn we even naar de plek gelopen waar mijn vader is uitgestrooid. Hij groeide op in een katholiek gezin met 13 kinderen, en hechtte veel aan de Heilige Antonius. Mijn moeder heeft daarom een beeld van Antonius op mijn vaders plekje gezet.

Dag pap.

Ik ben dankbaar dat je mijn vader was.

*Er waren geen ontsnapte koeien te zien ; )

Hoe ga jij om met verjaardagen van mensen die zijn overleden?

Similar Posts

21 Comments

 1. Onze in april 2014 overleden zoon zou dat jaar op Hemelvaartsdag 20 jaar geworden zijn. Ieder jaar op Hemelvaartsdag komen onze andere (inmiddels getrouwde) kinderen 's middags bij ons en blijven dan eten. Het is wel niet zijn echte verjaardag , maar ik vind dit ook een mooie manier van zijn verjaardag gedenken.

 2. Het heeft er waarschijnlijk mee te maken,hoe lang geleden iemand overleden is. Mijn vader was ook jarig op 12 mei,maar daar sta ik na 39 jr nauwelijks meer bij stil. Wel aan zijn begrafenis op mijn verjaardag. Maar dan met mooie herinneringen

 3. Ik denk altijd aan iemand die ik mis, probeer dat de hele dag te doen, niet extra verdrietig maar gewoon, als v onderdeel vh leven, en daar hoort een kaarsje bij.
  XXX

  1. Mijn ouders zijn begraven, naast elkaar met een gezamenlijke dek- en kopsteen.
   Op hun sterfdag, hun verjaardag en hun trouwdag, met kerst en pasen wordt er een bloemetje op het graf gezet. Er brandt altijd een kaars op het graf.
   Negen van hun 10 kinderen leven nog, er is een spaarrekening, waar ieder kind jaarlijks een bedrag op stort en daarvan wordt het betaald.
   Mijn vader overleed in 2001, mijn moeder in 2011.

 4. Onze moeder 25 mei al vier jaar niet meer. Deze dag is dan ook zo moeilijk. Ik weet voor jou moeilijk op de deze niet zijn. Missen doet pijn.....

 5. Ik sta er niet bewust bij stil. Wel is het altijd even : hij / zij zou nu zo oud zijn.
  ( Ondertussen is het 25/20 jaar geleden dat mijn ouders overleden. Mijn man is ondertussen ouder (65) dan mijn vader was bij overlijden(63)

 6. Ik doe niets speciaals op dergelijke dagen. Vroeger was het de gewoonte alhier om voor de overledene een herdenkingsmis te vieren met familie, maar dit gebruik is zowat volledig verdwenen.

 7. Ik doe er eigenlijk niet veel mee.
  Er aan denken, dat wel.
  De datum zal altijd gekoppeld zijn aan!
  Hier in huis staat een foto van mijn moeder.
  Niet van mijn vader, of van Hans zijn ouders.
  Maar mijn moeder was speciaal!

 8. Het blijft toch een beetje een gekke dag hè. Het is een 'gewone' dag en toch ook weer niet. Ik doe eigenlijk niets bijzonders op mijn vaders verjaardag, maar denk er op die dag wel altijd aan.

 9. Mijn dochter heeft dezelfde geboortedag als mijn overleden vader, daardoor blijft die dag altijd in mijn herinnering.

  Mooie plek heeft de as van je vader gekregen.

 10. Mijn vader is al bijna 31 jaar geleden overleden. elke verjaardag en sterfdag drinken we een cognacje om hem te gedenken. Hij verzamelde flesjes cognac en was een echte liefhebber van deze drank.

 11. Hoewel ik zelf niet gelovig ben brand ik op de sterf en geboortedagen van mijn ouders altijd een kaarsje bij hun foto die naast een kruis staat, En dat doe ik ook op andere speciale dagen zoals de verjaardag van mijn dochter en mijzelf, dit als teken dat zij nog steeds een plekje hebben in mijn hart en niet mogen ontbreken op deze dagen.

 12. Och, wat mooi dat beeld. En wat fijn dat je met je moeder deze dag 'gevierd' hebt. Ik brand soms een kaarsje op de dagen dat er iemand overleden is en ik denk aan hen. En ik stuur een kaartje aan nabestaanden (het eerste jaar stuur ik bloemen) zodat ze weten dat ik hun dierbare niet vergeten ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.