Waar laat jij je duurzame tasjes?

duurzame tasjesIk kocht een tijd terug een superhandige schoudertas met lekker veel vakken.

Zoveel vakken zelfs, dat ik nooit wist wat ik wáár in had gedaan. Ik schreef er een post over waarin ik me afvroeg: ‘Kan een tas teveel vakjes hebben?

Tadaaaa!

Maar sinds het verbod op gratis plastic tasjes gaat het een stuk beter. Want in 2 van de vakjes heb ik nu standaard duurzame tasjes zitten! In elk vakje twee. In totaal heb ik dus 4 duurzame tasjes bij me. Ideaal : ) Het lijkt me wel lastig voor mannen moet ik zeggen. Die hebben doorgaans geen tasje bij zich. Hoe nemen zij hun boodschappen mee nu de gratis plastic tasjes zijn verbannen?

Hoe neem jij duurzame tassen mee? Hoe neem jij nu je aankopen mee?

Similar Posts

30 Comments

 1. Ik heb in elke tas een duurzaam zakje zitten en in de auto zitten twee grote shoppers van de supermarkt en bij de bakker krijg je als voor 10 euro koopt een tas die in het vuilbakje onder de watersteen past en aangezien wij redelijk goed sorteren kom ik met een zakje per week toe en moet ik geen zakken kopen.

  1. Leg je de shoppers na het boodschappen doen meteen weer in de auto? Ik pak ze uit, en dan heb ik nooit zin om ze in de auto te gaan leggen. Dus smijt ik ze in de kelder tot ik ze een week later weer nodig heb.

 2. Plastic tasjes zijn niet ‘verbannen’. Je moet ze nu alleen betalen. Of je krijgt een papieren tasje, gratis.
  Als ik onverwacht boodschappen doe, dan heb ik altijd wel een plastic tasje van de vorige keer bij me (of ik koop er weer een die ik dan een stuk of 10 keer gebruik).
  Of ze gaan in mijn ‘handtas’, die vrij groot is. Mannen kunnen zo’n opvouwbare tas toch gewoon in hun jaszak of broekzak doen? Doe ik ook als ik zonder tas de deur uit ga. Mijn gozer heeft trouwens een grote rugzak voor zijn werk. Die gaat ook nooit zonder tas de deur uit :) (en zijn kam, en haar gel, en zijn telefoon).

 3. Ik heb 3 katoenen tasjes in mijn handtas zitten en 2 plastic tasjes (1 dun geval en 1 groot) wat ik wel nijpend vind is dat de winkeliers blijven vragen, “wil u er een tasje bij” en dan vervolgens iets van 0,20 op je kassabon aanslaan.. gebeurd mij niet meer maar bij zoon is het dus wel al 2x gebeurt, die heeft er totaal geen erg in en dus ook echt geen tasje bij zich.

 4. In mijn grote schoudertas heb ik nu standaard een plastic tasje wat ik al een behoorlijke tijd gebruik plus een katoenen tasje .Dan in de fietstas twee katoenen tasjes plus het Euro tasje van Zeeman,dus zo grijp ik niet snel mis Ik was er al heel lang mee bezig om niet steeds plastic tasjes meer te willen .Ik merk wel hoe weinig mensen nu tasjes kopen ,ze zijn best wel duur , in sommige winkels zelfs 25 cent voor zo’n kleine tas !

 5. Ik neem, waar ik ook naartoe ga, altijd een tas met portemonnee etc. mee, maar ook in die tas een stuk of 2, 3 duurzame opvouw-tasjes. Ik koop deze tasjes bij de Blokker voor €1,00 per stuk. Bij de Action kan je ze ook krijgen.

 6. neem tassen mee en als ik ze vergeten ben, hebben ze ook nog dozen. Of ik rij het karretje naar de auto en leg het erin. Bij huis een keer extra lopen.je gaat hier altijd met de auto,dus een voordeel.
  Hier kosten ze 5 cent.
  groet, Wilma

 7. Ik heb laatst ergens zo’n stoffen tasje gekregen dat je helemaal kunt opvouwen. Ik neem het overal mee naartoe (in mijn grote handtas) en als ik dan iets ga kopen, dan pak ik dat stoffen tasje om het in mee te nemen.

 8. Ik heb er eentje in de gewone boodschappentas. Een in mijn schoudertas, een in de auto en een in de zak van beide winterjassen die ik momenteel draag. Ik heb nog niet misgegrepen. Tot nu toe dan hè…
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

 9. Ik heb de shoppers standaard in de auto liggen. Stuk of tien. Deels gevuld met glaswerk en lege flessen, als je ergens lamgs komt even legen. Daarnaast zit er een opvouwbaar zakje in mijn mans jaszak en in een motorkoffer. In mij twee tassen zitten ook vier opvouwbare tasjes.

  Eigenlijk prezies hetzelfde als vijf jaar geleden het geval was.

  Ik koop afbreekbare zakjes in de vuilnisemmertjes in badkamer en wc, keuken en bijkeuken.

 10. In mijn handtas heb ik een opvouwbaar tasje zitten van 1 euro. Dus als ik in de stad ben neem ik dat tasje. Dat doe ik trouwens al jaren.
  In de auto liggen big shoppers en diepvrieszakken voor de wekelijkse boodschappen. Ook daar is geen verandering in gekomen.

 11. In mijn handtas stop ik een katoenen tasje als ik het centrum in ga, heb ik echt boodschappen nodig dan heb ik genoeg bigshoppers in de auto liggen :)

 12. In het begin vergat ik steeds een tasje mee te nemen vanuit thuis, moet zeggen dat het me steeds beter af gaat (ik neem tegenwoordig gewoon mn shopper mee als ik het dorp in ga). Al zijn mijn tassen over het algemeen ook groot genoeg voor de kleine boodschappen (zoals mascara enzoo).

  Liefs.x

 13. Ik kocht bij de zeeman een statiegeld tasje. Is heel klein opvouwbaar en als hij versleten is kan je hem gratis inruilen voor een nieuwe en als je hem zat bent breng je hem terug en krijg je je geld terug. Ideaal!

 14. Ik had al jaren een klein tasje in een zakje van een euro (blokker) in mijn tas.
  Daar heb ik er nog een paar van thuis. Als we samen gaan winkelen steekt mijn man er 1 in z’n binnenzak. Ik vind het een goede zaak, de plasticsoep in de oceanen is al groot en erg genoeg.

 15. Slim bedacht! Ik heb standaard een shopper bij me en in mijn tas ook nog een duurzaam tasje.
  Mijn vriend neemt geen tassen mee, vergeet het ook, dus betaald gewoon voor een zakje als het echt nodig is… tja, mannen ;)

 16. Ik heb een hele grote handtas met weinig vakken, maar gewoon in de grote leegte binnenin dus. Soms even scharrelen, maar dan heb ik er ook een.

  Wat ik van jou wil weten, wáár koop je leuke duurzame en handig opvouwbare tasjes? Ik heb een handige van de Zeeman, maar die is niet zo fashionable natuurlijk…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.