Mijn basisschool staat te koop!

halle nijman schoolMijn oude basisschool staat te koop op Funda.

Ik vind het een koopje: 129.000,-. Daarvoor krijg je minimaal 4 zonnige lokalen/kamers : )

Daarvoor krijg je een enorm gebouw. Soms zie ik in tijdschriften van die reportages waarin mensen laten zien hoe ze een school omtoverden tot een huis. En dat ziet er altijd erg leuk uit. Maar ik geloof dat er met mijn oude basisschool bijna niets mag. Dus ook niet verbouwen tot woonhuis als ik het goed begrijp.

Verdwijnende scholen

De Achterhoek is officieel een krimpgebied. De afgelopen jaren zijn diverse basisscholen gesloten omdat ze te klein werden. Zo ook mijn oude basisschool. Ik wandelde er gisteren langs met Trixie, en heb nog even weemoedig staan kijken naar het gebouw. Ik heb toch 8 jaar lang flink wat tijd doorgebracht in dat gebouw.

En zoals zo vaak met dingen uit je jeugd, vond ik het nu zo klein lijken! Het was een vrij ouderwets schooltje. Met een meester aan het roer die we met nederig neergeslagen ogen ook echt Meester noemden. Toch heb ik er wel leuke herinneringen aan. Alleen was de overgang naar een moderne middelbare school vrij schokkend!

Hoe gaat het met de basisscholen in jouw omgeving?

Similar Posts

25 Comments

  1. Ik vond het ook best een raar gezicht. Vooral omdat er nog allemaal uitgeknipte kinderhandjes op de ramen geplakt zitten. Een mens zou er melancholisch van worden.

 1. Sjemig, dat lijkt me nou zo gaaf om een oud schoolgebouw om te bouwen tot woonhuis maar dat zal niet mogen waarschijnlijk. De prijs is héél gunstig, daar heb je hier in de Randstad/onder de rook van Amsterdam niet eens een tweekamerappartement voor!!

  1. Ja, je hebt echt een enorm gebouw voor een hele lage prijs. Ik ben erg benieuwd of er een koper komt. Het staat ondertussen toch alweer zo’n 3 jaar leeg.

 2. Wow, moet gek zijn om dat voorbij te zien komen! Acht jaar is inderdaad een lange tijd. Jammer dat het niet verbouwd mag worden tot een woonhuis/andere plek, hopelijk wordt het dan geen leegstaand/verlaten gebouw. Zonde van een potentiële mooie ruimte!

 3. Wat een mooi pand!
  Als ik een dergelijk pand zie denk ik al snel… mooi voor maatschappelijke organisaties! Denk aan een kinderopvang of organisaties als speelgoedbank of een sociaal café…

  Kan me voorstellen dat je terug denkt aan toen!
  De scholen hier? Gaat eigenlijk wel goed, mijn oude school zitten de meiden nu op, bestaat nog en groeit maar door.

 4. O jee, daar gaat de basisschool. Jammer toch altijd wel een beetje, mede door de herinneringen die je eraan hebt.
  Mijn oude basisschool staat er nog, is ook nog een basisschool maar heeft een andere naam. Ook zijn er meerdere locaties ontstaan en mijn dochter zit nu op zo een andere locatie van deze school en heeft de “meester” die ik vroeger ook gehad heb. Dat is wel bijzonder.
  Mijn middelbare school, een vrij kleine middelbare school, is wel weg en de SPW locatie waar ik ooit een opleiding volgde is ook weg.
  Mooi dat je deze foto hebt en het gebouw zal wel blijven staan denk ik? Is het tot nu toe ook altijd een basisschool gebleven?

 5. Mijn basisschool staat er nog wel maar wordt gebruikt als een soort kantoor. Verder heb ik geen idee van de basisscholen hier.
  Jouw oude school lijkt op een mavo waar ik op gezeten heb. Dat was een behoorlijk strenge mavo waar nog deels door fraters werd lesgegeven. Dat was best wel een cultuurshok want ik was verhuisd uit de Randstad naar Friesland. En in de Randstad was het een heel stuk vrijer en moderner.

 6. Oh dat lijkt mij altijd zo’n uitdaging om van een apart gebouw een woning te maken.. zou me helemaal uitleven haha

  Mijn eigen basisschool bestaat niet meer :-/ gebouw is helemaal met de grond gelijk gemaakt en als ik het goed heb mijn middelbare school ook.

 7. Wat een koopje , daar krijg je hier nog niet eens een fatsoenelijke flat voor …
  Mijn kleuterschool is omgebouwd tot woonhuis .
  Mijn lagere school is gesloopt
  Mijn middelbare school is gesloopt
  En de school waar ik mijn MBO diploma haalde is gesloopt …
  Niet veel over dus ……

 8. Volgens mij zit het in mijn deel van het land wel ok met de basisschool bevolking… Al is mijn vroegere (katholieke) basisschool inmiddels wel voor 80 procent “zwart”, tegen 1 Turkse in 1980…

  Wat gááf die school! Zou ik wel willen kopen en ombouwen tot woonhuis (wat zou dat kosten?!) Maar dat mag dus niet, lees ik. (Wat moet je er dán mee??)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.