Reacties

Vintage meisjesboek van Maartje de Wit! — 24 reacties

  • Ja, die heb ik ook allemaal in de kast staan! Heerlijke boeken. Naast Cissy van Marxveldt lees ik ook graag de boeken van Sanne van Havelte.

  • t Was inderdaad een hoorspel, fantástisch! Daarna heb ik alle boeken over de familie De Wit gelezen. De boeken over Maartje zijn een 'spin off'...
   Wat ik ook geweldig vond was 'Zomerzotheid'.... Zwijmel!

   Hartelijke groet, Noor

  • Ja 'n Zomerzotheid ken ik ook. Prachtig boek!!! Die staat ook bij mij in de kast. Alle boek van Cissy van Marxveldt trouwens. En met regelmaat lees ik ze allemaal weer opnieuw.

 1. Ik had een tijdje terug (ik geloof) vier van de zes delen - het was ooit een hoorspel, wist je dat? Ik heb ze inmiddels weer weggedaan - ik had ze een paar keer herlezen, en toen wist ik het wel weer.

  Eén van de delen was "Maartje en de praktijk". Dan denk je: wat bijzonder, ze is afgestuderd en arts geworden, en dat in de jaren '50 - gaat het over de praktijk van manlief......

  • Ik wist niet dat het een hoorspel was Hanneke! Wat leuk. Dat is denk ik best bijzonder voor een boek in die tijd.

   Kostelijk dat het over de praktijk van Maartjes man ging. Maar ging zij zelf ook niet studeren voor arts?! Ik moet dat toch eens even nakijken.

  • Haha, nu moet ik me er ook even mee bemoeien... Maartje studeerrde voor arts, maar raakte zwanger. In eerste instantie bleef ze het moederschap combineren met haar studie, omdat ze samen met Piet praktijk wilde voeren. In "Maartje en Maartje" wordt verteld hoe ze daarmee worstelt en uiteindelijk besluit om haar ambities op te geven. Prima verhaal voor je thuisblijfmoeder website dus ;-) Wel fungeert ze als Piets assistente in "Maartje en de praktijk".

 2. Zit ik hier midden in de nacht te zoeken naar Maartje vraagt de aandacht. En dan heb ik ook de boeken" De jeugd vliegt uit" en De jeugd op eigen wieken. Heeft dat met Maartje de Wit te maken of was dat weer een ander hoorspel?

  • Maartje de Wit is een 'spin off' van de jeugd vliegt uit... Dat was een hoorspel over de familie De Wit met Maartje als jongste kind. Het 'luikje' van mijn geheugen ging zomaar weer open en het komt weer allemaal naar boven ;) De oudste dochter Nel, die met man Kees en kinderen op de zolder van haar schoonouders woont ivm de woningnood... En de twee zoons waarvan ik de naam niet meer weet :)

 3. Jeugd sentiment, Maartje was niet de jongste dat was Pim de andere zoons waren Gerrit en willem er was ook nog een dochter Annie, het hoorspel was de christelijke tegenhanger van de familie Doorsnee. Leuk dat hier meer liefhebbers zijn van oude boeken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>