Reacties

Corona ruzies: heb jij ze? — 38 reacties

 1. Nee, we hebben er wel discussies over maar ruzie … NEE . Ik heb geleerd je kunt het met elkaar eens zijn dat je een andere mening hebt als de ander.
  Tot dusver zijn wij, mijn ouders en ik, aan Corona ontsnapt. Maar de oudste zoon van mijn broer is 2 x ziek geweest. Hij werkt op de IC dus dat vinden wij niet vreemd. Het was een kwestie van tijd tot hij het zou krijgen. Verder hebben diverse mensen in mijn omgeving wel Corona gehad, maar die gingen dan over op quarantaine enz.

 2. Haha, die foto. Vooral die deegroller en de uggs :-)
  Heb zelf helaas wel de nodige conflicten over deze onderwerpen.
  Dat Rutte oproept om naast elkaar te gaan staan is wel de grap van deze hele pandemie overigens. De man die alle grote issues heeft weggelachen en hete aardappels heeft doorgeschoven.

 3. Wat zijn ze weer erg voortvarend met hun uitlatingen.... "Terug naar het oude normaal" maar gaat er dan echt geen nieuwe variant meer opduiken ?? Misschien wel, maar wie durft dat nog aan te kondigen hé.....

 4. Nee , wij hebben soms in onze kringen wel duidelijke verschillen van mening, maar geen ruzie.

  Vaccineren kun je mijn inziens alleen voor jezelf doen. Je kunt namelijk, gevaccineerd zijnde, alsnog andere besmetten. Beter kun je testen voor je je in kwetsbaar gezelschap begeeft. Dat doe je dan voor die ander.

 5. Gelukkig hebben mijn man en ik dezelfde mening en een enkele vriendin ook. Anderen,zoals familie denken anders. Maar dat belet ons niet om met elkaar om te gaan en te praten over alles,wat wel verbindt.

 6. Geen ruzie. Maar wel ben ik afstand gaan nemen van iemand die anders denkt dan ik. Niet met onenigheid, maar omdat we steeds minder raakvlakken bleken te hebben gaandeweg.

 7. Ik denk eigenlijk dat de grootste conflicten niet nieuw zijn, maar alleen nu extra uitgelicht worden. De ene groep noemt de andere 'schapen'. En die noemen de eerste dan weer 'wappies'.

  Maar de grootste groep is de stilzwijgende meerderheid. Geen schapen, en geen wappies, maar gewoon mensen die ook maar proberen naar eer en geweten te laveren tussen regels en verwachtingen. En die wel wat beters te doen hebben dan een enorme strijd aan te gaan met iemand die net een beetje anders laveert.

 8. Ik maakte me in het begin wel heel veel zorgen over de corona, omdat mijn vader vlak voordat corona in Nederland kwam chemotherapie had en dus geen weerstand. Dus corona kon voor hem potentieel heel gevaarlijk zijn. Toen heb ik wel een keertje woorden gehad met mijn ouders, omdat die het niet zo serieus leken te nemen en gewoon overal nog heen gingen en ook op de kleinkinderen pasten. Zelf heb ik mijn zoon de eerste maanden echt weggehouden bij mijn ouders. Dus dat leverde wel wat frustratie op bij mij. Ik was dus heel blij toen ze hun vaccin hadden gekregen, sindsdien kan ik weer wat geruster ademhalen.

 9. Ik ben gevaccineerd,maar mijn dochter niet en nee ze is geen wappie,maar meer bezorgd over eventuele bijwerkingen van het vaccin. Hebben we daar woorden over gehad? Nee, zij accepteerd mijn standpunt en ik het hare. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn om toch met elkaar overweg te kunnen. De oproep van Rutte stoot me wel een beetje tegen de borst, want hij zorgt zelf niet echt voor saamhorigheid. De verschillen tussen arm en rijk worden in nederland steeds groter.

