Goedkoper je vakantie boeken: boeken zonder bemiddelaar

goedkoop op vakantieMijn man gaat deze zomervakantie met twee van onze kinderen naar Liverpool!

En ik blijf lekker thuis. Zo kunnen mijn kinderen toch ook eens een keer echt ‘op vakantie’ en mijn man maakt het allemaal toch niet uit.

Londen te druk, Liverpool ligt ook in Engeland!

Londen vond mijn man te druk in de zomervakantie, en de kinderen wilden heel graag naar Engeland. En dus werd het Liverpool. Ik heb mijn dochter al gezegd dat ik dan natuurlijk wel een foto van haar verwacht in Penny Lane uit het gelijknamige liedje van de Beatles : )

Dus moesten er vliegtickets geboekt worden.

Goedkope vliegtickets kopen

Als je dan bij google intypet: ‘Goedkoop naar Liverpool vliegen’ kom je al snel terecht op cheaptickets.nl. Alleen de naam van die website is al veelbelovend natuurlijk. Maar de prijs van één ticket maal drie liep toch nog aardig op.

Daarom besloten we ook eens direct op de website van Easyjet te kijken. En wat blijkt? Dan ben je meer dan de helft goedkoper uit! Kijk maar:

Screen Shot 2016-05-23 at 12.23.12
Sceenshot goedkopevliegtickets.nl
op vakantie gaan
Screenshot Easyjet

Totale kosten reisje naar Liverpool voor 3 personen

Mijn man vertrekt op een maandag met de kinderen, en komt woensdagavond weer terug. Dat betekent twee overnachtingen. Via Wimdu hebben we de kamers geboekt. Dat is een website waar ‘locals’ hun huis of een kamer aanbieden aan toeristen. Die kosten vielen uiteindelijk toch nog een beetje tegen, omdat er ineens zo’n 48,- bij kwam als betaling aan Wimdu!

 • Vliegtuigkosten: 141,84 (retour voor 3 personen)
 • Verblijfskosten: 320,01

Totale kosten: 461,85 voor een driedaagse trip naar Liverpool voor 3 personen.

Conclusie over goedkope vliegtickets

Als je goedkoop uit wilt zijn, kan het lonen om direct bij de (vliegtuig)maatschappij zelf te boeken in plaats van via een bemiddelaar! Zelfs bij een site als Wimdu! Je bespaart dan namelijk de bemiddelingskosten.

Hoe boek jij je vakantie? Doe je dat via een reisbureau? Via een bemiddelaar? Of direct?

Similar Posts

37 Comments

  1. Boekte je dan een camping via marktplaats Mama Lifestyle? Toen wij gingen kamperen in Bakkum boekte ik bijvoorbeeld een stacaravan via markplaats.

 1. Dat scheelt echt wel! Wij zijn al heel lang niet op vakantie geweest misschien dit jaar. Zou wel graag naar Spanje of Frankrijk willen, maar die reis met de auto is te lang voor de kinderen en met vliegtuig durf ik niet….

  1. Door internet en alle handige voorzieningen vraag ik me echt wel eens af hoe reisbureau’s nog overeind blijven.

   Wat hebben zij eigenlijk te bieden, wat je niet zelf kunt uitzoeken?

 2. Het is inderdaad slim om reizen te vergelijken. Zo zie je maar dat het scheelt. Ik regel ook alles zelf als ik op reis ga. Ik denk dat reisbureaus een uitstervend ras gaan worden.

  1. Dat laatste zou ik me goed kunnen voorstellen Marion. Door de komst van internet e.d. heb je als consument een wereld van informatie tot je beschikking.

 3. Als ik tussendoor een week of paar dagen weg wil dan zoek ik zeker voor een goede deal. De zomervakantie is duur genoeg en daar kunnen wij weinig op sparen. Naar Engeland met meerdere mensen is het niet goedkoper met de auto?

 4. Wij boeken via internet bij een reisorganisatie. Als het even kan gaan we vliegen, maar blijven ook wel in nederland. Ik heb wel eens gekeken naar losse tickets en dan ook de hotels los boeken, maar ik kom er vaak niet uit of alles wordt een stuk duurder. En ik vind het gewoon erg makkelijk als we aankomen er een busje klaar staat die ons naar ons hotel brengt…

  1. Ja, dat is dan ook wel weer fijn inderdaad. En ook wel een kenmerk van op vakantie zijn: dat je je even niet meer druk hoeft te maken om dingen, en dingen moet regelen.

 5. Héél slim bekeken! Wat ik weleens doe, is dat ik mijn bestemming invoer bij e-dreams. Die rekent dan de voordeligste vluchten voor je uit en vervolgens boek ik inderdaad bij de betreffende vliegtuigmaatschappijen zelf. Dan ben je niet noodzakelijk zo veel goedkoper uit dan bij e-dreams, maar over e-dreams doen op internet heel veel klachten de ronde. Ik heb ze weleens gebeld met een vraag en ik vond dat ik niet goed geholpen werd door ze. In de vliegtuigmaatschappij waarbij ik boek, wil ik wel vertrouwen hebben!

 6. Wij gaan ook al even niet meer op vakantie, maar boek het liever direct. Die goedkopere aanbieders zijn lang niet altijd zo goedkoop als ze lijken inderdaad. Wat ik nog niet ben tegengekomen is een echt goede vergelijkingssite. De boot naar Engeland is trouwens ook nog een optie, moet je alleen daar wel van alles aan openbaar vervoer regelen (en dan is Liverpool weer niet zo handig natuurlijk).

  Leuk in elk geval dat ze zo met elkaar gaan!

 7. Wat goed! Ik vind vliegtickets boeken altijd zo vervelend! Als je wegklikt bij de maatschappij of bemiddelaar en je komt later de op de dag terug zijn de prijzen opeens omhoog gegaan. Volgens mij heeft dit iets met cookies te maken. Ben geen computer nerd.

  Leuk dat jouw man en kinderen naar Liverpool gaan!

 8. En dat geldt meestal ook voor het boeken van kamers in een hotel! We hebben ook onze tickets gewoon zelf bij de vliegmaatschappij besteld en de kamer ook. En eigenlijk doe ik dat altijd. De laatste keer dat ik een reisburo binnenstapte was ik zoveel geld kwijt dat ik toen besloot dat nooit meer te doen. En 15 jaar later weet ik niet beter meer. Ik verbaas me er dan altijd over dat er uberhaupt nog reisburo’s bestaan …
  Je moet ook niet te vroeg en niet te laat boeken, overigens. De ticket prijzen varieren naarmate de dag van vertrek dichterbij komt, Ook kun je bij zelf boeken nog eens een dagje verschuiven: ga eens op een dinsdag weg ipv maandag, of kom terug op een vrijdag ipv zaterdag: dat kan ook enorm in kosten schelen.
  Leuk, Liverpool. Is wel iets anders dan London, maar wie ben ik om het noorden van Engeland niet leuk te vinden? Mijn gozer komt uit het noorden. Hoewel Scousers wel weer een apart volkje zijn, daar in Liverpool (zegge: Llivvurpuuuul). :)

  1. Ik denk ook dat Liverpool leuk zal zijn. En bovenal minder hectisch dan Londen.

   Eigenlijk niet slim van een reisbureau om zo prijzig te zijn, dat mensen vervolgens nooit meer terug komen!

 9. Wij boeken de vliegtickets altijd direct bij de vliegmaatschappij en dan meestal op een moment dat ze aanbiedingen hebben. Het is dan eigenlijk altijd voordeliger dan via een reisbureau of bemiddelaar. Het zelfde geldt voor vakantiehuisjes, hotels en dergelijke. Het is wel even een uitzoekerij maar het scheelt echt een hoop geld.
  Meestal heb ik de zomervakantie in januari/februari al wel geregeld maar voor aankomende zomer heb ik nog niets geregeld.
  Liverpool staat ook nog op mijn lijst van te bezoeken steden in Europa. Lijkt me erg leuk.

  1. Het is denk ik inderdaad de tijdsinvestering en het uitzoekwerk dat je er voor moet doen, en of je dat de besparing waard vindt.

   Leuk dat je ook nog eens naar Liverpool wilt Chris. Ik ben benieuwd wat mijn man en kinderen er van vinden.

 10. Liverpool is zó leuk! Het dijne van die stad is dat (bijna) alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen? Leuke musea, fijn groot winkelcentrum en alles ‘ademt’ Beatles en Merseybeat. Onze dochter heeft er een klein jaar gewoon ivm studie en voor ons was het makkelijk om af en toe een paar dagen op bezoek te gaan.

  Hartelijke groet, Noor

 11. Ik blijf in Nederland .
  Geen gedoe .
  Ga liever dagjes weg.
  Nicole,
  Je mag een dagje naar Haarlem komen .
  Laat je de stad zien ,gezellig toch

 12. Dat kan inderdaad een berg schelen! Wij gaan nu met de cravan op vakantie, dus we hoeven (gelukkig) geen vliegtickets te boeken. We gaan ook nog eens in een rustige periode, dus hoeven we überhaupt niks te boeken – wel zo relaxt ;)

  1. Ja, ik vond het verschil in prijs echt indrukwekkend groot. Fijn dat jullie ook een goede prijs hebben kunnen vinden voor jullie reis naar Parijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.