Reacties

Vaatdoekjes met dagen van de week 7 x — 53 reacties

  • Ken iemand die op zijn 20e in een studentenhuis woonde waar de vieze theedoeken en vaatdoeken en handdoeken maandenlang op de verwarming werden bewaard na gebruik....en nee, nooit gewassen tussendoor.

   Hij liep bij een poging het toilet schoon te maken een bacteriële infectie op die ook op twee van zijn hartkleppen is terechtgekomen.
   Resultaat: een open hartoperatie, twee vervangen hartkleppen door kunstkleppen: levenslang bloedverdunners en een veel minder krachtig werkend hart...

   Dat wil je dus eeeecht niet oplopen....Hoe stoer het ook lijkt om als student in een gore troep te leven.....

   Soms overdrijven we (alles met Dettol hoeft nou ook weer niet), maar wees voorzichtig met je gezondheid, doe de normale schoonmaakdingen in huis en leer die ook je kinderen...

 1. Ik vervang die alle dagen en doe die op 60gr in de witte was en daarna strijken dus dan zal alles wel dood zijn zeker?ik heb er een voorraad van en ook van theedoeken ,aangezien ik geen vaatwasser heb gebruik ik die ook veel.

  • Dat heb ik ook wel eens overwogen, maar dat vond ik dan toch weer niet zo duurzaam. Dan gebruik ik toch liever een gewoon doekje dat ik vaker kan benutten.

   Maar handig is het wel. En je weet inderdaad wel zeker dat het schoon is.

 2. Elke avond na het opruimen, het schoonmaken van het aanrecht en de knoeidruppels op de vloer gaat de vaatdoek in de 60 gr. was. En weer een schone op het aanrecht. Heb kennissen bij wie dit ding pas weggaat als het versleten is. Wordt nooit gewassen. Komt elke dag in het afwassop zeggen ze en vinden dat het dan schoon is.

  • Brrrr, ik zou daar denk ik niet een kopje koffie durven drinken. Dat is dan zeker ook gewassen in het sopje met het doekje dat nooit gewassen wordt?

  • Daar zeg je me wat Ageeth. Het is inderdaad de vraag of er iemand zal opstaan en zeggen: 'Ik was mijn vaatdoekje maar 1 keer per 14 dagen.'

 3. sowieso iedere dag een schone. Maar er zijn ook dagen dat ik er meerdere gebruik. Met kinderen heb je al gauw wat spetters drinken oid. op de vloer. Daar gebruik ik de vaatdoek ook voor. En dan gaat hij meteen in de was. Op 60 graden uiteraard.

  • Op vrijdag gebruik ik er ook vaak meer dan één. Dan maak ik namelijk de hele keuken goed schoon en daarna de woonkamer. Dan gebruik ik er vaak wel 3.

 4. Bij mij gaan vaatdoekjes na een dag gebruik in de was. En sommige dingen veeg ik van het aanrecht met een stukje papier, zoals sojamelk. Dat wil nogal gaan ruiken als dat in een aanrechtdoekje zit.
  Theedoeken gaan nog sneller in de was. Die gebruik ik maar een keer. Dit doe ik niet alleen om hygienisch redenen, maar ook om glutenbesmettingen zo klein mogelijk te houden.

 5. Elke avond na het opruimen en nog even een veeg over de keukenvloer gaat het in de was. elke ochtend een schone.
  als ik bijvoorbeeld olie van een blikje vis geknoeid heb gebruik ik daar keukenrol voor. Dat stinkt zo ontzettend, daar gebruik ik geen vaatdoekje voor. Alle keukendoeken worden op 60 graden gewassen en 1x in de zoveel maanden (als de wasmachine schoon moet) gooi ik een klont soda in de machine en was het keukenspul op 90 graden mee.

  • Keukenrol voor stinkende dingen vind ik een goed idee. Ik heb meestal geen keukenrol, maar voor dat stoort dingen is het toch wel handig.

 6. Elke dag een schoon microvezeldoekje. En ik gebruik ook wel eens een stuk keukenrol als er flink geknoeid is. Jasses, een vaatdoek gaat toch stinken na een tijdje ?

 7. Bij dingen als kip of vis gebruik ik vaak keukenrol. Vind zo een doekje eigenlijk helemaal niet fris dus die gaan zeer vaak in de was. Ik geloof dat ik het niet meer wil ruiken na twee weken ????

  • Ja, ik kan het ook bijna niet geloven dat mensen echt een vaatdoekje 2 weken lang laten liggen. Zelfs als ben je niet zo huishoudelijk aangelegd, zul je het toch voelen en ruiken?

 8. hier ook minstens een keer per dag een schone vaatdoek, maar ook vaak meerdere. Eergisteren een witte was gehad en vandaag ook en er hangen er 6 aan de waslijn te wapperen. Hier in Servie kent men het gebruik van een vaatdoek niet. Voor poetsen een oude tod of de theedoek.

 9. Schotelvod vervang ik minstens één keer per dag. Als er iets 'extra' gemorst is overdag, neem ik ook een verse. Na gebruik laat ik de schotelvodden drogen en ze worden gewassen op 90° samen met het witte ondergoed, keukenhanddoeken, washandjes en zakdoeken.
  Microvezeldoekje zou ik niet als schotelvod gebruiken aangezien dat niet op hoge temperatuur kan gewassen worden.

 10. Oh bah!!!!

  Hier ook elke dag, theedoek en handdoek ook.
  En het gaat een keer per week in de kookwas. Ik ben nogal gesteld op hygiëne!

  Ook een aparte snijplank voor vlees en één voor groente enzo.

  Ik denk dat je hier geen mensen tegenkomt die maar een keer in de twee weken verversen, maar het is een gemiddelde natuurlijk, als je zo eens in een studentenhuis gaat kijken ofzo... Brrr!
  Toen manlief nog vriendlief was en in een veredeld studentenhuis woonde weigerde ik daar uiteindelijk nog naar de wc te gaan. Het ding werd letterlijk nooit schoongemaakt. Op het fornuis lag alufolie. Zodra het echt groen werd werd dat eraf gehaald en nieuwe alufolie op gedaan. Etc. (Toen) vriendlief was de enige die er ooit iets deed. Toen we gingen samenwonen hebben we dan ook duidelijke afspraken gemaakt :-P
  Nou moet ik wel bekennen dat 'ie echt nooit ziek is. Dus wellicht was het wel hartstikke goed voor z'n weerstand ;)

  • LOL. Als hij nooit ziek is was het leven in zo'n vies huishouden misschien inderdaad wel heel goed voor zijn weerstand. Het is in ieder geval wel opvallend!

   Ik griezel van de groen uitgeslagen aluminiumfolie!

 11. Dat is wel heel erg onhygiënisch! Bij ons wordt het vaatdoekje elke dag vervangen door een schoon exemplaar. Wij wassen ze apart op 90 graden. Ik zie dat wij een uitzondering zijn, de meesten wassen op 60 graden.

 12. Dit is echt té ranzig! Hier elke dag een nieuw vaatdoekje en ik gebruik sowieso ook hygiënische schoonmaakdoekjes om het aanrecht tussendoor even schoon te maken en eind van de dag even met een heet sopje weer schoonmaken voor de volgende dag.

 13. Ohnee dat klinkt niet fris.
  Hier ook zo vaak mogelijk een schoon vaatdoekje.
  Kan best voorkomen dat er een dag wordt overgeslagen, maar een fris doekje is toch echt belangrijk.

 14. Volgens mij ben ik de andere kant op erg. Ik gebruik er drie per dag! In mijn bijkeuken heb ik een wasrekje hangen waar ik ze aan droog en dan 1 keer per week een kookwas samen met de washandjes. Moet er wel bijzetten dat er twee grote honden en een kat in mijn keuken lopen,

  Groetjes Jacq.

 15. Hier is ook een glutenvrije keuken dus vaak doekjes in de was en theedoek elke dag verschonen.Doekjes voor de keuken zijn geel, voor de wc en badkamer roze en voor de huiskamer groen. Ooit die scheiding met kleuren geleerd in de schoonmaakbranche en dat thuis ook ingevoerd.

  Groet,Greet

 16. Bah, getver. Dat stinkt dan toch?
  Ik vervang mijn vaatdoekje 1 tot 1,5 dag na gebruik. Als ik niet veel te koken/schoonmaken heb en het doekje niet veel gebruik is het 1,5 dag, maar bij een normale dag gaat het doekje elke avond de was in.

 17. Bah :( Dat is echt te weinig hoor 1 X in de 2 weken :(

  Ik vervang hem bijna dagelijks tenzij niet gebruikt op een dag. Voor het opvegen van echt onhygiënische zaken (zoals vleesnat) gebruik ik keukenrol en daarna nog een keer na met de vaatdoek.

 18. Gatver, wat smerig! Dat gaat toch ook ontzettend stinken. Ik vervang hem dagelijks. Als 'ie echt heel vies is vaker. Heel soms blijft een doekje misschien twee dagen liggen hier op het aanrecht maar langer niet. Ik heb aparte doekjes voor de keuken, want zelfs na het wassen schijnt er nog wel een stapel bacteriën achter te blijven. In de vaatwasser doen zou beter zijn vanwege de agressievere schoonmaakmiddelen die daarin gaan.Zelf heb ik dat nooit geprobeerd (niet alle doekjes kunnen daar ook tegen), maar het klinkt wel logisch. Ik doe dat wel met mijn afwasborstel bedenk ik me nu.

  • Ik had ooit zo'n systeem dat je een vaatdoekje in een soort klem deed, en die zette je dan in de afwasmachine. Ergens op Huisvlijt zwerft nog de review van dat produkt rond. Maar ik vond het uiteindelijk toch geen fris idee.

  • Die kwam ik tegen op de huishoudbeurs dit jaar ja! Heb het ook niet aangeschaft. In de wasmachine lijkt me prima...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder