|

The Baby: over een enge baby! 8 afleveringen

the baby

Wat zou er met Rosemary’s baby gebeurd zijn? In de serie The Baby gaat het ook over een enge baby! Deze serie wordt onder andere omschreven als ‘bizarre horror en comedy.’

The Baby: waar gaat het over?

De 38-jarige Natascha baalt enorm van haar vriendinnen die ofwel moeder zijn, of zwanger. Zij wil gewoon nog haar oude vrijgevochten leventje leiden, maar haar vriendinnen zijn helemaal afgeleid door kind en zwangerschap. Natascha voelt zich een beetje in de steek gelaten en eenzaam. Om bij te komen van die teleurstellende vriendinnen boekt ze een huisje op het platteland.

Eenmaal daar valt er zo maar ineens een baby uit de lucht, zo in haar armen.

En als Natascha probeert die baby over te doen aan een ander, bijvoorbeeld de politie, dan sterven die een gruwelijke dood. Wat ze ook doet, ze krijgt telkens die baby terug.

Geen kinderwens toch een baby

Het idee van een vrouw zonder kinderwens die toch een baby in de maag krijgt gesplitst is niet nieuw. Ik moest bijvoorbeeld denken aan de film Baby Boom met Diane Keaton. Ook zij krijgt ineens de zorg voor een baby, en stuntelt zich daar een weg doorheen..

Maar waar Diane Keaton langzaam maar zeker van de baby gaat houden, gebeurt dat bij  Natascha niet. Ze zorgt wel voor de baby, maar beslist niet meer dan nodig. Ze vervoert de baby bijvoorbeeld in een wasmand in haar auto.

En als ze wel goed voor hem gaat zorgen in de allerlaatste aflevering is dat niet omdat ze dol op hem is geworden…

Het is ook wel een enge baby

In Natascha’s verdediging: het is ook best een enge baby. Ik bedoel maar, hij vermoordt allerlei mensen. Dat krijg je als kijker te zien. Bovendien is er een geheimzinnige oude vrouw die Natascha waarschuwt voor de baby. Zij wil Natascha helpen om van de baby af te komen door hem te vermoorden.

The Baby: een beetje een rommelige serie

Toen ik begon aan The Baby had ik er veel zin in. Ik houd wel van een beetje huiselijke horror met enge baby’s. Maar een echte horror serie is dit uiteindelijk niet. Het punt is dat ik ook niet goed weet wat het dan wel is. Het is nogal een rommelige serie waarin diverse thema’s spelen:

  • Moederschap
  • Kinderwens
  • Volwassen worden
  • Relatie met je moeder
  • Adoptie
  • Horror
  • Bezetenheid
  • Verstoorde moeder – dochter relatie
  • Zussen relatie

Trailer The Baby

Mijn conclusie over The Baby

Al met al viel The Baby mij tegen. De eerste afleveringen vond ik leuk, en ik was erg benieuwd hoe het zou verder gaan. Maar het was uiteindelijk toch geen horror serie, ook al zitten er wel enge elementen in.

Op IMDb krijgt de serie een 6,1. Daar sluit ik me bij aan. Een voldoende omdat het idee intrigerend is, en ik vind Natascha ook wel wat hebben. Maar meer dan een voldoende  niet.

The Baby kijken

The Baby is te zien op HBOMax. Of via moviesjoy.com. In totaal zijn er 8 afleveringen van een ± 30 minuten.

Kijktips

Als je van enigszins absurde series houdt: The woman in the house across the street from the girl in the window

Niet absurd, wel met onverwachte baby:

babyboom

Wat is jouw favoriete genre?

Similar Posts

4 Comments

  1. Wat een verhaal zeg. Een combinatie van horror en comedy, tja niet zo direct mijn ding. Ik denk dat het enige leuke aan deze serie was om jouw blog er over te lezen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.