Tafelkleed: wel of niet?

tafelkleed
De tafel zonder tafelkleed

Een tafelkleed kan zorgen voor een compleet andere look van je tafel. Toch heb ik voor het gewone dagelijkse leven doorgaans geen tafelkleed op tafel liggen.

Dat komt omdat ik houd van de eenvoud, en de simpele lijnen van de tafel die nog uit het ouderlijk huis van mijn vader komt!

Maar, er is één grote maar.

Het tafelblad van onze tafel heeft allerlei rare vlekken

Het tafelblad ziet er uit alsof er allerlei vlekken op zitten. En die krijg ik er echt niet uit. We hebben de tafel zelfs een keer naar schilder gedaan om op te laten knappen. Die wist vervolgens te vertellen dat het tafelblad van leer is! Heel bijzonder, maar die vlekken krijg je er echt niet meer uit.

Screenshot 2022 03 03 at 11.37.55

Dus zelfs als ik de tafel netjes heb schoongemaakt, oogt hij smoezelig. Als ik bezoek krijg, en we zitten aan die smoezelig ogende tafel, dan voel ik me soms bezwaard. Zo kwam ik op het idee om er toch maar een tafelkleed op te leggen.

Om de lelijke vlekken te verdoezelen.

Bij de Action kocht ik voor 5,95 een roze tafelkleed, dat overigens in de praktijk veel minder roze is dan in de verpakking, maar dit terzijde. Hieronder zie je de tafel mét tafelkleed.

Tafel met tafelkleed

kleed op tafel

Leestip

Tafelkleed Action

Hoogte tafel

N.B. Ik geloof dat ik zonder toch mooier vind….

Wat vinden jullie: met of zonder tafelkleed?

Similar Posts

19 Comments

  1. Wat een goed idee Dorien! Aan die optie had ik nog helemaal niet gedacht. Waar kochten jullie dan een lap leer? En wat voor lijm gebruikte je? Heb je toevallig een foto op je blog hiervan?

 1. Ik heb geen tafelkleed, ik vind het ook niet mooi om te zien. Maar we zitten wel veel aan de tafel dus gebruik ik onderzetters.

 2. Mooi kleed, staat netjes. Maar zelf houd ik wel van een ‘doorleefde’ tafel. Die van ons zit ook vol vlekken, kale plekken en krassen. Gebruik alleen een tafelkleed als we gaan eten.

 3. Wij gebruiken placemats op onze vlekkerige tafel. Maar als er eters komen gaat er wel een fleurig tafelkleed op tafel.

 4. Bij gelegenheden vind ik een tafelkleed mooi. Ik heb van alles gehad. Van lopers tot placemats tot plastic kleed toen mijn zoon nog klein was.

 5. In mijn keuken staat een grote houten tafel. Als we eten gebruik ik meestal placemats. Komen er eters dan komt er een tafelkleed aan te pas. Ik heb er twee, een roodgeruite en een lichtbeige linnen tafelkleed. Staat mooi, maar een ramp om te strijken.

 6. Hier ligt altijd een tafelkleed. Ik heb er verschillende en vind dat een mooi tafelkleed het interieur helemaal kan veranderen. Ik hou ervan, en vind het ook netjes. Geen drukke print oid! Zoiets kan je interieur echt verpesten. Momenteel ligt er eentje met fijne bloempjes, zou echt iets voor u zijn😁

 7. Ik vind het tafelkleed zelf niet mooi, fletse kleur en oogt niet bij de muur en deuren
  Wij gebruiken placemats en als er eters zijn gebruik ik een mooi, passend tafelkleed. Daarvoor kop ik de stof bij I.kea.

 8. Ik moet wel zeggen dat het tafelkleed volledig in de stijl past.
  Ik had geen idee dat het tafelblad van leer kon gemaakt zijn.
  Wat hou ik van dergelijke ‘weetjes’.
  Ik vind het beiden mooi. Maar ik zou niet voor de ‘vlekken’ kiezen voor een tafelkleed.
  Gezien het een tafel uit je vaders’ ouderlijk huis is, zou je eerder fier moeten zijn op die vlekken. Wie weet welke leuke verhalen zitten er niet achter. Die tafel is familiegeschiedenis en zo iets mag gezien worden!

 9. Mooi kleed, maar inderdaad: die tafel is van zichzelf ook wel héél erg mooi! En wat betreft die vlekken: zo’n tafel wordt ook gewoon aan geleefd toch? En zéker bij zo’n oude tafel is het volgens mij helemaal niet erg als je dat ziet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.