Reacties

Witte Reiger gevogeld en de invloed van boeken! — 14 reacties

 1. Ja hoor, die zijn er hier in de omgeving (rivierengebied ) ook wel. Maar ik vind die duffe grijzblauwe ook prachtig. Eerlijk gezegd mooier dan de witte...
  Ik kan zo gauw geen specifiek boek opnoemen, maar zeker is wel dat het lezen in het algemeen je denken beïnvloedt.

 2. Ik ben een echte vogelaar en ik ga regelmatig met mijn verrekijker het bos in of naar drassige gebieden enz. Mijn kinderen werden dol van mij als ik weer eens riep:"Luister!!! Dat is een boomklever, een winterkoning!!"
  Grappig, ik ben juist dol op alles wat fladdert, vogels en vlinders.
  Mijn interesse is niet gewekt door boeken, maar toen ik als meisje eens op Schiermonnikoog was, daarna vroeg ik voor mijn verjaardag een verrekijker en allemaal boeken over de natuur.
  Wel een leuk detail: (kun je toch merken dat je iets hebt overgebracht bij je kinderen), de buurvrouw belde een paar weken terug en mijn dochter nam op. "Er zit een hele speciale vogel bij jullie in de tuin, is je moeder er ook dan kan ik even vragen wat het voor vogel is." Mijn dochter kijkt naar buiten en antwoordt:"Dat is een kramsvogel". Toen ze mij dit vertelde moest ik zo ontzettend lachen!!
  Maar als je mij vraagt of er een boek is dat mij heeft beinvloed, ja, dat is dan de Tora-trilogie van Herbjorg Wassmo ( noorse schrijfster), je stopt niet met janken...zo triest, maar o zo mooi geschreven. Alles wat deze vrouw schrijft is aangrijpend en eigenlijk verteld ze over haar eigen jeugd.
  Fijne dag Nicole!
  Astrid

  • Wauw Astrid, dus jij kunt zelfs hóren welke vogel het is! Dat is helemaal bijzonder. Ik moet ze zelfs nog van 'zicht' leren kennen.

   Wat een leuk verhaal over je dochter! Zo blijkt inderdaad dat er wat is blijven hangen!

 3. Buiten zijn hier niet zo veel vogels... bij "het groen" wel, mijn vader wees ons altijd alles aan wat maar bewoog wat het was. We hadden ook altijd dieren in het "noodhok" omdat ze in de kerktoren gevangen zaten of uit de boom gevallen waren.

  Maar hier binnen heb ik Kwebbel een gele valkparkiet met oranje wangetjes (een vrouwtje). Haar kooi staat overdag als ik in de woonkamer ben gewoon open, kan ze overal naar toe vliegen. Als ik er niet ben is de kooi dicht, want valkparkieten zijn nogal sloperig van aard, hahaha. Als ik de keuken "aan het doen ben" gaat ze altijd op mijn schouder zitten en heb ik een trui aan dan hopst van boven naar beneden op mijn arm en rug, lijkt wel of er lijm aan zit.

  Caramelletje het konijn loopt binnen ook veel los en met mooi weer is ze de hele dag in de tuin... die gedraagt zich als een hondje. Als je d'r bakje voer vult gaat ze net als een hondje op d'r kontje zitten en doet d'r pootjes omhoog... (uit zichzelf hè, ik dresseer geen dieren).

  Caramelletje en Kwebbel kunnen het trouwens ook prima met elkaar vinden, Kwebbel heeft een groot ego of voelt zich héél veilig, want ze loopt veel over de grond te stekkeren... of zou het nou zijn dat ik niet genoeg stofzuig en er allemaal kruimels liggen.... :-)

  • Kijk, dat wist ik helemaal niet. Ik ken vogelaars eigenlijk alleen uit zo'n reclame waarin twee vogelaars in zo'n schuilhut zitten, en dat eentje dan een knapperig koekje eet.

   Ik bevind me dus in groot gezelschap!

 4. Je verhaal brengt mij naar gisteravond. Ik zat een docu te kijken en daarin kwam een man voor van in de 80 die in het noorden van het land in een prachtige rustige omgeving woont. Hij tapt nog water met een pomp etc en had niets van de moderne tijd in zijn huis of omgeving. Toen vertelde hij dat hij in 1949 een keer in Amsterdam was geweest en daar wilde hij nog zo graag een keer heen. En daar ging hij samen met een vrouw die hem begeleide met de trein naar Amsterdam. Maar om nu op jouw vogelverhaal terug te komen. Ik had gisteravond tranen in mijn ogen van ontroering.
  Deze oude meneer stapte het Centraal Station uit en liep richting de Dam. Het zag zwart van de mensen in alle soorten en maten maar dat viel deze meneer niet op. Hij zag een mooie spreeuw in een boom zitten.
  Dit ontroerde mij zo want niemand die in Amsterdam in de drukte loopt laat zijn oog op een mooie vogel vallen. Deze meneer heeft mij zo geraakt!

  Groetjes Isabelle

 5. Ja ik ben dol op vogels maar woon natuurlijk ook op het platteland. Sta regelmatig met de verrekijker te loeren. Hier is nu 3 jaar achter elkaar een witte reiger geweest. Eerder had ik hem nog nooit gezien. Een ijsvogeltje was hier vorig jaar ook steeds die had ik ook nog nooit eerder gezien.
  Ooievaren vliegen heel mooi, heel anders dan reigers.

 6. Vorig zomer hadden we pal naast de deur in een houten krans 'n nestje vd grauwe vliegenvanger. Alle jongen, 4 stuks, zijn binnen 2 uur uitgevlogen. We maakten bijna elke dag 'n foto. Elk jaar hebben we een merelnest, koolmezen in het vogelhuiske, zwaluwen in de schuur (2 à 3 nesten) mussen onder de dakpannen en houtduiven op de hilde en winterkoninkjes in de hooiruif! In ons kleine schuurtje broeden al jaren roodstaarten. En ook bij ons in de buurt zien we regelmatig de grote zilverreiger !

  • Tecla, wat een boel verschillende vogels zijn er bij jullie! Weet jij of die ook in de Achterhoek voorkomen? Op dit moment ken ik alleen maar mussen, merels, kraaien, roodborstjes, koolmeesjes en de zilverreiger!

   Vooral het winterkoninkje zou ik willen zien, als is het maar vanwege de naam!

 7. Zaterdag tussen Steenwijk en Leeuwarden (we zaten in de trein) ook verschillende witte reigers gezien. ik kende ook alleen maar de grijze reiger, dus wist eerst niet of het wel echt een reiger was. Ontzettend mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder