Kringloopvondst: Vintage kerstbal

vintage kerst

Bij het kringlopen kwam ik onderstaande vintage kerstbal tegen. De kwaliteit van de foto laat helaas nogal te wensen over.

vintage kerstbal

Vintage kerstbal kopen

Ben jij op zoek naar een vintage of retro kerstbal en kerstversieringen? Kijk dan eens op Etsy Nederland. Daarnaast is marktplaats een goede zoekplek en natuurlijk Catawiki. En ga net als ik kringlopen, en bezoek verschillende kringloopwinkels op zoek naar vintage kerstornamenten.

Wat hang jij in jouw kerstboom?

Similar Posts

25 Comments

 1. Doet mij denken aan salontafels uit de jaren ’70 waar dan een paar van die tegels in het hout gelegd waren. Hangt ‘t ie ook echt in de boom?

 2. mooi!
  ben hier trouwens nog even aan het bekomen van het feit dat mijn beeld van jou totaaal niet klopt. lees net een review van uggs hier! had ik nooit aan jou gekoppeld! wow, mijn leven is echt spannend met zulke ontdekkingen in de morgen!
  groetjes,
  leonieke

 3. @Leonieke: nu ben ik natuurlijk helemaal benieuwd wat voor beeld je had! En ik baal als ik een eventueel elegant image heb bedorven door een Uggs review! Die illusie had ik graag intact gehouden!

 4. Wow prachtige vondst weer Vlijtig Liesje!
  Houd erg van ouwe kerstdingen, ook die glazen kralenstrengen die helaas niet meer worden gemaakt.
  Maar dit jaar hebben we geen boom. Wel paar kransen en mooie naturel slingers van sparappeltjes.Ook gaan we nog een mooie tak (uit bos)ophangen met wat natuurlijke versiersels eraan. Geen spuitsneeuw op de tak, dan kan ie volgend jaar gewoon in de vuurkorf. Is het snel weer opgeruimd!
  Voor kleur zorgt een prachtig boeket dat ik onverwacht van het werk kreeg, daar werden we allemaal heel blij van.
  Vast ontspannen allemaal en genieten,
  Goede Kerst en jaarwisseling gewenst,
  Loonlijstmama

 5. Wat een plaatje, hier ook een boom vol gesprokkeld door de jaren met allemaal vintage kerstballen, zo leuk!
  Bij deze wil ik je bedanken voor alle postjes van 2011 en wens je sfeervolle dagen toe en alle goeds voor 2012!
  Een feestelijke groet, Jolanda

 6. :-) k heb hier een hele doos van liggen, allemaal van mijn omaatje egweest, ik kan z e helaas never nooit nie ophangen…t zijn glazen ballen namelijk( die van mij wel iig) maar elke jaar bekijk ik ze wel even met ene liefdevolleblik :-)

 7. Wat een mooie. Ons boompje heeft altijd simpele zilverkleurige versiering gehad. Hoewel ik soms in de verleiding gebracht word bij die kringlooptafels vol moois

 8. Ik heb een paar vintage items in de boom hangen, heb ik in de loop der jaren bij kringlopen gescoord. Verder heb ik er vanalles in hangen hele leuke figuur ballen, vinden de kinderen geweldig!

 9. Ik ben gek op vintage kerstballen, heb er best wat in de boom hangen normaal gezien. Dit jaar is het eerste jaar dat mijn zoons het versieren van de kerstboom geheel hebben overgenomen en ze hebben gekozen voor 2 kleuren. Mijn boom is altijd een soort van chaotische regenboog maar ze vonden dat het een keertje een stijlvolle boom mag zijn. Driekwart van de versiering is dit jaar dus in de doos gebleven, waaronder alle vintage ballen :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.