Working moms seizoen 2: review

working moms

Mijn man en ik hebben samen seizoen 1 van Working Moms gekeken, dus toen seizoen 2 op Netflix kwam leek het me leuk om dat ook te zien. Maar we kwamen niet verder dan de helft van de eerste aflevering. Ik vond het platvloers en ordinair, met sex in kasten terwijl er ondertussen telefoontjes worden gepleegd.

‘Waar is de romantiek?!’ zei ik verontwaardigd tegen mijn man.

En toen hebben we op ‘stop’ gedrukt.

Later besloot ik de serie opnieuw een kans te geven. Ik begon gewoon bij aflevering 2, en heb inmiddels het hele tweede seizoen van Working Moms gezien. Hieronder mijn review.

Working Moms: waar gaat het ook alweer over?

Working Moms gaat net als de Australische serie The Letdown over nieuwbakken moeders, hun relatie en persoonlijke perikelen.  Het belangrijkste karakter in Working Moms is Kate, een ambitieuze en succesvolle carrièrevrouw. Haar beste vriendin Anne is psycholoog. Daarnaast heb je dan nog Frankie die lesbisch is en een postpartum depressie krijgt En Ian die in seizoen 2 een alleenstaande vader is. Elke aflevering begint met een bijeenkomst van een moedergroep.

Working Moms: seizoen 2

In seizoen 2 is Kate ontslagen omdat ze tijdens een belangrijke bespreking wegliep omdat haar zoontje in het ziekenhuis lag. Kate wordt als thuisblijfmoeder helemaal niet goed, en uiteindelijk heeft ze zelfs twee banen tegelijk.

Anne heeft ondertussen issues met haar ex-man. Dat leidt onder andere tot een scène waarin ze zich probeert te bevredigen op de bank van haar ex, en daarna haar vingers afveegt aan de kussens van zijn bank. Had ik al gezegd, dat het tweede seizoen nogal plat is?

Seizoen 2 meer van hetzelfde maar nu met platvloerse sex scènes

Seizoen 2 is op zich meer van hetzelfde, maar er zit ineens veel (platte) sex in. Zo gaat Frankie veelvuldig van bil in de kliniek waar ze is opgenomen, en heeft ze orale sex in de kleedkamer van het zwembad. Ik snap werkelijk niet wat dit te maken heeft met ‘working moms’.

Als ik het tweede seizoen van Working Moms in een paar woorden moet samenvatten, dan zou ik zeggen:

  • Tenenkrommend
  • Genant
  • Ongeloofwaardig
  • Stom
  • Plat
  • Karikaturaal

Waarom keek ik dan het hele seizoen af?!

Als ik het dan zo stom vond, waarom keek ik dan het hele seizoen af?! Dat is een goede vraag, die ik mezelf ook heb gesteld. Maar er zaten net genoeg verhaallijnen in waarnaar ik nieuwsgierig was.

Zoals hoe Kate dat ging doen met twee banen tegelijk. En als haar arts een knobbeltje in haar borst ontdekt: is dat borstkanker? Dat wilde ik allemaal wel graag weten.

En aan het eind van het tweede seizoen van Working Moms is een hele goede cliffhanger, die ik echt wel schokken vond. In verband met spoilers zal ik die cliffhanger niet noemen, maar laat ik het zo zeggen: hij zorgde ervoor dat ik nu het derde seizoen van Working Moms zit te kijken.

Working Moms seizoen 2 versus The Letdown seizoen 2

De Australische serie The Letdown gaat meer op dezelfde voet verder dan Working Moms. Het verhaal is kleinschaliger, en er worden veel minder andere issues bijgehaald dan in Working Moms. Ook zijn de kinderen in The Letdown nog steeds baby’s in seizoen 2, terwijl ze in Working Moms peuters zijn in seizoen 2.

Gemeenschappelijk hebben Working Moms en The Letdown de moedergroep die de vrouwen met elkaar verenigt en die als een rode draad door beide series loopt.

Mijn conclusie over Working Moms seizoen 2

Tsja, ik vond het tweede seizoen interessant genoeg om af te kijken, maar ik struikelde regelmatig over de platte sex scènes, cliché’s en onredelijke karakters. Zo vond ik Anne’s actie op de bank van haar ex-man echt nergens op slaan.

Maar de reviews die ik lees over het tweede seizoen zijn overwegend positief. Dus het kan zijn dat het aan mij ligt. Misschien heb ik teveel Koreaanse drama’s gekeken, waar elkaars hand vasthouden al het toppunt van romantiek is ; )

Op IMDB krijgt Working Moms een 7,2. Zelf zou ik het denk ik een 6,4 geven.

Praktische informatie over Working Moms seizoen 2

Het tweede seizoen van Working Moms is te zien op Netflix en bestaat uit 13 afleveringen van ongeveer 20 minuten.

N.B. Door de cliffhanger van seizoen rolde ik zo in seizoen 3 dat ik vooralsnog beter vind dan seizoen 2.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Kijktip

Maid op Netflix

Wat kijk jij op het moment?

Similar Posts

7 Comments

    1. Nou precies Evi. Ik vond het eerste seizoen ook best leuk, vandaar dat ik het jammer vond hoe ze zijn verder gegaan, hoewel er dus ook nog wel wat intrigerende verhaallijnen zijn. Maar veel vond ik tenenkrommend.

  1. Nav jouw blog The Letdown gekeken (je schrijft dat het Canadees is, maar verderop Australisch; dat laatste klopt). Kon ik wel waarderen. Maar platvloersheid etc trekt me niet zo. Dus misschien dat ik deze optie wel laat gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.