Reacties

De verstandige keuze... Waarom is dat zo vervelend? — 47 reacties

 1. Die vaatwassers zagen er wel gaaf uit, ik begrijp je wel! Ik heb dat soms met schoenen. Heb ik erg mooie gezien, maar praktisch zijn ze dan niet. Dan moet ik de verstandige keuze maken de minder mooie te nemen;-)

  • Ja balen is dat hè, Lisette?! Dan wil je echt veel liever voor de Leuke gaan. Maar ja... Bij hardloopschoenen geldt dat ook. Ik draag de meest gruwelijk lelijke hardloopschoenen, gewoon omdat de meneer van de schoenwinkel dat adviseert.

 2. Haha!
  Anderhalf jaar terug kocht ik ipv de Smeg koelkast die ik zooooo graag wou om dezelfde reden een Bosch ;)

  Vast niet de laatste verstandige keuze maar een herkenbare?

 3. Ow, dat is wel jammer, maar ik zou ook voor de verstandige keuze gaan.
  Wij hebben allemaal Siemans apparaten in onze keuken en ik ben er super tevreden over.
  Zeker over onze zelf reinigende oven - héérlijk is dat!

  Ik heb dit gevoel bij mijn auto. Ik vind hem helemaal niet lelijk.
  Maar omdat mijn broer voor Ford werkt is het financieel gewoon slim om een Ford te kopen, met al die korting die we krijgen.
  En dit model heeft schuifdeuren en dat is super handig met (kleine) kinderen.
  Ik wil geen andere auto meer, maar ik vind het echt niet mooi!

  • Wauw, een zelfreinigende oven. Ik wist niet dat die bestonden. Dat klinkt absoluut geweldig Ilse!

   Schuifdeuren in de auto is inderdaad wel handig. Wij hebben dat ook. Onze auto is een soort rare kleur blauw-groen en ook niet mooi.

   Maar soms is gemak toch wel fijn.

 4. Ik kies met mijn bedtijd vaak de onverstandige keuze... Verder maak ik vaak verstandige keuzes :-) ik geef bij apparaten en auto's niet zoveel om hun uiterlijk en kijk dus vooral naar de functionaliteit, dat scheelt

  Je mag overigens van apparaten - ook buiten de garantietijd- verwachten dat zij een redelijke termijn meegaan. 5 jaar is dan wel erg kort.

 5. Tja wat heb je aan een leuke vaatwasser die het niet doet?

  Misschien goed om te bedenken, het tegenovergestelde van verstandig is niet leuk maar dom.

  Groet, Erna

  • Jammer dat je machines zo snel stuk gaan. Wij zijn uiteindelijk met alles overgestapt op M.iele.
   Wasmachine nu 17 jaar. Droger nu 14 jaar en afwasmachine nu 9 jaar. Stofzuiger kregen we gratis bij wasmachine. Even een uitgave maar geen ellende. Alle machines werken goed en zuinig.

 6. Het ligt er misschien aan wat verstandig is.. ik weet van mezelf dat als ik iets wil en ik heb goed bekeken dat het qua specificaties ook hetzelfde is, zelfde kwaliteit (of beter), etc., dat ik dan gewoon moet gaan voor wat ik wil. Anders blijft het namelijk etteren en eindig ik uiteindelijk misschien wel met twee dingen of - in dit geval, want een vaatwasser koop je er natuurlijk geen twee van - dat ik echt met tegenzin zoiets gebruik. Maar dan moet die andere keuze ook wel echt gelijkwaardig of beter zijn en moet het prijsverschil in verhouding zijn.

  Ik weet niet wat je nu betaald hebt, maar toen mijn vaatwasser kapot ging en er een nieuwe moest komen, heb ik een hele zuinige van Bosch gekocht. Die was alsnog bijna 800 euro (wel incl. installatie), dus als ik dan die prijzen van Smeg hierboven zie, dan had het prijsverschil erg weinig geweest. Nu hoefde ik die niet te hebben, maar ik meen me wel te herinneren dat ik toen bewust voor een iets duurdere heb gekozen, omdat die zuiniger in verbruik was.

  • De prijzen van de leuke vaatwassers waren ongeveer hetzelfde als de saaie die ik nu gekocht heb. Maar ik wilde absoluut geen problemen meer, en dat hij weer snel stuk zou gaan.

   Vandaar dat ik het op safe heb gespeeld en voor de verstandige keuze ben gegaan. En ergens is die saaie misschien ook wel beter. Mijn keuken is al vrij bont...

 7. Of je doe helemaal retro en je wast zelf af!???????????????? Wij hadden vorig jaar een blikseminslag en toen was de afwasmachine kapot. Die van ons was nog maar twee jaar. Maar we hebben er gewoon 1 achter een deurtje hoor!

  • Die van ons zit ook achter een deurtje Nancy. Dat maakt de nieuwe aankoop ook zo tergend saai. Je ziet niet eens dat we een nieuwe vaatwasser hebben.

   Afwassen is inderdaad erg retro, maar kost best veel tijd. En ik heb dan steeds een slordig aanrecht.

 8. Bijna alle apparaten in ons huis zijn van het merk Bosch . Wasmachine, 10 jaar; wasdroger, ook 10 jaar; afwasmachine ruim 15 jaar; koelvries-combinatie ruim 8 jaar en de vriezer hebben we 12 jaar gehad en staat nu alweer 2 jaar bij mijn zusje, tot volle tevredenheid. Alleen de inbouwoven is van E.tna, de stofzuiger van N.ilfisk en over deze twee laatste apparaten ben ik niet zo tevreden!

 9. Die blauwe vaatwasser is wel heel erg leuk :-)
  Bij mijn zijn verstandige keuzes meestal dat ik op de bank moet liggen omdat ik zo moe ben en daar eigenlijk helemaal geen zin in heb. Verder zou ik het met aankopen niet zo snel weten. Laatst dacht ik erover om een fitbit te kopen en ben me er in gaan verdiepen. Toen kwam ik erachter dat het niet een zelfstandig apparaat was, maar continu in verbinding staat met een smartphone oid. Met mijn hsp lijf vond ik dat niet zo verstandig. Ik koop geen fitbit. Dat was dus een verstandige keus, en ik vond het prima.

  • Je kunt op zich prima een fitbit gebruiken zonder smartphone VeggieMo. Je kunt dan gewoon nog steeds je hartslag en aantal voetstappen en dergelijke zien.

   Het voordeel van de combinatie met de smartphone is dat je grafieken van je slaappatroon etc kunt inkijken. Je krijgt dan dus meer informatie.

   Maar voor de basis kan het zonder.

 10. Aaaw balen voor je zeg! Ik heb er een bloedhekel aan als een zo welkom apparaat als een vaatwasser kapot gaat! Wat wij meestal doen voordat we zoiets aanschaffen is vergelijken en op zoek naar kwaliteit. Meestal komen we dan ook uit bij de marktleider van een bepaald apparaat. Zo was onze vaatwasser van Siemens. Bleek een perfecte keuze! Die hebben we bij de verhuizing aan mijn ouders geschonken want die hadden er geen...in het nieuwe huis zat al een inbouwvaatwasser..2 vaatwassers leek ons niet nodig ????. Onze koelkast is van Liebherr en die hebben we wel meeverhuisd, want we willen nooit meer wat anders! Echt niet. Dus kort samengevat...we sparen liever even door voor een kwalitatief goed apparaat. Succes en hopelijk heb je iets aan mijn suggesties...

 11. Hier ook de "verstandige" maar saaie keuze. Maar ik heb liever een saai apparaat, dat het eindeloos lang doet (wasmachine Miele, nooit meer een beetje andere! Zo ook stofzuigers ( ik wacht op aanbieding als hij verslijt.... Oude naar boven dit ivm sjouwen)....
  Droger gebruik ik niet meer (tip: beddegoed enhanddoeken 10 min. In droger, dan ophangen)....
  In de keuken is alles van Bosch. Zalig. Gaat eindeloos mee.

  Is Hotpoint niet een Submerk van Philips? Zou ik nooit voor kiezen. Ik kies met de consumentengids in de hand!

  Fijne dag!

  • Hotpoint hoorde destijds bij de keuken. Achteraf hadden we beter moeten opletten, en voor andere apparatuur moeten kiezen. Maar dit werd er echt zo bijgeleverd en ik heb daar destijds niet zo bij nagedacht eigenlijk.

 12. Nou, ik weet niet....als ik moet kiezen tussen praktisch en mooi, dan kies ik toch vaak voor mooi (en onpraktisch).
  Wat de vaatwasser betreft: die gekleurde zijn prachtig, ik zou de neiging hebben om toch die te nemen en te hopen dat hij heel lang meegaat (dat weet je nooit van tevoren!)

  • Ja, de gekleurde zijn echt prachtig. Dat vond ik ook. Maar ik ben voor de verstandige optie gegaan. Nu houd ik mezelf maar voor dat het eigenlijk ook beter is. Mijn keuken is van zichzelf toch al vrij bont.

 13. Wij moeten ook weer op zoek naar een vaatwasser voor het nieuwe huis. Ik werd helemaal blij van de Smeg! Maar na het advies dat jij kreeg ben ik ook een beetje teleurgesteld. Jammer :(

  • Ja, die Smeg is gewoon hartstikke mooi! Maar misschien kreeg ik het advies ook wel omdat die man het zelf niet in de winkel had? Niettemin, heb ik het dus niet aangedurfd. Ik wilde niet weer een vaatwasser met potentiële problemen.

 14. Die zijn wel erg leuk!! Maar ook wel prijzig en inderdaad, als die niet zo goed zijn dan zou ik ook eerder gaan voor de 'verstandige' keuze!

  Hier onlangs na tien jaar een kapotte vaatwasmachine te hebben gehad een nieuwe gekocht... toch maar wel.

  • Wat ik bedoelde is dat die tien jaar stuk was... dus al een kapotte vaatwasser. Die bij ons gaf bij twee jaar problemen en met verschillende monteurs aan de gang geweest, zonder succes. Nu toch maar een nieuwe gekocht na tien jaar geen werkende vaatwasser.

 15. Toen we ons huis kochten. Na jaren verbouwen wilde we niet meer klussen, dus kochten we een nieuwbouw huis, vlakbij school in een kinderrijke buurt. Maar ik mis wel de scheve muren en rare hoekjes van ons jaren '30 huis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder