Fiets als ornament!

Ik zie het wel vaker: een fiets als ornament.

Hier in de buurt staat al sinds jaar en dag een werkeloze fiets pittoresk tegen een boom geleund. En van de week kwam ik tijdens het hardlopen deze tegen:

fiets als ornament

Ik vind het leuk gedaan!

Wat voor fiets heb jij? En waarvoor gebruik je 'm?

Similar Posts

25 Comments

 1. Iemand hier vlakbij heeft een witte fiets versierd met bloemetjes en een bloemenmandje al jaren tegen hun tuin aan staan. Het is best leuk om tegenaan te kijken!

 2. In het gebouw waar ik werk op Amsterdam Sloterdijk, hebben ze ook 2 fietsen voor de deur staan als versiering.

 3. Ik vind het leuk om te zien. Bij ons in de tuin gaat dat niet. Ik weet zeker dat mijn man dan constant het gevoel heeft dat hij de fiets of moet repareren of op moet ruimen ;-)
  Mijn fiets gebruik ik veel te weinig!

  1. Ik gebruik (te) vaak de auto, ook in mijn woonplaats. Fietsen vind ik fijn, maar ik heb altijd haast. Wandelen vind ik heerlijk, ook omdat het makkelijk praten is onderweg met mijn man of een van de zonen. Maar die zonen willen niet meer wandelen ;-)

 4. Ja zie ik regelmatig in de buurt.

  In Frankrijk rijden we wel eens langs een auto een mini en die is aan de spijlen van de ramen afgezaagd en de moterkap eraf, daarin zit aarde en planten.

 5. Hier zie je ze ook wel staan. Soms leuke zwarte opoefietsen met gehaakte jasbeschermers, rieten manden eraan gehangen, rijkelijk gevuld met geraniums :-)
  Vind het wel leuk staan, lekker landelijk.

 6. Ik heb een zwarte opoefiets. Ik gebruik hem voor de booschappen, gewoon als vervoermiddel en om in de buurt rond te fietsen voor ontspanning. En inspanning, want die fietsen fietsen niet zo heel licht.

 7. Jaaa, ik vind het leuk! Ziet er vrolijk uit. Ik heb een studenten krotfiets haha, en die gebruik ik gewoon om van A naar B te komen.

 8. Ik heb een goede stevige, beetje saaie fiets. Ik gebruik hem vooral om te fietsen: woon-werk, vriendinnen, boodschappen, vakantie....

 9. Ik heb een elektrische fiets en ik ben er super blij mee ik doe alles op de fiets , boodschappen naar mijn werk maar ook voor fun fiets ik met gemak 100 km p.week.
  Het klinkt wat overdreven maar het is echt zo.
  Andrea

 10. Fietsen worden hier net als in Amsterdam voornamelijk gejat of in het water gegooid, ooit zag ik hier zelfs bij het station ene fiets die 'opgehangen' was aan de lantaarnpaal, ja ergens moet ik die foto nog wel hebben, maar dat is lang geleden.

  Mijn eigen fiets, is mijn auto, ik heb geen rijbewijs, dus naast toer fietsen, is het met name mijn boodschappen fiets. En de afstanden moeten binnen de perken zijn, als het glad is buiten, te glad voor mijn gevoel, en ja dat kan al na veel regenval zijn of teveel natte bladeren op de paden, dan staat de fiets vaker in de box tot het weer goed weer is voor mij om te fietsen. Ooit ben ik namelijk afgeschoten van mijn fiets tijdens een tocht met school, excursie in de buurt... en ja, mini trauma. ;-)

  x

  1. Gestolen fietsen zijn hier ook een probleem. De fiets van mijn oudste zoon werd bij school gestolen : (

   Gladheid vind ik ook eng. Dat fietst zo griezelig! Ik kijk uit naar die verwarmde fietspaden.

 11. Ik heb een moederfiets en gebruik die voor boodschappen.
  Zo hier en daar een decoratiefiets vind ik wel leuk, die van de foto is erg mooi. Maar bij de B.lokker hebben ze nu ook metalen nepfietsen te koop, die je decoratief kunt neerzetten. Dan moet ik ineens denken aan kleuters voor de ramen staan kijken, of de ganzen in de vensterbank, of houten letters met "home", of ...
  Waren er bij jullie in de omgeving trouwens, zo'n pakweg 40 jaar geleden, ook mensen met een zelfgebouwde molen in de hun gladgemaaide en met rozenborders afgezette gazons? Wel hier in het noorden. Een hele klus om zo'n decoratie te maken!

  1. Zelfgebouwde molens herinner ik me niet, maar ik was toen 5. Dus het kan ook zijn dat ik niet goed oplette : )

   Maar ik herinner me wel die witte ganzen met een blauw lintje in de vensterbank!

 12. Leuk die fiets daar als ornament, past wel vind ik .
  Ik heb een 2e hands Gazelle fiets sinds kort en ben er heel blij mee, Ik gebruik mijn fiets overal voor omdat ik geen auto heb, doe ik dus alles op de fiets. Voor lange afstanden maak ik gebruik van de trein.

 13. Ik kom het bij ons maar weinig tegen. Het is wel leuk bedacht. Een mooie laatste bestemming voor je oude fiets.

  Ikzelf heb 2 jaar geleden een oerdegelijke fiets gekocht van het merk gazelle. De fietsenmaker was er blij mee toen ik de mijne bracht voor een onderhoudsbeurt. 'Gewoon een fiets zonder toeters en bellen en gemaakt om oud te worden' kreeg ik als commentaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.