Vintage boek van Maartje de Wit!

Schermafbeelding 2014-02-21 om 11.37.48Als kind las ik een oud boek van mijn moeder: Maartje de Wit heette het.

En het ging over een ‘bakvis’. Wat nu een puber heet. Ik vond het prachtig en genoot van Maartjes opbloeiende romance met Piet.Ik geloof dat het hoogtepunt een kus van Piet op Maartjes wang was! Kom daar maar eens om in Fifty Shades of Grey!

In de kringloopwinkel vond ik voor maar 25 cent een prachtig exemplaar van dit boek. Met een jaren 60 voorkant en nostalgische tekeningen.

Op mijn blog over kringlopen vind je de foto’s!

Similar Posts

16 Comments

 1. Oh, wat leuk! Mijn moeder had ook van die boeken. Waaronder Joop ter Heul van Cissy van Marnixveldt. Zwijmel, zwijmel, zwijmel… en zo heerlijk vrolijk geschreven. (Leuke blog heb je trouwens!)

   1. t Was inderdaad een hoorspel, fantástisch! Daarna heb ik alle boeken over de familie De Wit gelezen. De boeken over Maartje zijn een ‘spin off’…
    Wat ik ook geweldig vond was ‘Zomerzotheid’…. Zwijmel!

    Hartelijke groet, Noor

    1. Ja ‘n Zomerzotheid ken ik ook. Prachtig boek!!! Die staat ook bij mij in de kast. Alle boek van Cissy van Marxveldt trouwens. En met regelmaat lees ik ze allemaal weer opnieuw.

 2. Ik had een tijdje terug (ik geloof) vier van de zes delen – het was ooit een hoorspel, wist je dat? Ik heb ze inmiddels weer weggedaan – ik had ze een paar keer herlezen, en toen wist ik het wel weer.

  Eén van de delen was “Maartje en de praktijk”. Dan denk je: wat bijzonder, ze is afgestuderd en arts geworden, en dat in de jaren ’50 – gaat het over de praktijk van manlief……

  1. Ik wist niet dat het een hoorspel was Hanneke! Wat leuk. Dat is denk ik best bijzonder voor een boek in die tijd.

   Kostelijk dat het over de praktijk van Maartjes man ging. Maar ging zij zelf ook niet studeren voor arts?! Ik moet dat toch eens even nakijken.

    1. Haha, nu moet ik me er ook even mee bemoeien… Maartje studeerrde voor arts, maar raakte zwanger. In eerste instantie bleef ze het moederschap combineren met haar studie, omdat ze samen met Piet praktijk wilde voeren. In “Maartje en Maartje” wordt verteld hoe ze daarmee worstelt en uiteindelijk besluit om haar ambities op te geven. Prima verhaal voor je thuisblijfmoeder website dus ;-) Wel fungeert ze als Piets assistente in “Maartje en de praktijk”.

 3. Zit ik hier midden in de nacht te zoeken naar Maartje vraagt de aandacht. En dan heb ik ook de boeken” De jeugd vliegt uit” en De jeugd op eigen wieken. Heeft dat met Maartje de Wit te maken of was dat weer een ander hoorspel?

   1. Maartje de Wit is een ‘spin off’ van de jeugd vliegt uit… Dat was een hoorspel over de familie De Wit met Maartje als jongste kind. Het ‘luikje’ van mijn geheugen ging zomaar weer open en het komt weer allemaal naar boven ;) De oudste dochter Nel, die met man Kees en kinderen op de zolder van haar schoonouders woont ivm de woningnood… En de twee zoons waarvan ik de naam niet meer weet :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.