Temperatuur in huis: hoe is het bij jou?

temperatuur binnen

Ondanks onze verwoede pogingen om de hitte buiten te sluiten, dringt hij toch langzaam maar zeker het huis binnen. Vanochtend om 8.25 was het 26 graden in de woonkamer. Op zich niet zo slecht, maar echt koel voelt het daar nu ook niet meer.

Een temperatuur tussen de 18 en 21 graden word in het algemeen gezien als de beste temperatuur waarbij mensen comfortabel kunnen leven.

Hoe is de temperatuur bij jou binnen?

Similar Posts

41 Comments

 1. 27 graden. En je weet dat het belachelijk warm is, wanneer je van buiten naar binnen gaat, en verzucht: Wat is het hier lekker..
  Terwijl ik normaal al zucht en puf wanneer manlief de verwarming weer eens hoger heeft gezet, en het boven de 21 graden in de woonkamer is. :-)

 2. Ha, hoe bevalt de airco op de slaapkamer? Met deze hoge temperaturen lijkt me dat heerlijk slapen. Wij gaan nu sparen voor een airco….we zijn deze nachten echt zo beu.

  Groetjes, L.

  1. Hij bevalt echt geweldig L. Ik ben zo enorm blij dat we hem hebben. De nachten zijn nu namelijk prima. Ik slaap heerlijk en dat helpt dan overdag weer bij die enorme hitte. Ik vond het een grote uitgave, maar hij was het waard.

 3. Het is hier in de woonkamer 28 graden.
  Wat heerlijk dat het morgen een stuk koeler is, lekker alles open en luchten

 4. Het is hier 27,1 graden. Ik vind het heerlijk, ik baal ervan dat het de komende week een stuk koeler wordt. Waarschijnlijk ben ik een van de zeer weinigen maar ik geniet echt van deze temperaturen.

 5. Binnen 28 graden, buiten durf ik nu niet te kijken, want dan smelt ik spontaan op mijn terras ben ik bang. Vanochtend rond 10.00 uur was het er 35 graden maar wel met een beetje wind erbij.

 6. Geen idee hoe warm het binnen is. We hebben geen thermometer hangen, maar het is goed te doen.
  ‘s avonds balkondeuren open, een blower ervoor en we slapen heerlijk. En ik kan gruwelijk slecht tegen hoge temperaturen, dus dat wil wat zeggen.

  Morgen weer wat normalere temperaturen. Kan niet wachten!

 7. Bij mij nu 27 graden. Warmterecord in huis;). Maar….inmiddels is het hier bijna zover dat het buiten kouder is dan binnen, dus dan ga ik lekker even alles door laten tochten.

 8. Buiten 39 of 40 graden. Binnen beneden en boven 28 graden. Bijzonder om dat nu als relatief lekker te ervaren…

  1. Idd. Wij hebben de airco ook hoger gezet dan anders omwille van het verschil. Hier staat hij op 24°, buiten is het tot 42° geweest…

 9. Dan deden we het hier zonder zonnescherm met grote ramen op het zuiden toch niet slecht.

  Onze hoogste temperatuur was 26,5. Daarvoor hadden we alles potdicht en aan de zonkant aan de buitenzijde lappen stof voor de ramen gehangen (en boven de rolluiken dicht). ‘S Morgens vroeg en ‘ s avonds alles steeds goed door laten tochten en daarna snel alles weer dicht.

  Al met al ben ik blij dat het nu even regent!

 10. Hier werd het ook iedere dag een graad warmer binnen. Maar nu van 28 terug naar 27. Hoop dat het nog iets meer afkoelt voordat het bedtijd is.

 11. Met deze hitte haal ik dat echt niet. Maar wij voelen ons optimaal als het zo’n 19 graden is in huis. Maar zoals nu, een graad of 26 is niet goed voor ons.

 12. Buiten 45°, binnen 25°…, op ‘t warmste moment hé !
  Lie(f)s.
  @’Pluk je geluk’…, kies maar, wat je wil invullen…

 13. 28 graden vandaag. Maandag was het buiten 34 graden. Dinsdag 38. Woensdag 39. Vandaag ook 39. En dan meet ik met een thermometer op een wit krukje dat in de schaduw op het gras op het noorden staat. Dus niet op een terras of tegen een muur.
  Maandag begonnen we met 21 graden.
  Al met al in een matig geïsoleerd huis het 11 graden koeler houden, niet slecht gedaan.
  Elke ochtend rond vijf uur eruit, alles open en om half negen alles dicht. Ach zolang ik nog de ramen aan de binnenkant lap om half vier verklaar ik niks aan de hand.

  En het is nu buiten gewoon nog 31 graden.niks koele wind. Niks regen. Gewoon kurkdroog en dat blijft het nog wel even. Helaas voor de tuin en de boeren.

 14. Op het warmste moment was het 27 graden. Per etmaal kwam er een graad bij, omdat het buiten te weinig afkoelt in de stad. Een nacht eerder was het 30 graden buiten. Dan heeft het weinig nut om alles open te zetten, het wordt er alleen maar beroerder door. M’n WC/Douchevloer blijft wel lekker koud. Is tegels op beton op zand. Heb in huis net niet gezweet, omdat ik er toch langzaam aan wen.

  In de winter is m’n kamertemperatuur overdag 18,4 en ‘s-nachts 14,8. Ben dus niet erg van de warmte.

 15. Bij ons was het rond de 26 of 27 graden. Ik heb er niet zo’n last van. Ik vind het wel lekker. Heerlijk lang buiten zitten. Zalig!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.