Reacties

Wat doet de tropische hitte met jou? — 44 reacties

 1. Ik kom op het zelfde lijstje uit, behalve dat ik ook last van mijn stem krijg. Doordat ik een lichte vorm van astma heb en hooikoorts. Met hitte heb ik er meer last van dan met dichte mist. Heel vervelend, want manlief snapt dat allemaal niet en vind dat ik niet moet zeuren en gewoon een beetje door moet zetten. Dus niet zozeer onredelijk tegen de kinderen, want die zijn nog betrekkelijk jong en luisteren nog redelijk, maar wel tegen manlief omdat hij gewoon niet snapt dat ik er echt last van heb.

 2. ook warnte went, het eerste jaar hier hadden we er meer last van en nu vinden we 26 tot 30 graden normaal en gaan we ook bijna niet het zwembad in. Nu het 's ochtends om 8 uur al boven de 30 s aan we een paat keer per dag zwemmen en houden echt een tropenrooster aan dus in de ochtend en in de avond het werk doen en daartussen in het koelgehouden huis relaxen

 3. Ik ben wel wat langzamer maar verder heb ik er niet zoveel last van. Gisteren naar ouders (90) geweest en erheen in de auto was erg heet en ik er liepen zweetdruppeltjes in mijn ogen dat gebeurt niet zo vaak.
  Met mijn moeder naar winkelcentrum geweest -daar was het goed te doen- en extra dingen voor ze gehaald zodat mijn vader dat morgen niet hoeft te doen. Gelukkig zorgen ze nog goed voor zichzelf en drinken voldoende en letter ook op elkaar dat ze dat doen. als er een allen zou zijn zal dat anders zijn.

  Ik had wel medelijden met de wegwerkers die ik vaak tegenkwam, vooral de 2 die het verkeer regelden en ook nog van die warme pakken aan hadden.

 4. Ik heb graag wat warmte maar deze hitte daar kan ik niet tegen ik ben nog sneller moe dan anders dus hier draait alles op een laag pitje.

 5. Ik vind de warmte heerlijk maar ik zit ondertussen met een flink slaaptekort, ik heb astma en dar heb ik nu dior de warmte in de nacht veel last van. In de ochtend en avond ook. Daavan raak ik geprikkeld. Het is ook nooit goed. Ik kan niet tegen de kou omdat ik mezelf niet goed warm kan houden en nu heb ik lucht tekort. Ik heb trouwens ook veel last van mijn longen als er een weersomslag is, mist, vocht, harde wind, smog...blegh.

 6. Okay, ik ben ook wat minder productief, maar verder geldt voor mij het tegenovergestelde. Ik ben veel vrolijker. Ik hou van de warmte! Maar ik ben dan ook een halfbloedje en geboren in een warm land, dus ik denk dat het daar aan ligt. ;)

 7. Ik vind jouw lijstje eerlijk en heel herkenbaar. Ik ben blij dat jij gewoon zegt dat je er niet leuker op wordt. Mij hoor je nooit klagen over regen, ben ik juist heel actief, nu dus niet .
  Groet Thea

 8. Gelukkig kan ik er heel goed tegen. Ik pas m'n tempo aan en doe de huishoudelijke klussen in de ochtend. Gisteren heb ik wel in de middag een hele grote strijk weggewerkt. Met m'n blote voeten op de plavuizen. Verder vind ik het buitenleven wel heel gezellig. Nog lekker lang in je tuin zitten met elkaar. Ik ben een echt zomermens.

 9. Ik zit nu lekker in de achtertuin en dat is echt genieten :-) deze warmte is heerlijk zo in de schaduw. Het voelt als vakantie in Zuid-Frankrijk :-)

 10. Heel herkenbaar en nou was het gisteren ook wel heel extreem. Ik wordt dan ook niet het meest vriendelijke persoon. Mijn man had de hel dag gewerkt en kwam vrolijk thuis, dat kon ik niet echt hebben. Hij had weig gemerkt van de hitte. Hij had airco op zijn werk.

 11. Haha lekker herkenbaar! Ok geen kids die de deur open laten staan maar wel een hond die continu de tuin in wil, let wel op de mat gaat zitten en me aankijkt met een blik van onbegrip waarom de deur niet open blijft, heel vreemd ;-). Dom, ja dat ook, ik kan me nergens op concentreren.

 12. Ik vind dit weer wel lekker hoor! Het mak heel de zomer wel 25 + graden zijn :-)

  Het enige dingetjeis, dat ik met dit mooie weer wel standaard te laat naar bed ga en dát is niet zo goed voor mijn humeur...

 13. Ah, dát is het! De warmte. Ik vroeg me al af waarom ik zo deed... MIjn kinderen hebben er ook last van trouwens. En dat werkt lekker samen, maar niet heus, oververhit tegen oververhit...

 14. Normaal kan ik er prima tegen, maar de laatste dagen... ik heb op dit moment bijvoorbeeld een hoofdpijn die ik nergens anders aan kan wijten. Verder doe ik het meeste wel een tandje lager qua snelheid en heb ik ook inderdaad geen zin om te koken. Eten wel, maar dan ook niet te zwaar. Hoewel ik dan weer trek heb en me vergrijp aan chips of iets, dus heel duidelijk is dat ook niet. Ik denk dat ik vooral wel trek heb, maar er niets voor wil doen. Overigens geldt dit dus voor temperaturen boven de 30 graden ofzo. Daarvoor merk ik er meestal niet hele veel van, voor zover ik weet dan.

 15. denk dat we er allemaal wel enigszins last van hebben ,maar merk wel dat hoe drukker ik me er over maak , hoe warmer ik het krijg. word wel een beetje narrig van mensen die erover constant over zeuren, vooral als dat mensen zijn die niet hoeven te werken. ik denk maar zo er zijn altijd mensen die het nog beroerder hebben, ik als gezond mens kan zelf de koelte op zoeken door wat vaker te douchen en vaker drinken te pakken, wat als je gehandicapt of ziek bent en van andere afhankelijk ? of als je net als mijn dochter met een machine werkt die ook nog eens extra warmte afgeeft en je mag niet te lang van je werkplek zonder airco? en zo zijn er nog wel meer voorbeelden. die gedachte doet me beseffen dat ik nog niet zoveel te klagen heb.

 16. Ik hou er wel van en doe de klussen meestal al 's ochtends. Ook bij minder warm weer.
  Maar dat van open deuren herken ik wel.
  Binnen wil ik het niet zo warm hebben en de kinderen laten voortdurend die grote deur openstaan :-(.

 17. Overdag op m'n werk zit ik in de airco en thuis is het goed uit te houden omdat ik de boel dichthoud: rolluiken, zonwering, gordijnen... alles wat maar omlaag en dicht kan, gáát overdag ook omlaag en dicht. En verder pas ik m'n tempo gewoon een beetje aan. Je niet druk maken maakt het leven een stuk makkerlijker! ;-)

 18. Ik kan ook niet zo goed tegen de hitte. Zelfde lijstje dus...
  Ik probeer zoveel mogelijk 's ochtends te doen en in de avond, zodat ik me 's middags koest kan houden. Ik heb het vooral zo benauwd.
  Bij jullie is het al bijna vakantie zeker?

  • Volgende week is er nog school officieel, maar afgelopen week had ik er ook al 4 thuis! Ik vind dat scholen altijd een enorm voorschot nemen op de zomervakantie.

 19. Ik kan ook heeeeel slecht tegen deze overdreven temperaturen en ben van mening dat iedereen het bij 25 graden prima kan uithouden. Ik houd nu extra veel vocht vast en dat kan zeer doen. 's Nachts zet ik alle ramen tegen elkaar open. Overdag ben ik in de buurt van de ventilator te vinden. Binnen welliswaar. Buiten is het met te drukkend, benauwend.
  Ben echt blij als het weer 25 graden is.

 20. Grappig zoals je je humeur beschrijft! Ik voel me gauw oververhit, dus gisteren moest ik echt in de survival -stand. Veel binnenblijven bij de ventilator en alles zo veel mogelijk potdicht. We hebben helaas niet overal goede zonwering.... Een makkelijk prutje gekookt met de ventilator op het aanrecht! Mijn lievelingsseizoen is de herfst.... Maar ik zit nu lekker buiten in de schaduw met een briesje; alleen jammer dat onze slaapkamer nog erg benauwd is.

  • De herfst is inderdaad een prachtig seizoen. Niet te warm, en ook niet te koud. Op zich houd ik wel van alle seizoenen. Maar meer dan 30 graden vind ik echt te warm. Nu kan ik nóg niet buiten zitten!

   Balen dat je slaapkamer zo warm is. Die van ons is ook verschrikkelijk heet. We slapen namelijk op zolder, aan de kant van het huis waar de hele dag de zon op staat. Ik slaap met een ingevroren spa fles als koude kruik.

 21. Wat herken ik dit. Ik ben niet te genieten als het te lang warm blijft. Vanochtend was ik superboos op m'n puberzoon die een fles cola had leeg gedronken die voor allemaal bestemd was, normaal zou ik daar wel geïrriteerd door zijn maar ik zou er zeker niet m'n stem over verheffen.

 22. Is een mobiele airco niet voor jullie, als jullie op zolder slapen? Wij hebben eentje en we gaan nu een vaste laten plaatsen, zodat de mobiele op zolder kan, bij de dochter. Als je hem maar lang genoeg laat draaien, is het toch lekker koel maar je kan hem helaas niet laten draaien als je slaapt want dat ding maakt veel lawaai. Ik pas nu erg op want een hypo is nooit ver weg met dit weer, en ik voel het niet aankomen dusss : rustig aan, enkel het hoognodige en poetsen doen we wel weer als het wat koeler is. We leven vooral buiten : onder de notenboom, in het zwembad en hier staat een flink briesje. Zalig!

 23. Ik word er niet leuker op met dit weer. Wel opgezetter, langzamer, krakeriger (wie er ooit nog tegen mij roept 'ga naar een warm land, dat is goed voor de reuma! die krijgt een knal. Als iets goed is voor de reuma is het ZEKER niet goed voor mij ;-) ), pijnlijker, korter aangebonden, waziger etcetera. Ik voel me 80 - ben iets meer dan de helft..
  Maar dat mag je niet zeggen, want dan klaag je. Nou ja, dan klaag ik maar. Mij hoor je namelijk niet als het wat koeler is en/of als het regent. Herfst, voorjaar en wintermens hier!
  Ik word pas leuker als de avond is aangebroken en het weer wat afkoelt. Drankje erbij, en weer even kunnen ademhalen.

  • Hier mag je dat best zeggen Sabine! Wat vervelend dat het voor jou zelfs pijnlijker is. En goed punt: andere mensen klagen weer over de winter.

 24. Hier is het altijd zo tussen de 28 en 38 graden. Nu heb je hier wel een heerlijke wind, maar warm blijft het. Door de weeks zit ik gewoon op kantoor, en daar hebben we airco. Thuis niet, maar ons huis is 350 jaar oud, heeft heel dike muren, en geen ramen.

  We zijn momenteel een oud magazijn aan het restaureren, en beginnen dan te werken zodra het licht wordt en rond 11 uur eten en dan tot een uur of 3 heerlijk op bed een beetje lezen of film kijken. Dan nog een tijdje tot het donker wordt. Of we gaan lekker dan nog even in het dompelbad zitten met een glaasje wijn.

  Last van de hitte? Niet echt, ik ben het gewend, maar heb wel altijd kleding voor eventuele bezoekjes na het werk bij mij. Een lekkere losse broek met hempje of een leuk jurkje.

  Leuk vind ik alle zomerse gerechten die nu worden gegeten in NL, lichte maaltijden. Terwijl wij ook lekkere zuurkool, boerenkool en andere stamppotten eten.

  Soms mis ik de seizoenen, vooral het komen en gaan van de blaadjes, dan is de natuur in NL zo prachtig. Maar voornamelijk geniet ik hier, van de omgeving waar ik woon, de mensen, eigenlijk van alles. Kortom, ik ben een gezegend mens :)

  • Dat lijkt me heel apart, om altijd zulke temperaturen te hebben! Maar het geeft misschien ook wel rust. Hier in Nederland heb ik vaak het gevoel dat ik alles moet laten vallen als de zon schijnt, omdat ik die kans niet mag laten lopen. Als het altijd mooi weer is, hoeft dat niet!

   Fijn dat je zo'n fijn leven hebt Petra!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>