|

Vuilniszakken

Tegenwoordig koop ik mijn vuilniszakken het liefst bij de Action. Ze hebben ze daar namelijk in een vrolijk lilakleurtje, met handige trekbanden, én een geurtje! Ik weet wel dat het een chemische lucht is, maar toch vind ik het fris ruiken.

Iemand heeft de vuilniszak niet vervangen!

Wanneer ik de vuilnisbak in de keuken leeg, dan doe ik er daarna altijd meteen weer een nieuwe vuilniszak in. Mijn man helaas niet, en zo komt het nog wel eens voor dat ik iets in de vuilnisbak gooi en te laat zie dat er geen zak in zit! Uiteraard is dat volgens mijn man míjn schuld, want híj kan de vuilniszakken niet vinden, en dat komt natuurlijk omdat ík ze ‘raar’ heb opgeruimd.

Tip voor de vuilniszakken

Maar nu heb ik de ultieme oplossing voor dit euvel, dankzij Marja Middelkoops boek De Grote SuperSopGids. Zij geeft daarin namelijk als tip dat je de rol met vuilniszakken gewoon onderin de vuilnisbak moet leggen! Dan liggen ze al op de plek waar je ze nodig hebt. Zelfs mijn man kan nu niet meer beweren dat hij de vuilniszakken niet kan vinden, want ze kijken hem recht aan als hij de oude vuilniszak verwijderd.

Ik ben helemaal blij met deze tip!

N.B.

Ben je nieuwsgierig naar het boek de SuperSopGids, lees dan hier mijn boekbespreking!

Waar let jij op bij de aanschaf van vuilniszakken? Denk aan kleur, geur, sterkte, grootte, samenstelling, trekband?

Similar Posts

23 Comments

 1. vroeger kocht ik altijd komo vuilniszakken maar nu ga ik eigenlijk voor het goedkoopste merk. En dan wel die dikkere zakken niet die dunne die dat knisper geluidje maken die scheuren bij mij altijd omdat mijn vuilniszakken altijd strak in mijn vuilnisbak zitten. Ik merk namelijk geen met komo meer ze zijn even goed.

  1. Ik kocht vroeger ook Komo vanwege de stevigheid, maar nu hebben ook goedkopere merken hele sterke zakken. En die van de Action zitten er qua stevigheid tussenin denk ik. Ze zijn in ieder geval veeeel beter dan die knisperige, die ik helaas ook wel eens heb gekocht. Maar dat was eens maar nooit weer. Echt waardeloze kwaliteit.

 2. Dat is inderdaad een handige manier. Je ziet het vaak ook in kantoren in de bureauprullebakken. Dat scheelt de schoonmakers zoeken en prutsen. Wij hebben een hoge smalle bak, dus hier kan dat niet. Jammer, want ook mijn man vergeet vaak een nieuwe zak erin te doen! (wat is dat toch?!)
  Wat betreft de zak: als ie maar stevig is, dan maakt kleur en geur me verder niets uit. Eén miniknoflookschilletje erin en die bak stinkt toch wel weer :-)

 3. Zelf gebruik ik nooit vuilniszakken. Omdat ik geen afvalbak in de keuken heb. Breng het liever eerder weg dus gebruik ik altijd een karnemelkpak in de keuken en doe hem weg als hij vol is.

 4. Jammer, maar ik kan de vuilzakken niet kiezen. We zijn immers verplicht de vuilzakken van de gemeente te gebruiken. En die vuilzakken zijn dan ook nog eens stikkeduur!

  Maar bedankt voor de tip om de vuilzakken onderaan de vuilnisbak te bewaren met ons te delen :-)

  1. Wij betalen een behoorlijk bedrag aan de gemeente voor het legen van de containers. Dat zit bij gemeentes met verplichte zakken in het bedrag wat je voor de zakken betaalt!! Ik heb noh geen kwart van het afval wat mijn buren aanleveren maar moet wel hetzelfde jaarbedrag betalen. Dus doe mij maar Gemeentelijke vuilniszakken!! Tecla

 5. Ik gebruik ook de dikkere vuilniszakken maar niet die van de KOMO. Die tip onderin heb ik in het ziekenhuis gezien, daar lieten ze de rol onderaan zitten, en als hij vol was scheurde ze hem eraf. Dat heb ik geprobeerd maar ik vond het onhandig,afscheuren met een volle zakm dus ik gooi ook onderin een rol, en dat gaat prima. In het ziekenhuis hebben ze natuurlijk ook niet van die zware dingen erin zitten, denk ik.

