Reacties

Waar vind ik een normáál t-shirt voor een jongen?! — 25 reacties

 1. Je hebt zelf al antwoord gegeven op je vraag, als je geen tekst of geen enkele print op je shirt wilt koop je gewoon effen shirts.
  Er zijn genoeg leuke jongensshirts te vinden mét tekst maar wel een leuke tekst of gewoon met een gezellige print. De shirts die ik voor zoonlief koop komen overal vandaan (geen merkshirts).

  • Hé, je hebt gelijk! Ik heb het antwoord inderdaad al gegeven: bij de Wibra!
   Maar toch was het een lastige zoektocht, en het duurde best lang voordat ik die twee neutrale shirts had gevonden.

   Overigens hebben ze bij de Hema ook neutrale shirts, maar die kosten 4 euro.

  • Wilde ik net zeggen, bij de hema. Zijn kwalitatief ook wel beter dan van de wibra. Maar als ze alleen door je zoon gedragen worden en je ze toch niet meer kunt doorschuiven, zou ik ook voor de wibra gaan. Ik hou ook niet van rare opdrukken.

  • He en zelfs bij die afschuwelijke Coolcat hebben ze effen shirts in ontzettend mooie kwaliteit maarre... die kosten dan ook weer (ik had ze in de uitverkoop).
   Ik vind de shirts van de Hema over het algemeen nogal wijd en kort (dan bedoel ik de bedrukte shirts), daar koop ik weinig dus.

 2. Ach als je een t shirtje voor EUR 2,95 koopt dan weet je een ding zeker dat de maker van dit shirt net zo oud of jonger was dan je zoon. Maar gelukkig zonder opdruk dat dan weer wel.
  Kees

  • Het zal je verbazen hoeveel duurdere kleding en dus ook merkkleding door kinderen wordt gemaakt. De prijs van een kledingstuk is geen indicatie voor wel of geen kinderarbeid.

  • Precies. Nogal een domme opmerking van Kees. Een duur merkshirt van tientallen euro's wordt ook gewoon door een kind in de Derde Wereld voor 1 cent in elkaar gezet. Die arbeiders daar zien echt niks terug van die duurdere prijs, alles verdwijnt in de zakken van de Westerse directie van het kledingmerk.

  • Ja en ga dat eens vertellen bij dure kledingzaken.Als je er al iets van durft te zeggen zo van,te duur of zo,dan schieten ze je het liefst de winkel uit.
   Heb eens een enquete ingevuld over kleding en over prijzen en had het er ook in vermeld dat het goedkoop gemaakt wordt en het erg is dat het zo duur =verkocht wordt.Werd niet echt gewaarderd denk ik.
   Groet, Wilma

  • Ik doe het nog veel eenvoudiger: in die dure winkels kom ik gewoon niet, ik ben niet bereid om voor een dom merkje of naampje heel veel geld neer te leggen. Zoals zo'n stom gebogen streepje (Nike), drie streepjes naast elkaar (Adidas) of een krokodilletje (van dat merk weet ik de naam al niet eens meer!). Waarom ik die prijs niet wil betalen? Dat is hiervoor al meermalen gezegd: alleen de directie van die grote ketens worden schanduleus rijk van dat spul. Ze hebben nooit genoeg en ik ga dat volk écht niet spekken van mijn bescheiden inkomen!

 3. Mijn zoon van 10 heeft het shirt met de tekst "here comes trouble". Hij draagt het met een guitige lach en racet nog een keer extra door het winkelcentrum op zn step. Ach zolang dat de kattenkwaad is die ze uithalen grinnik ik met m mee. Helemaal als hij het gezicht van de slager beschrijft en ik van de overbuurvrouw van de slager hoor dat hij het helemaal niet op kinderen heeft en dat ze er direct mee ophielden toen zij ze op een normale manier aansprak.

  Verder heeft hij ook een paar leuke shirts met een grote prints van bijvoorbeeld een horloge. Die komen bij Bristol vandaan.

 4. Op de school waar ik vrijw.werk doe mogen de kinderen geen kleding dragen met zulke teksten en/of rare plaatjes als opdruk. Ook geen kleding die verwijst naar een of andere sport, zoals bijv voetbal. Ik houd ook niet van schreeuwerige bijna agressieve teksten en plaatjes van monsters of zoiets op kinderkleding.

  • Hier mogen ze ook geen bepaalde teksten erop hebben op school.Maar ik denk dat sommige mensen ook niet weten wat er op staat.Dan hoor je:Ik ken geen engels.Nah, waarom koop je het dan,je weet niet wat er op staat.
   Groet, Wilma

 5. Mijn zoon (12 jaar) wou t-shirts met weinig opdruk. Effen shirts vind ik niet mooi; dat ziet er erg simpel en goedkoop uit. Ik had toen ook het probleem dat er alleen t-shirts zijn met grote opdrukken. Nu heb ik bij Zalando t-shirts gekocht met een klein nike-logo. Ze waren er ook met grote logo's maar die waren op in zijn maat. Waren ook maar 9,95 en er komen geen verzendkosten bij.
  Jacqueline

 6. Mijn stiefdochter (12 jaar) had laatst een onderbroekje aan met frietjes op de billen en op de voorkant de tekst: "Are you hungry, help yourself!" Haar moeder vond het reuze-grappig...
  Ik heb gezegd dat ze dit doort dingen niet aan hoeft te trekken/mee hoeft te nemen als ze bij ons is.

  • Zulk ondergoed mogen mijn dochters (13 en 17( ook niet aan… De boodschap die er opstaat, vind ik niet geschikt voor jonge meisjes. Het is toch je verantwoordelijkheid als ouders je kinderen te beschermen.

 7. Ik koop bv wel t-shirts bij Cool Cat voor onze zoon met Phineas & Pherb of Bart Simpson. Onze zoon houdt van skaterskleding en dan heb je vaak wel bedrukte shirts maar niet met beledigende tekst.
  Waar ik zelf een hekel aan heb is kleding met een doodskop erop in geweldadige stijl, een kinderderlijke piratenstijl vind ik dan weer minder erg ;)

  Groet Isabelle

 8. Ik vind prints helemaal niets. Soms kan ik er niet onderuit, maar dan blijft het beschaafd. Ik snap ook al die kleding met doodskoppen erop niet.... Verschrikkelijk. De WE heeft mooie effen shirts, 2 voor €9,95, gaan heel lang en mooi mee, Hema vind ik niet mooi blijven. Wibra en zeeman af en toe toevalstreffers.
  Prints mogen hier eigenlijk alleen op pyjama, sokken en ondergoed, zonder schunnige teksten.

 9. Ik vind prints helemaal niets. Soms kan ik er niet onderuit, maar dan blijft het beschaafd. Ik snap ook al die kleding met doodskoppen erop niet.... Verschrikkelijk. De WE heeft mooie effen shirts, 2 voor €9,95, gaan heel lang en mooi mee, Hema vind ik niet mooi blijven. Wibra en zeeman af en toe toevalstreffers.
  Prints mogen hier eigenlijk alleen op pyjama, sokken en ondergoed, zonder schunnige teksten.

 10. Van mij hoeft al dat gebral ook niet, al helemaal niet voor kinderen. Verder word ik zachtjes ziek van al die Amerikaanse en Engelse vlaggen overal op. De USA is een heel mooi land waar heel lieve mensen wonen, maar bij het zien van die vlag schieten mij eerst dingen te binnen waar ik niets mee heb: chauvinisme, buitenlands beleid waar ik het lang niet altijd mee eens ben etc. Een soortgelijk gevoel heb ik ook (in mindere mate) bij het zien van de Engelse vlag. Waarom zou ik eigenlijk met andermans vlag gaan lopen zwaaien? Ik woon in Frankrijk maar loop ook niet met díe vlag te koop, dat laat ik aan de Fransen over. En dan verder: slangen, doodskoppen, schuttingwoorden en nog meer onfraais, geef mij maar een effen shirtje of een van een of ander festival of zo.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>