5 Netflix hacks

netflix hacksNetflix is bijna niet meer weg te denken. Bijna iedereen die ik ken heeft Netflix Nederland en is er dolblij mee.

In deze post krijg je fijne Netflix hacks om je kijkplezier nog groter te maken. Want dat kan!

Netflix hacks

1. Zo blijf je op de hoogte van het nieuwste Netflix aanbod!

Like de Nederlandse Facebookpagina van Netflix of kijk op What's New On Netflix.

2. Wil je het Amerikaanse Netflix aanbod zien?

Ik wilde laatst graag de serie Gilmore Girls nog eens kijken. Maar helaas biedt de Nederlandse Netflix de serie nog niet aan. Op de Amerikaanse website is de serie wél te zien. Door Proxmate of Hola te installeren op je computer krijg je toegang tot het Amerikaanse Netflix aanbod.

N.B. Er is de laatste tijd wel veel kritiek op Hola: het zou niet veilig zijn. Ik had het geïnstalleerd, en dat ging heel simpel. Maar ik heb het toch maar weer verwijderd.

hola.org

3. Maak ondertitels kleiner of groter op Netflix

Vind je de ondertitels te groot of te klein? Of wil je een ander lettertype? Dit kun je heel eenvoudig aanpassen. Ga naar netflix.nl en log in. Klik vervolgens rechtsboven op je profiel en kies ' Mijn account'

mijn account

Daarna klik je op Weergave van ondertitels om ze naar smaak aan te passen.

netflix instellingen

4. Zorg dat Netflix je smaak kent!

Als je een serie, film of documentaire kijkt, geeft Netflix op basis daarvan tips voor andere series, films of documentaires. Help Netflix om je goede aanbevelingen te geven en vul je voorkeuren in. Hiervoor ga je net als bij punt 3 naar je account. En dit keer kies je 'Voorkeuren'. Je kunt aangeven welke sfeer je voorkeur heeft, welk genre, soort films etc.

Daarnaast is het slim om een serie of film te beoordelen na het kijken. Ook deze informatie gebruikt Netflix voor goede kijktips.

5. Installeer de gratis Netflix enhancer

Als ik overweeg een film of serie te kijken, dan controleer ik meestal eerst even het cijfer dat zo'n film of serie krijgt op IMDB. Dat is een toonaangevende website waarop programma's worden beoordeeld. Als je de gratis Netflix enhancer installeert kun je voortaan heel makkelijk de IMDB beoordeling zien. Hier onder een voorbeeld van de serie Call the Midwife op Netflix.

Zie je dat gele sterretje met een 8,4 er in? Dat is het cijfer dat deze serie krijgt op IMDB. Je hoeft alleen maar met je muis over een serie of film te gaan en het sterretje wordt zichtbaar.

netflix enhancer

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Wat vind jij van het fenomeen Netflix?

Similar Posts

28 Comments

 1. Om heel eerlijk te zijn heb ik er al wel heel veel over gehoord, maar hebben wij het nog niet. We moeten toch maar eens gaan kijken wat er allemaal mogelijk is met netflix.

 2. Ik heb de indruk dat Netflix in België nog niet zo populair is als in Nederland. Omdat de puberzoon maar bleef zeuren over Netflix, hebben we sinds een week nu ook een abonnement... en ik vind het geweldig!!! Het is ook helemaal niet duur voor hetgeen je krijgt vind ik. Ik heb de indruk dat jongeren de laatste jaren steeds minder en minder echt tv-kijken, maar meer online hun gading zoeken.

  1. Herkenbaar Miss Milla. Hier waren het ook de kinderen die Netflix wilden. Ik vond het maar onzin, en het leek me helemaal niks.

   Maar ik was ook binnen no time helemaal bekeerd!

 3. Hoi Nicole, heb je ook ervaring of ken je mensen die Netflix niet via de PC maar via de TV krijgen? Ik denk erover om een interactieve TV aan te schaffen waar dan de Netflix app op kan. Volgens mij moet ik dan draadloos via het netwerk Netflix op de TV kunnen kijken. Ik heb hier een netwerk met drie vaste PC's. Die staan boven dus dat kijkt niet lekker. En ik heb een hele oude laptop die ik niet op de bestaande TV kan aansluiten.
  Ik weet ook niet welke snelheid het netwerk moet hebben om goed draadloos TV te kunnen ontvangen.

  1. Wij kijken Netflix via Apple Tv. Dit is een klein apparaatje en je koopt het voor ongeveer 80 euro. Er zit ook een afstandsbediening bij. Met Apple Tv heb je geen Smart Tv of computer nodig om Netflix te kijken. Ik vind het heel erg handig.

  2. Wij hebben een smart tv met de Netflix app erop en dat vind ik een ideale manier om Netflix te kijken. Dat kijkt veel relaxter dan kijken op een klein scherm van pc of laptop.
   De ontvangst gaat via wifi maar aan onze tv kun je eventueel ook een kabel aansluiten. Misschien handig om daarop te letten bij aankoop. De internetsnelheid via de kabel is vaak veel hoger via de kabel dan via wifi.

  3. Hier al jaren geen tv meer. Eerst alleen dvdspeler en enorme verzameling films en series. Nu Netflix. Wij hebben een 'domme' tv met een chromecast (€30 ongeveer). Netflix op de tablet en naar de chromecast sturen. Gaat allemaal gewoon over de wifi.

   Je kunt ook youtube casten en als je de npo app op je tablet zet zelfs live tv kijken via je chromecast. Who needs tv?

 4. hier ook geen netflix. Als we daaraan gaan beginnen gaat die kast nooit meer uit.
  Vind het al zo'n strijd met alle elektronische apparaten in huis.

 5. Ik vind het erg fijn, al irriteert het mij wel, dat series die ik allang volg op tv, op netflix pas seizoen 1 aanbied terwijl je op tv al in seizoen 3 of 4 zit of nog verder zelfs. En sommige series dus helemaal niet aangeboden worden.

  maar er is genoeg wat niet eens uitgezonden wordt of ooit al uitgezonden is, om dat terug te kunnen kijken.

  X

 6. Oh die laatste tip kende ik nog niet, handig! Want dat is wel altijd iets wat ik wil opzoeken ;) Call the Midwife is die 8,4 inderdaad wel waard, heerlijke serie!

  1. Ik ben blijven hangen in de vijfde aflevering. Ik vind er niet veel aan eigenlijk. En ik snap het niet, want iedereen is er heel positief over. Wat mis ik?!

 7. Ik deel sinds kort een abonnement met m'n moeder. Ik wilde er nooit aan omdat ik gewoon alles online kijk, maar m'n moeder kan dit niet dus ik heb het meer voor haar gedaan. Helaas is niks wat ik leuk vind te vinden op Netflix dus ik gebruik het meer als ik in bed lig, het is wel fijn dat wordt onthouden waar je bent bij een film of serie. Minder fijn dat je iets niet uit je lijst kunt verwijderen om verder te kijken als je het niet boeiend vond, maar ach. Heb net Proxmate geinstalleerd en nu kan ik eindelijk kijken wat ik wil kijken zonder illegaal bezig te zijn of superveel geld uit te geven aan dvdboxen. :) Ondertiteling gebruik ik nooit, klopt toch nooit iets van waardoor ik me alleen maar ga ergeren. :P

 8. Haha, dan heb je hierbij een van de erste Nederlanders zonder Netflix ontdekt!
  Maar het lijkt me idd wel handiger dan gewoon maar zappen.

 9. Wat een handige tips! Ik heb zelf al een hele tijd Netflix maar wist dit allemaal niet. Dat overzetten naar Amerikaans etc. schijnt ook illegaal te zijn.. Erg verleidelijk om te doen maar ik denk dat ik me er ook maar niet aan waag. Die andere dingen ga ik wel eens uitproberen :)

  1. Het was heel lang niet officieel verboden. Maar recent heeft Netflix concreet gezegd dat ze het nu afkeuren.

   Het punt is dat Netflix er belang bij heeft dat je een abonnement bij hen houdt. Een betalene abonnee, is een betalende abonnee. Daarom ondernamen ze niet echt actie toen mensen in andere landen ook toegang kregen tot de Amerikaanse Netflix.

 10. Fijn deze post veel wist ik nog niet .
  Ja dat vind ik wel veel films staan niet op de Nederlandse Netflix . Ik heb er al veel willen zien die er allemaal niet opstaan. Dat is soms wel jammer.
  Maar wel heel blij met Netflix. Heerlijk zo uren weg kijken.
  Laats voor de 23 ste keer ;) Hachi owow ik blijf huilen als ik die film zie.

  1. Er is een eenvoudige plugin waarmee je de Amerikaanse Netflix kunt ontvangen. Mijn oudste dochter gebruikt die.

   Hachi ken ik niet. Is dat niet Richard Gere met een hond of zo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.