 6. Als je de zakken onderin legt, heb je wel het risico dat ze vies worden als de te gebruiken zak is gescheurd…..! Lijkt me ook geen pretje om ze dan weer te reinigen….

 7. Koop vooral die zakken, die makkelijk opengaan, want manlief maakt de zakken altijd ophaalklaar en doet een nieuwe zak in de bak. Zonder mopperen als de zakken met sluitstrips op de juiste plek liggen.

  Mieke

  1. Oh ja, die heb je inderdaad ook nog! Van die zakken die je bijna niet open krijgt. Daar heb ik ook wel eens mee staan worstelen, en dan geprobeerd om mijn vingers een beetje nat te maken, en ze zo open te krijgen… Die van de Action openen gelukkig prima.

 8. Ik deed het al met de pedaalemmerzakjes in de wc etc., maar niet met de gewone vuilnisemmer. Daar gebruiken wij ook pedaalemmerzakjes in, we hebben namelijk zo’n kleine dubbele vuilnisemmer, met een gedeelte voor de groenbak. Ik doe meestal een paar losse zakjes onderin, dan hoef je niet meer af te scheuren zelfs… ;)

 9. Laatste keer dat ik een rol heb gekocht, moet al zeker 15 jaar geleden zijn geweest. Ik gebruik alle broodzakken, plastic zakjes voor vuilniszakjes en gooi die dan altijd in de grijze bak. Zo hebben die meteen ook een tweede doel gekregen en meteen weg uit huis plus ik hoef nooit vuilniszakken te kopen.

  Ooit gebruikte ik ook zo’n grote bak in de keuken. Altijd boordevol en ik kon er altijd voor opdraaien alles bij elkaar te zoeken wat ernaast lag. Er werd veel te hoog opgestapeld dat het onmogelijk was de hele zak er goed uit te kunnen tillen. Ik was het zo beu dat ik die uit huis heb gedaan. Dat scheelt mij erg veel werk plus kosten vuilniszakken :-)

 10. Ik zal eraan denken de volgende keer dat ik de vuilniszak ga vervangen.

  Nu maar hopen dat het net de laatste was die erin zat…

  Floris

 11. Ik gebruik Komo zakken. De bak in de keuken is gewoon snel vol met twee kleine kinderen. En Komo is dan ook wel een fijn merk omdat de zakken stevig zijn en van gerecycled materiaal gemaakt zijn als ik het goed heb. Heb weleens van de Lidl gehad maar die vond ik toch te dun en snel scheuren.

 12. Ik zou dit zelf echt niet doen, want als de vuilniszak wat te vol zit of er is ook wat ‘nattigs’ in gegaan, kan de zak wel eens een beetje lekken. Dat zit dan allemaal op je schone vuilniszakken…

  Wij hebben zo’n Brabantia-ding met bijbehorende vuilniszakken. Schreeuwend duur, kies er ook niet weer voor. We kopen ze wel altijd in de aanbieding en doen zoveel mogelijk direct in de kliko, dus we kunnen best een poosje met zakken doen. Hiervoor hadden we meestal Komo, die zijn toch erg sterk en de prijs-kwaliteitverhouding is goed.

 13. Ik koop gewoon de normale zakken van de Action. Zijn stevig genoeg.
  Maar ook ik hoor wel eens “klets” als manlief inderdaad de zak er niet ingedaan heeft. Ik heb het geprobeerd met alle andere zakken, maar dan ging er weer eentje lek of er gebeurde weer wat mee.

  1. Ik leg altijd een krantje onder in de zak, of reclame blaadje. Zo wordt het vocht opgenomen en nooit geen last van nattigheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.