Reacties

Wie koopt een activity tracker? — 19 reacties

 1. Bij de Garmin (ik heb de Vivosmart HR) kun je kiezen voor een automatisch doel. Dan kijkt hij naar wat je loopt en past het doel daarop aan. Als je dus maar weinig stappen loopt op een dag, ligt je doel ook lager, zodat het haalbaar is. Als je dat doel dan haalt ligt het de volgende dag iets hoger. En als je het niet haalt, iets lager.
  Ook kun je zelf je doel vastzetten, en dan kun je zelf bepalen wat je doel is, bijvoorbeeld 10.000 stappen, maar als 3000 al een uitdaging is, kun je hem daarop zetten, en dus toch jezelf uitdagen je doel te behalen.
  Of als je de 10.000 altijd wel makkelijk haalt, kun je ervoor kiezen om het te verhogen.
  Ook wordt je wekelijks in een uitdaging geplaatst (als je daaraan mee wilt doen) met andere gebruikers, en de uitdaging waar je in geplaatst wordt is dan gerelateerd aan het aantal stappen dat je de weken ervoor hebt gelopen. Als je weinig loopt kun je bijvoorbeeld in de 35.000 stappen-uitdaging komen, met mensen die ook ongeveer 35.000 stappen per week lopen. Loop je veel, dan zit je bijvoorbeeld in de 100.000 stappen uitdaging met anderen die veel lopen. En je wilt natuurlijk wel graag de weekwinnaar worden ;-)
  Helaas kun je niet zelf kiezen in welke week-uitdaging je komt, dat is afhankelijk van je stappen in de laatste twee weken, dus als je weet dat je op vakantie gaat en veel gaat lopen, kun je je niet in een hogere uitdaging laten zetten of als je weer terug bent van vakantie en weer veel minder kunt lopen, zit je nog twee weken in de 100.000 uitdaging, terwijl je dat bij lange na niet haalt.
  Misschien kan zo'n tracker je zusje wel motiveren, omdat het doel dus niet op 10.000 hoeft te liggen, maar aangepast kan worden aan haar activiteiten en dan toch een uitdaging kan zijn om dat doel te behalen.

  • Dat vind ik een hele goede tip Christina! Zo wordt het voor mijn zusje ook wat leuker om er mee te beginnen. Bedankt, ik ga dit zeker aan haar doorgeven!

 2. Activity tracker koop je denk ik inderdaad als je gemotiveerd bent en je ook je doelen kan gaan halen. Ik zou er ook nooit eentje kopen ;-). Ik haal het toch niet die 10000 stappen.

 3. Ik zou er nooit 1 kopen, waarom zou ik. Ik fiets genoeg kilometers per week (gemiddeld zo'n 450 km) dat zo'n tracker mij dat niet hoeft te vertellen of ik goed bezig ben.

  Ik vraag het me af waarom mensen er wel 1 hebben, als de mensen die niet gemotiveerd zijn om te bewegen er geen 1 kopen schiet het zijn doel toch echt voorbij.

  Een vriendin van mij heeft ook zo'n activity tracker en die is daar zo'n beetje de hele dag me bezig. Kijken wat haar hartslag doet kijken wat haar slaapgedrag is, kijken of ze wel genoeg stappen zet. Pffff zou er gek van worden, dit hoef ik allemaal niet te weten.

  • Als je er de hele dag mee bezig bent, lijkt het me ook niet meer prettig inderdaad. Dan wordt het niet zoiets als een smartphone waar mensen de hele dag op zitten te turen.

   En ik kan me voorstellen dat je met 450 kilometer fietsen per week geen tracker meer nodig hebt. Dat is een flinke afstand zeg!

 4. Ik draag geen activity tracker en wil die ook niet omdat zo'n ding werkt via bluetooth en ik niet de hele dag die straling om mijn pols wil.
  Echter: mijn telefoon telt stappen en ik merk dat ik daar dus echt wel gevoelig voor ben! Ik haal tegenwoordig, sinds het fysiek beter gaat, de 8000 stappen gemiddeld en die wil ik dan ook echt halen! 10.000 is ook mijn doel, en haal ik ook wel regelmatig, maar dan zijn er ook dagen van 5.000
  Maar, ik heb mijn telefoon binnen niet bij me dus ik zet meer stappen dan de telefoon meet.
  Ik ben uitermate gemotiveerd bezig met mijn gezondheid, omdat ik jarenlang met veel moeite 3.000 per dag haalde en nu eindelijk meer kan! Ik ga dus elke avond in weer en wind een eind wandelen en ik hoop binnen een paar maanden eindelijk weer te kunnen gaan rennen :)

  • Wat fijn dat je conditie zo vooruit is gegaan Anke. Dat is toch leuk om te merken denk ik. Van met moeite 3000 stappen naar gemiddeld 8000 stappen per dag vind ik een groot verschil!

 5. De iphone geeft via de app Gezondheid, die er standaard op zit.. De stappen al aan, hoeveel verdiepingen, hoeveel km's ik heb gefietst.. Dus nee voor mij geen extra ding! Ik haal idd elke dag bijna 20.000 stappen en 15 km fietsen dus, wel idd een goede tip voor mensen die fitbit of wat dan ook teveel geld vinden.. Telt ook de stappen die je binnenshuis maakt! SUperhandig dus

  groetjes

  • Ik heb een iPhone maar heb die beslist niet altijd bij me. Meer niet dan wel. Voor mij is daarom een activity tracker om mijn pols juist fijn. Maar als je je smartphone bij je hebt dan is een app net zo voordelig denk ik.

 6. Ik heb vlak voordat ik naar Suriname verhuisde een activity tracker gekocht (een polar a360) omdat ik inderdaad meer wilde bewegen en echt geen idee had hoeveel stappen ik bijvoorbeeld op een dag zette. In Nederland motiveerde hij me om echt nog even een rondje te lopen bijvoorbeeld, maar hier moet ik dat op de autoweg doen, dus doe ik dat liever niet. Wel vind ik het een prettige optie dat ik mijn dagelijkse doel kan instellen op basis van hoeveel ik gemiddeld beweeg. 10.000 stappen haal ik namelijk alleen op de dagen dat ik echt sport.

 7. De enige reden om zon ding aan te schaffen zou zijn om te weten hoeveel ik beweeg op een dag, ik werk 30 uur per week in de schoonmaak en zit elke dag zon 1 1/2 uur op de fiets, dat is wat ik werkgerelateerd beweeg, daar komt dan nog bij mijn werkzaamheden in huis, boodschappen doen of wat in de tuin rommelen. Best wel nieuwsgierig hoeveel stappen dat zou opleveren.
  Maar als ik dat dus een week bij zou houden , weet ik dat en dan? Ga ik dan nog meer bewegen? Of probeer ik het juist te verminderen?
  Nee, denk het niet, want dat is niet een doel voor mij.
  Daarom dus toch maar geen activtytracker , want een meer waarde bovenop het weten hoeveel ik beweeg heeft het ding niet voor mij, dus zonde van het geld, wat mij betreft.
  Bovendien denk ik dat de motivatie om meer te gaan bewegen niet groter word, want als je te weinig beweegt weet je dat ook wel zonder dat ding.

  • Dat laatste is zeker waar, dat merk ik dus ook aan mijn zusje.

   En als je 30 uur in de schoonmaak werkt, dan lijkt me dat je dagelijks wel aan de 10.000 stappen komt : )

 8. Ik heb er een gewonnen laatst! Sinds vandaag de trotse eigenaar van zo'n chargehr. Vraagt me alleen af of hij wel mijn inspanning telt als ik op de hometrainer zit ipv buiten te wandelen?!

 9. Ik zou het wel willen, ik heb om onbekende redenen schrik van al die nieuwigheden. Ons huis zit vol snufjes die we niet gebruiken, gewoon omdat we niet weten hoe ze werken en de tijd en zin ontbreken om dat allemaal uit te vissen. Hoe werkt het juist? Is het. Kopen, doen en klaar? In ben veel aangekomen de voorbije 1,5 jaar, door medicatie. Het enige dat ik kan doen, is calorie verbranding. Van diëten val ik niet af, helaas. Hardlopen kan ook al niet meer, een röntgenfoto heeft een verklaring gegeven voor die pijnlijke voeten : artrose en nog geen klein beetje. Maar ik wil echt niet al etend wegkwijnen in de zetel, overpeinzend hoe actief ik ooit geweest ben! Ik heb dus besloten veel te stappen (dat gaat wel nog, met voldoende pauzes) en ga nu 4x/dag mn zoon van en naar school brengen.

  • Wat een goed idee om je zoon lopend naar school te brengen. Zo ben ik destijds van de zwangerschapskilo's afgekomen. Het duurde een jaar maar toen was ik weer 'gewoon'. Al dat halen en brengen was 8 kilometer wandelen per dag.

   Ik herken de schrik voor gadgets. Ik heb een hekel aan gebruiksaanwijzingen bovendien, dus het moet wel makkelijk werken.

   Wat vervelend dat je artrose hebt!

 10. Wij hebben er ook een!
  Zo leuk, het motiveert, stimuleert en deels activeert het ook.
  Echter ik herken demotivatie, 14 dagen geleden ben ik met de fiets gevallen en blesseerde mijn knie.
  Ik liep bijna geen stap en heb hem zelfs na een week een dag afgedaan, dat hielp!
  Ik wil inderdaad graag boven de 10 duizend stappen komen en een half uur bewegen. Mijn man gaat er anders mee om.
  Belangrijk is hoe ga je er voor je zelf mee om, het moet je niet gaan beheersen, laat hem dan een paar dagen af of koop er geen.
  In mijn fam merkt ik ook dat degenen die geen zin hebben om te bewegen de AT onzin vinden!
  Leuk detail, mijn schoonmoeder van 86 heeft hem onlangs ook 2 dagen om gehad om inzichtelijk te krijgen hoeveel zij loopt in en om huis en enig inzicht in haar slaappatroon.... ze loopt tussen de 5 en 6 duizend stappen op een dag, hoe leuk!!

  • Goed van je schoonmoeder zeg! Zeker op die leeftijd lijkt me dat best veel.

   Interessant dat jij ook observeert dat mensen die geen zin hebben om te bewegen geen activity tracker willen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder