Reacties

Truitje voor Trixie: is hondenkleding ok´? — 25 reacties

 1. Onze pekinees heeft als het regent een dekje op.Dit omdat het anders te lang duurt voordat hij droog is.De onderkant föhn ik wel droog.Kleine hondjes met een beetje lange rug zoals een Pekingees en teckels hebben meestal een dekje op om de rug te beschermen.
  Maar echt kleertjes aan zoals het jasje van uw hond nee dank je wel.

 2. Wij hebben een Jack Russel, zonder jas. Dat gaat prima. Maar ik kan me voorstellen dat je een regendekje gebruikt voor een langzaam drogende hond. Verder hoeft het van mij niet, het staat schattig, maar of ze het nou zo leuk vinden?

 3. Wij hebben sinds kort een chihuahuapup, en ik heb altijd gezegd, een hond is geen pop, kleertjes komen er niet in! Maar wat blijkt, het wordt voor die kleine, kortharige, dicht-bij-de-grond hondjes gewoon echt aangeraden om ze bij kou iets aan te trekken als ze naar buiten gaan, die beestjes hebben het echt koud. Klein, dicht bij het koudste punt (de grond) en bovendien ook nog oorspronkelijk afkomstig uit een warm klimaat. Dus hier zijn ook wat truitjes/jasjes intussen hoor. Wel hebben we gezegd, alleen als het functioneel is, de hond aankleden puur omdat dat zo schattig is gaan we niet doen.

 4. Ik vind het helemaal niks, kleding bij dieren. Een beetje zielig zelfs. Alleen als het nut heeft, maar volgens mij is dat zelden het geval. Ik las pas nog hoeveel sommige mensen uitgeven aan merkkleding en andere merkspullen voor hun huisdier, honderden en zelfs duizenden euro's, bizar!

 5. Bij sommige kleine en kortharige hondjes kan het bij lange wandelingen misschien wel nodig zijn.

  Zijn er ook laarsjes een hond eigenlijk? Gisteren 13 km gefietst en toen had ze echt wel koude poten, lichaam was wel lekker warm door het hardlopen rond de 25 k m per uur.

 6. Hondenkleding, nee. Functionele hondenkleding? Dat wel! Hier draagt enkel de shih-tzu een warm jasje als het vriest en ze net van de kapper komt. Voor de rest dragen de 3 kleintjes (shih-tzu,cavalier en sheltie) een regenjasje. Kwestie van natte hond te vermijden en de bulldog draagt een coolpack om een hitteslag te vermijden tijdens zeer warme dagen.

 7. Hondenkleding vind ik wel ok bij kort harige honden. Voor onze Diezel ga ik binnenkort ook een pakje bestellen. Diezel heeft het altijd zo koud met dit weer als we gaan wandelen. Oh je hondje is zo schattig. :)

  • Ja hè? Ik vind haar ook schattig! Het is echt een superlief hondje ook.

   Als Diezel het altijd koud heeft, kan ik me voorstellen dat je hem wilt helpen om zich warm te houden. Dat wandelt natuurlijk wel prettiger.

 8. Mijn 2 dwergpinschertjes krijgen een jasje aan als ze naar buiten gaan als het vriest, omdat ze allebei maar heel weinig haar hebben, ze missen die isolatielaag. Ons mixje Bundy is een langhaar. In de zomer laten we haar knippen, maar in de winter laten we de haren lang, zodat ze geen jasje aan hoeft.

 9. Bedankt voor jullie reacties! Als ik het zo lees ligt het ook erg aan het soort hond. Voor sommige hondjes wordt warme kleding in de winter wel aangeraden. Andere honden hebben genoeg aan hun eigen vacht.

  Als ik Trixie voorlopig niet laat knippen ga ik eens kijken hoe het gaat. Dan zou ze denk ik genoeg moeten hebben aan haar vacht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>