Reacties

Tea Topic: Wat is niets doen voor jou? — 18 reacties

 1. Niets doen is echt niets doen, al het andere is echt wel iets doen, zelfs het kleinste ding...
  Tuinieren of hobby's, het is allemaal bezig zijn. Misschien in de ogen van sommigen niets belangrijks maar het is beslist niet niets doen....
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Vroeger zei ik wel eens 'ik heb vandaag niets gedaan' terwijl m'n hele huishouden aan de kant stond. Maar met 'niets doen' bedoelde ik 'niets extra'.
  Nu denk ik er anders over : niets doen is bankhangen en/of slapen :)

 3. Lekker ontspannen zoals nu goed stuk muziek erbij en blogjes kijken of een goed stuk lezen, meestal ontspan ik goed als de kids ff weg zijn :)

 4. Voor mij is niets doen ongekend
  Echt niets doen kan ik niet, voor me uit zitten staren, geen plan hebben onmogelijk. Ja denken over van alles en nog wat, maar dat kan ook terwijl ik andere dingen doe. Ik geloof dat ik er niet uitkom. Bestaat niets doen eigenlijk wel, dan zou je ook geen gedachten moeten hebben

 5. Vroeger zei mijn zoontje eens tegen de juf: "Mijn mama doet meestal niks, die werkt alleen op vrijdag bij de dokter".
  Ik denk dat we de dingen die niet zichtbaar zijn voor de buitenwereld vaak "niets" noemen.
  Eigenlijk doe ik altijd wel wat. Helemaal niets is lastig. Dan drink je ook geen thee, kijk je geen tv...
  Mediteren komt misschien het dichtste bij echt niets doen...

 6. helemaal niets doen bestaat volgens mij niet , tenzij je overleden bent, want ook ademhalen is een bezigheid, niets doen is wat mij betreft heel belangrijk, want dan laad je je weer op om om daarna weer iets te gaan doen of om je te bezinnen en na te denken , dus zelfs bankhangen en slapen is iets wat je maar beter niet overkunt slaan en dus net zon belangrijke bezigheid als werken.

 7. Ik vind het heel herkenbaar wat je schrijft. Voor mij voelen dingen als puzzelen, lezen of kleuren als niets doen, terwijl ik dan in feite natuurlijk óók wat doe. Misschien is niets doen voor mij wel iets doen wat niet 'moet'.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder