Tip: Paypal vergoedt je retourzending kosten

Screen Shot 2020 05 17 at 12.51.48Als ik iets bij eBay koop, dan hoop ik altijd maar dat het goed uitpakt, want terugsturen is vaak duurder dan mijn oorspronkelijke aankoop.

Maar nu hoorde ik van mijn jongste zus dat Paypal deze kosten vergoed.

Paypal vergoedt retourkosten

Ik heb het nagekeken, en het klopt. Dit staat er op de site van Paypal:

‘Retourkosten Vergoeding

Toch niet helemaal tevreden met je aankoop? Wij kunnen de kosten van het terugsturen vergoeden.* Je hoeft deze service slechts eenmalig te activeren voor je met PayPal betaalt.’

Wat een uitkomst!

Samenvattend

Dus bestel je wel eens iets bij eBay? En blijkt dat soms een miskoop? Dan kun je het terugsturen, en via Paypal de gemaakte verzendkosten terug krijgen.

Ik wou maar dat ik dit eerder had geweten! Nu heeft terugsturen me wel eens 13 euro gekost. Dat geld had ik destijds dus via Paypal terug kunnen krijgen.

Behalve de prettige kopersbescherming van Paypal, vind ik dit nog een extra reden om via hen te betalen.

Leestip

iDeal versus Paypal

Wat is jouw favoriete betaalmethode: Paypal, creditcard, iDeal of contant?

Similar Posts

19 Comments

 1. Ik gebruik Paypal al jaren om aankopen in het buitenland te betalen.
  Dat Paypal retourzendingen vergoed wist ik niet.
  Dank voor de tip. Hans

  1. Ik ben erg gemakzuchtig, en vind iDeal altijd zoveel werk. Paypal is veel makkelijker. Het nadeel van iDeal vind ik bovendien dat je als koper niet beschermd bent zoals bij Paypal.

 2. Creditcard omdat het dan ook verzekerd is, maar anders ideal. PayPal zit ik eigenlijk niet zo in, ik heb er wel eens geld mee ontvangen, maar zelf nooit iets mee betaald.

 3. Ik gebruik Paypal alleen om mijn weblogboeken te betalen. Voor de rest gebruik ik eigenlijk altijd IDeal. Maar wel goed om te weten dit!

  1. Ik vind iDeal altijd zoveel werk. Dan moet ik héélemaal mijn random reader zoeken en mijn bankpasje pakken, en dan hélemaal inloggen… Ik ben blijkbaar nogal gemakzuchtig. Bij Paypal hoef ik alleen maar op de knop te drukken.

 4. PayPal rekent wel geld voor verkoper, die betekent dat soms door aan koper. Maar die terugstuur kosten vergoeden is echt super. Een keer gedaan, shirt uit China (wist ik veel) laten komen en paste niet, inderdaad duur om terug te sturen! Dus met deze service superfijn. Overigens was Chinese winkel er niet blij mee, was een heel gedoe om geld terug te krijgen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.