The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Men neme een vrouw die het moeilijk heeft.

Een raam.

Een gebeurtenis die de ongelukkige vrouw ziet door het raam.

En voila, je hebt een psychologische thriller in de stijl van The girl on the train van Paula Hawkins en The woman in the window van A.J. Finn.

De serie The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window is een parodie op dit genre.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window - soort parodie

Hoewel ik dat eerst niet wist. Daardoor dacht ik bij de allereerste aflevering vooral:

'Wat is dit voor enorm slechte cliché serie?!'

Pas toen ik op internet las dat de The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window een parodie is, werd de serie verteerbaar. Want toen keek ik er ineens met andere ogen naar.

De parodie is heel subtiel

Het mag dus duidelijk zijn dat The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window niet zo'n parodie is als de populaire Naked Gun series. Daarin lag het feit dat het om een parodie ging er duimendik bovenop. Dat is bij deze serie veel subtieler.

Hoewel de titel natuurlijk al veelzeggend is.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window: het verhaal

Het verhaal van The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window volgt keurig de formule. De hoofdpersoon, Anna, is een getroebleerde vrouw, die teveel drinkt en veel uit het raam kijkt.

Ooit was Anna een gelukkig getrouwde vrouw met een dochtertje. Maar haar dochtertje is dood, en daardoor is haar huwelijk stuk gelopen. Op een dag kijkt ze uit haar raam, jawel, en ziet ze een moord! Ze belt onmiddellijk 112 maar er is nergens een lijk te vinden.

Vervolgens wordt Anna heen en weer geslingerd tussen twijfels aan zichzelf, en haar overtuiging dat ze daadwerkelijk een moord heeft gezien.

Over deze serie

Zoals ik al zei: als ik niet had gelezen dat het om een soort parodie ging, had ik dat niet persé door gehad... Dat zegt mogelijk iets over mijn intelligentie, maar ook over het feit dat de manier waarop de spot wordt gedreven met het genre subtiel is.

Met de wetenschap dat het om een parodie gaat zie ik de signalen beter. Hieronder zijn er 6:

 1. De fruitschaal met kurken uit leeggedronken wijnflessen.
 2. De boeken die Anna leest, met titels als The woman on the cruise zijn een duidelijke knipoog naar het genre waarmee het de spot drijft.
 3. De enorme wijnglazen waarin Anna een hele fles wijn kwijt kan
 4. De naam van de moordenaar van Anna's dochtertje: Massacre Mike.
 5. De buurman die als hobby optreedt met zijn buikspreekpop.
 6. De klusjesman die permanent de brievenbus staat te repareren.

Het einde is geweldig

Omdat de humor subtiel is, vond ik de serie toch enigszins saai vanwege alle cliché's. Maar het eind vond ik echt geweldig in al zijn gewelddadigheid en absurditeit.

Trailer

Hieronder de trailer

Mijn conclusie over The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

De serie The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window is een standaard verhaaltje over een eenzame vrouw die iets ziet gebeuren, met alle gevolgen van dien. Wat de serie redt van saaiheid en middelmatigheid is de spot die het drijft met haar eigen genre.

Het eind van de serie maakt de 8 afleveringen de moeite waard vind ik.

Op IMDb krijgt de serie maar een 6,4. Terecht als je kijkt naar het clichéverhaal, maar te laag als je kijkt naar de spottende onderlaag. Ik geef de serie toch wel een 6,9!

Praktische informatie

Je kunt The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window kijken op Netflix. De serie bestaat uit 8 afleveringen van nog geen half uur.

Je hebt hem dus zo uit.

Handig voor als je even iets makkelijks tussendoor wilt kijken wat niet zo zoet is als bijvoorbeeld Virgin River.

Kijktip voor liefhebbers van het genre

Houd je van het genre? Dan kun je op Netflix een serieuze versie bekijken: The woman in the window.

Similar Posts

10 Comments

 1. Ik heb de serie nog niet gezien. Maar ook had ik aan de hand van de stukjes die ik al zag niet kunnen opmaken dat het om een parodie ging. Het is voor mij nog een twijfelgeval of ik er naar ga kijken. Misschien.

 2. ha Nicole,

  oeioei... ik wist ook niet dat het een parodie was.
  Heb er wel met vermaak naar gekeken.
  Naar mijn smaak iets te bloederig, maar daar keek ik door heen.

  Lekker korte serie, daar hou ik wel van.

  Groetjes!

 3. Ik heb de serie wel op mijn lijstje gezet, maar nu ik lees dat het een parodie is, weet ik niet of ik dat wel ga kijken. Hou wel van spannend met een tikkeltje humor, maar niet als het absurdistisch en opgelegd is. Ik denk erover ;)

 4. Het is wel spannend op einde van deze film. Ziet wel bloederig uit.
  Het is wel goede film te kijken als je goed volgde. Fijne dag gewenst.

 5. Wat grappig ik keek er heel anders naar. Ik vond het wel leuk. Bleef maar kijken. Ik kan slecht tegen geweld maar ook hier had ik er geen last van. Nou ja spijker in de hand postbode. Het einde vond ik dan weer heel vreemd . Zag de parodie ook niet eerlijk gezegd dus vond het wel spannend.

 6. Dank je wel hiervoor. De superlange titel wekte m'n interesse toen ik 'm in mijn Netflix feed te zien kreeg. Maar het is niet mijn genre en ik ga 'm ook niet kijken (kan er zó niet tegen), maar ik moet echt keihard lachen om die thumbnail van de trailer: die glazen! Whahahaha! Net wat je zegt, echt belachelijk groot 😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.