Reacties

Traffic builder in de supermarkt? 6 voorbeelden! — 21 reacties

 1. Goh, staan de goedkope producten bij jullie nog onderaan? Hier niet, hier hebben ze het omgedraaid, vroeger was het zo: de merknamen, A merken, stonden op ooghoogte, daar vind je nu de eigen merken met name, de goedkope merken staan juist hoog, en de dure merken, vooral bij de koffie, snoep en koek, staan onderaan, opdat de kinderen de merken eruit trekken ipv de goedkopere merken zien of de hele goedkope merken...

  En dat is in heel Almere al zo, al vrij lang zelfs... erg irritant!

  X

 2. Goh, ik wist niet dat supermarkten zo te werk gaan. Wel slim. Volgens mij ben ik er niet gevoelig voor. Ik maak meestal een boodschappenlijstje en ga zo kris kras de winkel door. Als ik mijn lijstje heb afgewerkt loop ik nog 1 keer de winkel door of ik echt niks vergeten ben, kijk de roddelbladen even door (ik wordt dan niet verleid om ze te kopen) en ga dan naar de kassa. Ik kom zelden thuis met iets wat ik niet echt nodig had. Aanbiedingen ben ik nog wel eens gevoelig voor.

 3. De trucjes van de supermarkten heb ik ook al eens in Kassa langs zien komen. Als ik eenmaal weet wat er wordt toegepast om ons te verleiden, hoe gemakkelijker ik er boven sta!
  Een poosje terug heb ik het boek De Supermarktleugen gelezen dat was ook interessant, alleen een beetje zwaar om door te komen. Het boek leest niet echt lekker weg.

 4. Ja, ik gebruik altijd een mandje bij het boodschappen doen omdat ik merkte dat ik geneigd was meer te kopen als ik met een karretje liep. Verder vind ik dat soort trucs wel grappig. Ik wist niet dat je flacons broodgeur had (kunnen ze ook mooi gebruiken bij bezichtigingen als er een huis verkocht moet worden - bakgeur schijnt daarbij namelijk ook erg goed te helpen!)

 5. Ik kan normaal gesproken prima mijn boodschappen doen zonder last te hebben van de "verborgen verleidingen". Maar als mijn jongste dochter mee gaat dan ga ik wel om en heb ik mijn mandje vol met lekkere verleidingen liggen.
  Wel gezellig een keertje maar niet te vaak.

 6. Tegen de klok inlopen wist ik niet, geuren dan weer wel. Wat supers ook doen is eens in de zoveel tijd de winkel anders inrichten, dan moet je zoeken omdat de koffie opeens ergens anders staat. Normaal heb je vaak een vaste route en loop je zonder verder te kijken naar de producten die je nodig hebt. Maar als je opeens moet zoeken. kom je dingen tegen waar je anders zo voorbij loopt en dan hopen ze dat je extra in je mandje gooit. De winkel omgooien is veel werk, maar het is schijnbaar de moeite waard te zijn en meer omzet te geven.

 7. Soms is een glutenvrij, dierlijke melkvrij, suikerarm dieet nog handig ook :-)
  Helemaal als er in het gezin nauwelijks gesnoept wordt, geen chips worden gegeten en geen alcohol wordt gedronken.
  Ik doe wel heel veel boodschappen, maar het grootste deel daarvan vind ik op de groente- en fruitafdeling. En daar ben ik wel heel gevoelig voor aanbiedingen.

 8. Misschien ligt het aan mij maar ik heb het gevoel dat het bij mij totaal niet werkt. :P Ik koop sowieso alleen wat ik nodig heb of waar ik zin in heb, heb een beetje tunnelvisie in winkels. :P Verder is door mijn straatvrees winkelen iets geworden wat ik binnen een paar minuten gedaan heb. Ik weet waar alles ligt en zie de rest niet eens meer en tegen de klok in, ik weet niet waar dit op gebaseerd is, de meeste winkels die ik bezoek (behalve de Dirk hier tegenover) gaan gewoon met de klok mee? En ik loop niet langzamer (schijnt zo te zijn dat je tegen de klok in langzamer loopt), ik vind het vervelend lopen tegen de klok in (misschien omdat ik linkshandig ben en het onnatuurlijk voelt, ik weet het niet haha) dus ik heb gewoonweg minder zin om lang rond te hangen in de supermarkt. Feit; ik geef bij mijn supermarkt (tegen de klok in) nooit meer dan 20 euro uit per keer, maar ga ik naar een Jumbo of Aldi bij mijn ouders in de buurt zit ik tegen de 30 euro, iedere keer. Ik gebruik sowieso altijd een mandje, soms net iets te klein als je een zak aardappels en keukenrol nodig hebt bovenop de andere spullen, maar dan weet ik tenminste dat ik het kan dragen aangezien ik altijd te voet ga.
  Trouwens de supermarkt hier heeft nooit lekkere geurtjes, ruikt gewoon naar 'supermarkt' haha. Bij de AH bijvoorbeeld merk ik dat wel altijd.

 9. Ik was altijd erg strikt met boodschappen doen en kocht wat er op mijn lijstje stond. De aanbiedingen had ik thuis al bekeken.
  Nu we het financieel makkelijker hebben laat ik me wel eens verleiden. En daar geniet ik van.

 10. Meestal maak ik een lijstje dat zorgt voor een hoop leed. Ook doe ik boodschappen op een ongunstig tijdstip. Zo lekker tegen het huiluurtje van de jongste zodat ik niet weet hoe snel ik me weer uit de voeten moet maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder