Waarom ik mijn nieuwe leren tas van de Kruidvat terug bracht

kruidvat leren tasAls ik op maandagochtend de weekboodschappen heb gedaan, mag ik daarna graag even door de Kruidvat slenteren.

Prachtige leren tas

En afgelopen maandag kwam ik daar een prachtige leren tas tegen. Voor Kruidvat begrippen was hij nog best duur: 29,95. Maar het was zo’n tas die mooier wordt naarmate je hem vaker gebruikt.

Ik heb staan dubben of ik hem wel echt nodig had, en of hij niet te groot was. Ook had hij niet zoveel vakjes aan de buitenkant als ik normaliter graag heb. Maar dat werd wel weer gecompenseerd door de vakken aan de binnenkant. Bovendien had hij een schouderriem, wat ik essentieel vind voor tassen. Want ik wil een tas niet steeds hoeven vasthouden in mijn hand. Dat vind ik hinderlijk.

Ik hield mijn huidige Van Haren tas er eens bij. Die was plotseling wel heel aftands bij de mooie leren tas van de Kruidvat… Ik stond te dralen en dubben en besloot toen:

‘Ik dóé het gewoon!’

Ik kon me niet eens meer aan mijn eigen 24-uurs regel houden, zo mooi vond ik ‘m. Want een echte leren tas heeft iets tijdloos vind ik.

Eenmaal thuis

Eenmaal thuis vond ik de tas nog steeds heel mooi. Maar hij was toch best aan de grote kant… En ik realiseerde me: ‘Gezien mijn hang naar comfort is dat linke soep.’ Want als iets niet ‘makkelijk’ draagt, dan heb ik de neiging om het niet te gebruiken/dragen.

Tel daarbij op dat mijn jongste dochter zei dat het net een rugzak was, en dat hij ‘niet mooi’ stond en ik besloot hem toch maar terug te brengen.

Ik vind hem nog steeds heel erg mooi, maar hij is helaas te groot voor mij.

Gelukkig was terugbrengen geen enkel probleem, en heb ik mijn geld terug. Maar voor iedereen die een mooie leren tas zoekt, met ruimte voor een laptop, is deze tas denk ik een prachtige aanwinst.

Wat was jouw laatste aankoop die je terug bracht naar de winkel? En waarom?

Similar Posts

47 Comments

 1. Jammer! Soms is dat inderdaad, dat je thuiskomt en je toch niet helemaal lekker voelt bij je aankoop. Gelukkig kon je hem terugbrengen. De laatste aankoop die ik terugbracht? Geloof dat het heel lang geleden is, vaak ben ik daar te laks voor en wil ik pas gaan ruilen of terugbrengen wanneer de datum al verstreken is.

 2. Best wel jammer, want is het is inderdaad heen hele leuk tas, daar houd ik heel erg van. De kleur past echt bij alles. Ik breen niet vaak spullen terug, als ik iets koop doe ik het heel bewust. Leuk artikel ✨????????????

 3. Jammer van de tas, misschien zie je over een tijd wel ergens een tas die helemaal naar je zin is.
  De laatste aankoop die ik heb teruggebracht is een feestelijke bloes. Voor een bruiloft. Zwart met v hals met daarlangs glitters. Het was meer een tuniek. Toen werd ik ziek en kon niet mee naar het feest. Ik heb een week later de bloes teruggebracht, veel dragen zou ik hem toch niet.

 4. Het komt wel eens voor, dat een product eenmaal thuis niet naar behoren werkt en dan breng ik het wel terug, iets duurs wel iets sneller dan iets wat heel goedkoop is.

  Mij zou die tas ook te groot zijn en ook ik houd van veel vakjes, zodat ik niet naar iets hoef te “graaien” in een tas, ieder vakje heeft een eigen bestemming.
  Er wordt inderdaad gezegd, dat leer er mooier op wordt in de loop der tijd, maar ik heb een vrij prijzig leren rugtasje en ik kan daar toch niet van zeggen, dat het nu na jaren gebruik mooier is geworden.
  Het is wel heel stevig en gaat een leven lang mee ;)

  Groetjes Lily

  1. Ik heb ook vrij veel vakjes, maar toch moet ik altijd zoeken. Ik ben blijkbaar erg hardleers en kan mezelf maar niet aanwennen om telkens hetzelfde vakje te gebruiken voor bijvoorbeeld mijn autosleutels.

 5. Ik zag de foto van de tas en dacht, die is leuk!!

  Jammer dat de tas toch te groot was en niet mooi stond. Denk met lange hengel idd minder leuk dan hem gewoon dragen. Maar dat is natuurlijk weer niet handig.

 6. Hij is mooi! Al is het wel een soort van ‘dupe’ van een hele bekende tas volgens mij. Never mind, want een leren tas is altijd een goed idee. Handig voor de laptop inderdaad. Eigenlijk breng ik zelden iets terug. Aan de andere kant. Laatst had ik online een blouse in de sale gekocht bij ZARA die er helemaal te gek uitzag. Een iets opstaande kraag met een wel heel breed boordje met allemaal pailletjes. Prachtig. Maar toen ik ‘m aandeed leek het net alsof ik een gipskraag om mijn nek had… Ik overwoog nog om het af te knippen maar ik heb ‘m toch maar terug gebracht. En dat voelde heel goed.

 7. Ik heb het ook wel eens gedaan met make-up. Ik had mij weer eens van alles laten aansmeren, want ik in de praktijk toch niet zou gebruiken. Ik kreeg ook gewoon mijn geld weer terug

 8. Dat zou ik niet meer weten, echt lang geleden. Ik moet deze week wel terug met een sportbroek. Ik had er eentje meegenomen voor oudste zoon die naar een sportschool gaat. Vanwege zijn lengte had hij een sportbroek oo maat laten maken. Best prijzig. Ik zag een voordelige sportbroek liggen in maat XXL en kocht hem. Jongste zoon heeft hem toen alvast gepast. Die zei meteen dat andere zoon ‘te weinig kont had’ voor de broek en de broeklengte was veel te kort. XXL gaat helaas vaker over de breedte dan de lengte.

 9. Ik vond de tas erg mooi maar twijfelde; het is overigens een dupe van Myomi tassen. Ik heb er na lang twijfelen eentje gekocht en de tas thuis zorgvuldig ingespoten met leerbescherming. 2 dagen later heb ik er mee in de regen gefietst en toen de tas droog was waren de watervlekken nog steeds te zien en ook na “poetsen” verdwenen ze niet. Ben daarop teruggegaan naar het Kruidvat- en geen garantie- Je mag de tas niet nat laten worden…..dat staat nergens vermeld zei ik nog, maar helaas pindakaas…..het mooie is eraf. Ik heb een cognac kleurige tas en waarschijnlijk valt het minder op bij een zwarte tas..maar wees dus gewaarschuwd ook al was de tas niet zo duur..

 10. Mooie tas toch, maar ik geef je groot gelijk dat je hem terugbrengt als je er geen goed gevoel meer bij hebt.
  Zelf heb ik een poosje geleden stoelkussentjes van de Action teruggebracht. Ze zaten niet lekker en waren veel te dun. Ik heb ze geruild tegen blikjes kikkererwten, die heb ik altijd graag op voorraad.

 11. mooie kleur, met de berg tassen bij mij tas merk ik ook date tassen die fijn dragen het meeste worden gebruikt. groot gelijk dat je hem terug hebt gebracht, ook zo zonde als het blijft liggen

 12. Ik koop veel online en bestel dan altijd meer om thuis lekker door te passen, dus ja gaat vaak wat terug maar dat heb je met online winkelen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.