Wat is de beste webwinkel?

beste webshop

Hoewel ik zeker begrijp dat er mensen nodig zijn die in stenen winkels kopen om die winkels in stand te houden, koop ik toch steeds meer online. En eerlijk gezegd geef ik diezelfde stenen winkels daar de schuld van: ze hebben gewoon niet wat ik zoek. Dus ja, wat moet ik dan anders dan online kopen? Als ik kon vinden wat ik zocht in gewone winkels, dan zou het niet nodig zijn om online te shoppen.

Dus.

De beste webwinkels

Hoe dan ook, in De Consumentengids van augustus 2019 kwam ik een artikel tegen over de beste en slechtste webwinkels. Blijkbaar zijn er alleen al in Nederland maar liefst 40.000 webwinkels! Een beetje tot mijn verbazing scoort Coolblue het beste met een 9,3. Niet dat ik dat een slechte winkel vind, maar ik ‘kom’ er eigenlijk zelden. Ik neig toch meestal naar bol.com omdat ik daar zulke goede ervaringen mee heb.

De webshops die op de 1ste plaats kwamen per categorie

De Consumentengids heeft de webshops met elkaar vergeleken per categorie. Zo heb je de categorie warenhuizen, mode maar ook meubels en woninginrichting. Hieronder de webshops die op de eerste plaats kwamen in het onderzoek van De Consumentenbond:

 • Warenhuizen: debijenkorf.nl
 • Mode: debijenkorf.nl
 • Elektrische apparaten: coolblue.nl
 • Doe het zelf en woningdecoratie: bol.com
 • Meubels en woninginrichting: debijenkorf.nl
 • Persoonlijke verzorging: bol.com
 • Boodschappen: picnic.nl
 • Sport en vrije tijd: mantel.com
 • Entertainment en kantoor: bol.com

Het hele artikel met alle resultaten kun je lezen in De Consumentengids nummer 7/8 van 2019. Ik haalde mijn exemplaar uit de bibliotheek!

De webshops waar ik regelmatig koop

De webshops waar ik regelmatig koop zijn bol.com, vanwege de uitstekende klantenservice. Voor kleding koop ik meestal via de Engelse eBay, en dankzij hun slimme advertenties op Facebook koop ik ook nog wel eens wat bij Bonpriximp?type(inv)g(23973384)a(3043301).

Voor boeken ga ik meestal naar amazon.co.uk en koop die daar tweedehands. Dat zijn er dus eigenlijk maar vier webshops. Soms koop ik ook wel eens bij een andere webshop als de prijs aanzienlijk lager ligt, maar dat komt niet zo vaak voor.

N.B. De laagste cijfer kregen Otto (7,1) AliExpress en Intertoys (7,2) en Klingel (7,3). Maar zelfs dat is nog een ruime voldoende.

Zie ook Kopen via AliExpress wordt duurder!

Wat is jouw meest gebruikte webshop?

Similar Posts

23 Comments

 1. Bol.com gebruik ik het meest (goede klantenservice, alles te koop).

  Coolblue heb ik in de ban gedaan vanwege zijn beroerde klantenservice: mijn laptop stortte binnen de garantietijd in, maar toch moest ik extra kosten betalen voor de reparatie – die ook nog eens best lang duurde en waarvoor ze alles van de computer afgooiden.

  De grasmaaier die ik bij hen kocht deed het het 2e seizoen dat ik hem wilde gebruiken al niet meer (3 keer mee gemaaid). Terugsturen was een crîme. Want dat ding moest ingepakt worden….

  De gerepareerde grasmaaier die ik na een poos terug kreeg deed het na 1 keer maaien niet meer. Toen ik na het opsturen (wéér dat gedoe!) mijn geld terug vroeg, kreeg ik als reactie dat ik maar een deel van m’n geld terug kon krijgen omdat de grasmaaier gebruikt was….. (maar liefst 4 keer!)

  Dus…..

  Coolblue….

  Nee bedankt. Nooit meer.

 2. ik ehhhhhh heb héél lang geleden eens iets besteld….
  wete niet eens meer wat :-)

  dat heb je als je zuinig moet zijn…. dan gaan je kleren ook wat langer mee :-)

 3. Zelf koop ik vrijwel nooit via het internet, behalve bij zorgverzekeringen en energieaanbieders. Bol.com vind ik overigens erg duur. Maar ik heb gewoon alles om de hoek en vaak tegen betere prijzen. Wil ook de binnenstad leefbaar houden en vind het wel leuk om winkels te bezoeken. Daarbij heb ik een hekel aan de bezorgdiensten die hun auto’s maar overal op de stoep zetten en op tijden komen dat de ontvangers van huis zijn om te werken. Maar ik blokkeer ook succesvol internet en TV-reclames. Ik zoek wel eens iets bij een internetwinkel na of doe dat igenlijk bij tweakers.

  Toch koop ik in het algemeen weinig nieuw. Ik repareer en struin ook regelmatig door de 4 kringloopinkels die eveneens binnen loopafstand zijn.

 4. Ik vind het gewoon leuk om internet af te struinen naar leuke aanbiedingen. Belangrijk is daarbij dat je je ingeschreven hebt op heel veel nieuwsbrieven. Verder moet je gewoon geduld hebben want regelmatig hebben veel van deze bedrijven superaanbiedingen. Zo komen mijn hondenbrokken uit Oostenrijk. Mijn voorraad vanillepeulen uit Madagaskar en mijn winterlaarzen en winterjas komen uit Siberië. Ik hou van leuke en degelijke kleren en binnen de regio is het aanbod gewoon te beperkt. Vanwege de maatvoering gaat mijn voorkeur uit om dat in Nederland te bestellen.
  Ik heb dan ook geen voorkeur voor bepaalde webwinkels.

 5. Er is keuze genoeg, er zijn webwinkels die populair zijn.
  Maar ook webwinkels die iets specialistisch verkopen, kwestie van kijk en vergelijk. Hans

 6. Hondenbrokken uit Oostenrijk, vanillepeulen uit Madagascar…. man man dan maak je je ook niet druk om het milieu, sorry hoor maar daar kan ik echt niet bij!

 7. Ik vind internet zo fijn om te shoppen. Je kunt rustig rondkijken zolang je wilt. In sommige stenen winkels wordt je dan voor mijn gevoel heel erg in de gaten gehouden. Wij kopen het meest bij bol.com

 8. Zooplus omdat ze niet fluctueren met de prijzen en veelal de goedkoopste zijn. Lidl shop omdat hun kleding goed is. En Bon prix maar steeds minder omdat veel toch slechte kwaliteit is.

 9. Ik houd helemaal niet van on line shoppen. Ik wil een winkel in lopen, iets passen of bekijken, afrekenen en met mijn aankoop naar huis. Jammer genoeg wordt dat steeds lastiger. Dan vraag ik om iets in de winkel en dan is het niet op voorraad. ‘We kunnen het wel voor je bestellen’ zeggen ze dan. Dan heb je nog niks. En bestellen kan ik zelf wel. Als het dan toch moet, is het meestal bij bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.