 10. De ruzies zijn volgens mij vooral iets van de media. Reacties op mijn blog via email, zelfs iemand die boos de link naar mijn blog weghaalde, dat wel. Maar in het echt, van mens tot mens, dat niet. Internet commentaren en meningen in de kwebbel programma ´s op TV, een enkele blogger die dat napraat, en natuurlijk de politici. Verder kom ik nergens ruzie over corona tegen.

  Ik heb er nog nooit met echte mensen ruzie over gehad. Vaccinatie helpt alleen je zelf, want iedereen kan even besmettelijk zijn. Daar helpt vaccinatie niet tegen. Daarom heeft ook niemand er baat bij een ander te dwingen zich te laten vaccineren. Maar ook als die vaccins beter zouden werken, heb je gewoon het recht niet om een ander die beslissing op te dringen. Ik respecteer ieders beslissing. Ik ben ook nog niet tegen gekomen dat iemand mijn beslissing niet respecteerde. Je kunt toch zonder ruzie van mening verschillen?

 11. Ik had een stevige discussie met mijn broer, dat ik op een gegeven moment zei: Laten we er over op houden, jij denkt zo en ik zo.
  Voor zijn werk moet hij regelmatig collega’s mee nemen in zijn auto
  Was/Ben je niet gevaccineerd dan kwam je er bij hem niet in, wat ik veel te ver vind gaan.
  Ik heb ook een collega die niet is gevaccineerd, moet ik dan ook maar thuis blijven?
  Maar ik ken wel wat mensen die daardoor een bepaald familielid niet meer zien, treurig hoor.

 12. Nee, hoor. Geen ruzie over gehad. Ik ergerde me wel vaak aan mensen maar iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. In mijn directe omgeving is wel of niet vaccineren niet eens onderwerp van gesprek geweest. Leuke foto trouwens! ;-)

 13. Ik heb er met niemand ruzie over gehad. Die energie daar in te moet stoppen, heeft geen enkele zin. Wel of niet vaccineren? Dat mag een ieder zelf weten. Ik laat iedereen in zijn waarde. Ergeren kan ik mij dan wel eens over mensen met hun vergezochte theorieën. Zo heb ik iemand op tiktok, een man die uitlegt binnen het gebied van de psychologie waarom mensen denken wat zij denken en er soms vreemde theorieën op na houden en er ook nog in geloven. In het Engels noemen ze dat fallacy.

  Er is veel angst en onbegrip onder de mensen, en soms moet je jezelf beschermen door ergens in te geloven.

 14. Nee, we praten er wel allemaal over, al zeg ik wel me niet meer met die discussie bezig te houden als iemand te heftig wordt. Gewoon respect houden voor de mening van een ander.

 15. Nee hoor, Nicole,

  ik maak nooit ruzie, dus ook niet over de Corona-toestand.
  Ik heb drie vriendinnen die niet geprikt willen worden.
  Even goeie vrienden!

  We blijven lekker gezond!

  Groetjes, Marlou

 16. Gelukkig heb ik in mijn nabije omgeving niemand met complottheorieën of ontkenning van corona. Dan zou ik het moeilijk hebben om me in te houden en er niet op te reageren.
  Wel heb ik een paar mensen van mijn facebook verwijderd omdat ik geen zin had dagelijks allerlei complotonzin te lezen of het constant minimaliseren en ontkennen van corona.
  Die persoon heeft nog geprobeerd om me 'wakker te maken' maar dat werkte averechts ;)
  Ik denk dat voor mij daar de grens ligt: je kiest zelf of je het vaccin wil of niet, maar zo niet hoef je er toch niet allemaal leugens over te verkondigen? (volgens sommige hun theorieën zouden de gevaccineerden al zoveel keer overleden moeten zijn)

 17. Dank jullie allemaal voor jullie reacties! Het doet me goed om te lezen dat er eigenlijk niemand hooglopende conflicten heeft gekregen door corona. Iedereen gunt elkaar de ruimte voor zijn of haar mening als ik het zo lees.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder