Spijt van weggegooide dingen

weggooienMinder spullen is minder ballast in je leven. Dat geloof ik best. Want hoeveel spullen heb je nou helemaal nodig?

Dus krijg ik regelmatig een aanval van opruimwoede. Dan ga ik met harde hand door mijn spullen, en doe heel veel weg. Maar het komt geregeld voor dat ik later spijt krijg van dingen die ik heb weggedaan. En dat wordt er nooit bij verteld als ze je adviseren om dingen ‘los’ te laten en weg te doen!

 1. Een mooie halterjurk met bloemen die ik nooit droeg. Dat is ook de reden dat ik hem weg deed. Maar soms denk ik: ‘Kon ik nu die mooie halterjurk met bloemen maar aan!’
 2. Die zwarte cowboy laarzen die ik te stoer vond. Laatst had ik ze graag aangetrokken.
 3. Een heleboel Engelse pockets. Ik las ze nooit meer, en vond dat ik ze dus niet hoefde te bewaren. Hoewel ik de titels niet eens meer weet, vind ik het soms toch nog jammer dat ze er niet meer zijn.

Heb jij wel eens iets weggegooid waarvan je later spijt had? En zo ja, wat?

Similar Posts

10 Comments

 1. Ja, ik had het toevallig vorige week nog. Ik had vroeger een heel grote konijnenknuffel en hij lag erg te verstoffen dus ik besloot hem weg te doen. Maar vorige week had ik het met mijn ouders over herinenringen uit de kindertijd en toen kwam dat konijn ter sprake en toen had ik er opeens even spijt van.

 2. raar eigenlijk dat je bepaalde dingen jaren bewaart zonder er ooit naar om te kijken , besluit om ze eindelijk weg te doen en dat je ze dan ineens denkt kon ik er nog maar eens naar kijken of het laten zien aan anderen. ik maak daarom tegenwoordig wel eens fotos van persoonlijke spullen die ik weg doe zoals knuffels en dergelijk , dan heb ik in ieder geval nog een tastbare herinnering zonder dat het veel ruimte inneemt

 3. Dat is me al verschillende keren overkomen. En steeds bij boeken. Die heb ik later weer terug gekocht ;-P Gelukkig ging dat om maar twee boeken.
  En soms met kleding. Heb ik kleding weg gedaan die me te klein was en me nu weer prima zouden passen. Ben door alle drukte in jaren niet zo slank geweest als nu.
  En begin dit jaar had ik nog spijt dat ik mijn te grote kleding had weggedaan, want toen was ik dus zwaarder dan ik in jaren was geweest. Toen besloten om maar wat af te vallen. Een grotere kledingmaat wilde ik niet aan. Meer gewicht betekent voor mij namelijk minder energie. Was wel een jojo-jaar hier :D

 4. Ja, het dopje van een luchtbed…
  Sindsdien wil ik eerst zeker weten wat de functie van het dingetje is voor ik het weggooi. Zulke rariteiten bewaar ik nu in een speciaal trommeltje.

  Ik vind dit ook een lastig punt bij het opruimen. Ben veel te bewaarderig, maar ja,… je weet nooit. Toch al veel weggedaan, je moet toch ook weleens.

 5. Op zich meestal niet (voor zo ver ik me kan herinneren). Wel soms iets per ongeluk weggegooid, wat achteraf niet de bedoeling was, zoals een hele set sleutels die met een oude rugzak in de container gedeponeerd werden. Toen we er achter kwamen was het te laat en konden we naar de sleutelmaker om alles weer bij te laten maken (wat gelukkig nog wel kon).

 6. Ja soms maar meestal is het op te lossen….
  Zo deed ik ooit zo goed als nieuwe jeansbroeken weg (ik had een dieet gevolgd en was drie kledingsmaten kleiner gegroeid) maar nu zou ik ze terug kunnen dragen ….
  Maar ze gingen in een zak voor het goede doel dus iemand anders zal er nu misschien gelukkig mee zijn….Ik wil gewoon terug wat kilootjes kwijt…zodat ik mijn andere kleren terug kan dragen ….die grotere maat hoeft niet….
  liefs en fijne zondagavond!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.