Vintage meubels met modern combineren?

vintage meubels

Vintage meubels vind ik prachtig.

Eén van mijn leukste kringloopvondsten is ons televisiekastje in fifties stijl.

Ons huis is een mix van eh… van alles door elkaar.

Gelukkig heet dat tegenwoordig ‘Boho Chic,’ dus heb ik alsnog een duidelijke interieur stijl ; )

Maar je kunt natuurlijk ook heel bewust vintage en modern combineren zoals in onderstaand artikel.

Vintage en modern combineren

Creëer een mooie ruimte door vintage en modern te combineren. Het mixen van elementen uit deze beide stijlen kan een stijlvolle uitstraling geven aan jouw interieur.

Of je nu een liefhebber bent van vintage of juist liever strakke lijnen hebt, het combineren van vintage en modern kan een mooi resultaat geven dat je persoonlijkheid weerspiegelt.

1 1 1 1 1

Creëer jouw eigen mix

Vind jij de vintage stijl heel leuk, maar wil je niet je gehele interieur daarop baseren? Ga dan voor een mix tussen vintage en modern. Door een moderne bank en eigentijdse accessoires te combineren met een vintage kastje en een antieke spiegel creëer jij een goede balans tussen oud en nieuw.

Het Nederlandse interieurmerk Eleonora zorgt ervoor dat jij een goede mix van beide stijlen kunt toevoegen aan je interieur. Eleonora omarmt namelijk de kenmerken van vintage design, zoals gedetailleerde houtsnijwerken en warme tinten. Het merk geeft er een moderne draai aan door strakkere lijnen en eigentijdse materialen toe te voegen.

Een vleugje oudheid

Niet alleen met interieurstijlen, maar ook met materialen kan jij oud en nieuw goed combineren. Neem bijvoorbeeld travertin. Dit materiaal neemt je terug naar de oudheid door hun natuurlijke steenachtige afwerking. Een travertin salontafel  is hier een goed voorbeeld van. Het travertinblad in combinatie met moderne designaccenten zorgt ervoor dat hij goed tot zijn recht komt als middelpunt van je zithoek. Daarnaast zijn ze een verfijnde en elegante toevoeging aan elk interieur.

2 1 1

Kleurgebruik

Niet alleen met meubels maar ook met kleuren kan je een eenheid creëren tussen vintage en modern. Zorg ervoor dat je een goede basiskleur hebt. Dit is vaak een natuurlijke kleur zoals zachte grijstinten, crème tinten en beige tinten. Deze kleuren vormen een goede achtergrond voor beide stijlen en zorgen voor een evenwichtige basis.

Vervolgens kan je gaan kijken naar accentkleuren om de twee stijlen optimaal tot zijn recht te laten komen. Wil jij je iets meer focussen op de vintage stijl? Ga dan voor kleuren zoals oker, mosterdgeel, oranje of oudroze. Deze kleuren doen denken aan de vroegere decennia en kan je subtiel verwerken in stoffering of accessoires.

Ben jij toch meer gefocust op de moderne stijl?

Ga dan voor grijstinten, wit, zwart en metallics. Deze kleuren worden meer gebruikt voor moderne meubels, verlichting en andere eigentijdse accenten.

Verlichting

Als finishing touch speelt verlichting een rol bij het terug laten komen van de twee stijlen. Een kroonluchter is een goed voorbeeld van de vintage stijl. Tafellampen met een vintage ontwerp en moderne details kunnen perfect passen in een samensmelting van de twee stijlen.

Denk aan lampen met glazen kapjes en bronzen details die verwijzen naar het verleden, maar met een eigentijdse twist. Industriële lampen of lampen met slimme verlichtingstechnologie vertalen juist de moderne stijl.

Kortom, creëer een mooie mix van vintage en modern door middel van de tips!

Nawoord

Ik vind het knap als je een huis kunt inrichten volgens een bepaald principe of concept. Zelf kan ik dat totaal niet, met als gevolg dat ons huis een potpourri van meubels en stijlen is.

Maar dit heeft ook wel voordelen vind ik.

Het is nooit zo dat iets niet ‘past’ bij ons thuis, aangezien er geen ‘thema’ is.

Waar vind je vintage meubels?

Er zijn eigenlijk twee soorten vintage meubels:

  • Vintage meubels van vroeger.
  • Nieuw gemaakte meubels in vintage look.

Mijn favoriet zijn de vintage meubels van vroeger. Die zijn automatisch duurzaam omdat ze er al waren, en als je ze vindt bij de kringloop zijn ze vaak heel vriendelijk geprijsd. Zoals ons tv-kastje en bibliotheektrap van de kringloop.

Vintage meubels inspiratie

Hieronder drie plaatjes van vintage meubels en interieurs die ik erg leuk vind.

vintage interieur

vintage meubels

vintage meubels

En tot slot zijn er ook allerlei mooie boeken over vintage meubels en interieurs. Zoals het boek Vintage Home:

vintage meubels

Hoe zou jij jouw interieur stijl omschrijven?

Similar Posts

13 Comments

  1. Mijn inrichting is ook een potpourri van stijlen , gelukkig wel, want dat is wie ik ben. Zie vaak schitterend ingerichte huizen,maar het enige waaruit blijkt wie of wat voor mensen er wonen blijkt dan alleen uit eventuele foto´s.Zou je die weghalen blijft er geen uitstraling over van wie er woont. Ik wil niet in een meubelshowroom wonen. Kijk vaak woonprogramma´s en word dan altijd een beetje naar bij de Engelstalige termen en de arrogantie waarmee bepaalde keuzes afgebrand worden. Zo van dat kan echt niet meer in deze tijd enz. Waarom hechten zoveel mensen waarde aan wat anderen vinden? Mijn huis met alle spulletjes die er staan en hangen is precies zoals ik het leuk vind,gezellig met hopeloos (volgens de trends) ouderwetse spulletjes uit verschillende periodes en stijlen, maar het is wat ik mooi vind en waar ik me thuis voel. Mijn broer kocht ooit een dure okergele designer bank en mijn schoonzus was alleen maar druk met tegen de kinderen roepen niet op de bank?

    1. Wat omschrijf je dat toch weer heerlijk; een potpourri van meubels en stijlen. Het klinkt bijna poëtisch! Heel mooi!

  2. Hier hebben we van alles. Wat modern, wat vintage. Veel is tweedehands. Er worden zulke goede meubels weg gedaan door mensen. Die verdienen gewoon een tweede kans. of mss zelfs wel een derde.

  3. hier ook van alles door elkaar. stoer, industrieel brocante en ouderwets. net verhuisd dus nog steeds aan het inrichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.