Vintage theedoek ‘Mijn keuken is mijn trots’

Vintage theedoek
De grootste schatten vind je soms zo maar vlakbij huis! Zoals bovenstaande vintage theedoek voor een handdoekrek met Mijn keuken is mijn trots!!! Onderstaande post publiceerde ik voor het eerst in 2012 en is geupdate en verbeterd!

Vintage theedoek voor handdoekrek Mijn keuken is mijn trots

Op steenworpafstand van ons nieuwe huis op het platteland blijkt zomaar een winkel te zitten waar ze elke vrijdag de prachtigste brocante spullen verkopen! Vanaf de weg lijkt het een boerderij, en alleen een groot bord in de wei verraadt dat hier wel eens schatten verborgen zouden kunnen liggen. Ik ging naar een open dag van ze, en keek mijn ogen uit. Van de prachtige pipowagen, sierlijke serviezen, schilderijen van zigeunermeisjes tot linnengoed. En ik dacht maar één ding:

‘Waarom wist ik hier niets van?!’

En toen vond ik ook nog eens deze vintage theedoek, met daarop de tekst: ‘Mijn keuken is mijn trots’. Ik heb hem pal tegenover de keukendeur gehangen, zodat het oog van bezoekers er onmiddellijk op valt. Eigenlijk moet ik er ook nog een vintage handdoekrekje bij kopen. Nu hangt hij aan een stok….

Vintage theedoeken met Mijn keuken is mijn trots

Hieronder een prachtige andere vintage theedoek met Mijn keuken is mijn trots, die ik ook graag in mijn keuken zou hangen:

Of deze, die ook echt nog te koop is op Etsy, maar erg duur is: 40 euro.

Onderstaande vintage theedoek is ook te koop, en kost maar 7,95. Maar die vind ik weer minder mooi…

Vintage schatten

Meer verborgen schatten, vind je op Halseweg 6 in Doetinchem, in het buitengebied. Als je in de Achterhoek komt, en je houdt van snuffelen tussen spulletjes van vroeger, dan is dit echt een aanrader.

Verder vind je dit type vintage theedoeken dus onder andere op Etsy, en ik kwam er ook eentje tegen op marktplaats.

Kranszen en spul is geopend op vrijdag vanaf 10 uur.

Zie ook mijn post Deurkrans.

En, hoe vinden jullie mijn prachtige doek?!

Comments uit 2012

 • Wat een leuk doek heb je gevonden en fijn dat je zo dichtbij een leuk winkeltje hebt gevonden. Helaas is hier in het zuiden de kringloopwinkel ook duur aan het worden. Pfff vorige week een vaasje gezien 12,50, nou dan ben je bij mij echt verkeerd hoor. En ook de kleding en boeken worden duur. Ik denk dat ze een graantje mee willen pikken van de crisis omdat er nu meer mensen gaan komen….. (Mindercentjesmama
 • Leuke vondst. Een Spakenburgse moeke in een Achterhoekse keuken! Vroeger zag je deze doeken inderdaad aan een doekenrek hangen. (In rustig vaarwater)
 • Heb je ‘m ook aan zo’n doekenrek hangen? (N(euro)ootje
 • Ik ken haar van de montferlandfair waar ik toen met mijn atelier stond en zij met haar Pipo wagen.
  Leuke vrouw en ik wilde gisteren gaan kijken maar het weer was me te slecht af. (Atelier je vier jaargetijden)
 • Dat zou wel heel erg jammer zijn inderdaad. Dat is met de de kringloopwinkels in Doetinchem helaas ook gebeurd. Sommige dingen zijn er nog duurder dan bij de Action… Echt niet leuk meer. (Mevrouw Williams)
 • Leuk zo’n winkeltje in de buurt! Mooie doek heb je gekocht. (Marie Louise)
 • Dit is leuk! Met onze kringloopwinkel ben ik niet meer zo blij. De prijzen voor kleding zijn (sorry) idioot hoog. Een tientje voor een t-shirt?
  Ik ga straks wel in de uitverkoop iets nieuws kopen. (VeggieMo)

Leestips

Keukendoeken Zeeman met museumprint!

Zie ook mijn vintage kerstbal vondst!

Similar Posts

36 Comments

 1. Deze theedoeken vind ik zó tof! Wij hadden ze vroeger thuis ook in allerlei (geborduurde) varianten. Heel leuk om weer eens te zien. Reageren gaat bij mij trouwens goed. Je was wel een poosje geleden een paar dagen uit mijn reader verdwenen, maar gelukkig sta je nu gewoon weer tussen de berichten.

 2. Leuk, ik ben dol op Vintage en dit zijn nu echt theedoeken die het bij mij prima zouden doen in de keuken haha maar dan vind ik het wel zonde om te gebruiken :)

 3. Wat een leuke vintage theedoek. Ik houd daar wel van. Dat maakt het op de één of andere manier veel persoonlijker dan de normale theedoeken en handdoeken hè?

 4. o, wat een heerlijke theedoeken ! hier in huis hoe ik het allemaal een beetje in dezelfde stijl (en die is behoorlijk strak) maar inmijn tuinhuisje ga ik helemaal los met dit soort vintage gebeuren. Heerlijk

 5. Ik hou daar ook wel van, van dat soort theedoeken, tafellopertjes.
  Ooit kreeg ik er eens van EEN vriend uit NZ met caravans.
  WE gebruiken hem regelmatig.

 6. Ik ga de comment maar eens proberen, maar volgens mij heb ik er nooit problemen mee gehad. Een doek in de keuken laat ik dat maar niet doen. Die zal wel eens als vaatdoek kunnen eindigen.

  Love As always
  Dimario

 7. Ik zou ze zelf niet zo snel kopen, maar dat is meer uit praktisch oogpunt. In zo’n nostalgische setting oogt het in ieder geval wel erg mooi en sfeervol.

 8. Oh echt heel tof, helemaal mijn ding! Ik vind ook de bovenste twee leuker dan de onderste. Ik wou dat ik zo’n winkeltje hier had.

 9. Ik moet wel een beetje gniffelen om de tekst. Bij mijn keuken zou het niet staan. Wel leuk, zo’n winkeltje om de hoek.
  PS: ik heb soms wel problemen met reageren. Dan zie ik mijn reacties niet. Volgens mij belanden mijn reacties dan bij de spam. Maar de laatste tijd gaat het prima. We gaan het zien.

 10. hahaha ik dacht eerder aan de blauw of rood geblokte variant. Een geborduurde theedoek was niet in mij opgekomen. Het moet je smaak zijn, dat dan wel weer :)

 11. Mijn moeder heeft ook zo’n vintage theedoek in de keuken hangen, vond het altijd maar een onding, want het hing altijd voor de handdoek.

 12. Haha, wat leuk! Doet mij denken alsof je een hééle oude keuken van oma komt binnenlopen. Van mij hoeft het niet. Ik heb hand- en theedoeken met zeemotief.

 13. ze zijn heel erg leuk maar uhh 40 euro voor een theedoek ..wauw haha, daar koop je de zeeman of action voor leeg met theedoeken hih

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.