De kip uit laten

kip Nadat drie van haar soortgenoten in Game of Thrones stijl het leven lieten, knapte de overgebleven witte kip lichamelijk erg op.

Doordat ze niet langer gepikt werd in haar achterste heelde het, en er zitten zelfs weer veren op.

Maar toch maakten we ons zorgen.

Depri kip

Want eerlijk gezegd maakte ze een depressieve indruk op ons.

‘Zou ze eenzaam zijn?’

vroegen we ons bezorgd af.

‘Ze mist natuurlijk de andere kippen. Zelfs al waren dat krengen die haar pestten!’

Wandeltherapie voor de kip

Maar we hebben er wat op gevonden. Mijn man laat haar nu elke dag een tijdje uit haar ren. En dan kuiert ze de hele tuin door, en lijkt het erg naar haar zin te hebben. Wel moeten we dan eerst de kat opsluiten, want die vertrouwen we niet samen met de kip. Maar die ligt op het moment nog te kramen met haar 5 kittens, dus de kip kan veilig wandelen.

Leestip: Nieuwe kippen bij oude kippen zetten.

Similar Posts

16 Comments

  1. Leuk! Hier langs het fietspad lopen er altijd kippen los. Ze redden zich wel ondanks alle buurtkatten en fietsen. Ze houden afstand van het fietspad, pikken vooral de lekkere onkruidjes uit de berm. Maar, ze zijn wel met een groep, dat zal schelen.Een voorheen zielige kip en een kat die vind dat het zijn terrein is, zou ik ook niet zo vertrouwen.

    1. Dat lijkt me een heerijk bestaan als kip! Een beetje buiten rondscharrelen. Tijdens het hardlopen kom ik ook wel eens loslopende kippen tegen. Die zien er dan net uit alsof ze op excursie zijn : )

  2. Gunst jullie zijn er maar druk mee met dat pril geluk en lonesome chick never a dull moment.toi toi toi Silvia.

    1. Nee, dan zouden we 6 katten hebben, dat is een beetje veel. Mijn zoon wil graag de lapjeskat houden, en voor de andere vier hebben we al mensen die interesse hebben.

      Maar ik krijg nu al een beetje buikpijn bij het idee dat ze weg gaan…

  3. Leuk dat ze mag scharrelen! Mijn moeder had vroeger ook kippen en ik vond het erg grappig om te zien als ze aan het zonnebaden waren. Je bent maar druk met je veestapel!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.