Spijt van weggegooide dingen

weggooien

Minder spullen is minder ballast in je leven. Dat geloof ik best. Want hoeveel spullen heb je nou helemaal nodig?

Dus krijg ik regelmatig een aanval van opruimwoede. Dan ga ik met harde hand door mijn spullen, en doe heel veel weg. Maar het komt geregeld voor dat ik later spijt krijg van dingen die ik heb weggedaan. En dat wordt er nooit bij verteld als ze je adviseren om dingen ‘los’ te laten en weg te doen!

 1. Een mooie halterjurk met bloemen die ik nooit droeg. Dat is ook de reden dat ik hem weg deed. Maar soms denk ik: ‘Kon ik nu die mooie halterjurk met bloemen maar aan!’
 2. Die zwarte cowboy laarzen die ik te stoer vond. Laatst had ik ze graag aangetrokken.
 3. Een heleboel Engelse pockets. Ik las ze nooit meer, en vond dat ik ze dus niet hoefde te bewaren. Hoewel ik de titels niet eens meer weet, vind ik het soms toch nog jammer dat ze er niet meer zijn. Zie ook boeken verkopen.

Leestips

Heb jij wel eens iets weggegooid waarvan je later spijt had? En zo ja, wat?

Similar Posts

30 Comments

 1. Ja, ik had het toevallig vorige week nog. Ik had vroeger een heel grote konijnenknuffel en hij lag erg te verstoffen dus ik besloot hem weg te doen. Maar vorige week had ik het met mijn ouders over herinenringen uit de kindertijd en toen kwam dat konijn ter sprake en toen had ik er opeens even spijt van.

 2. raar eigenlijk dat je bepaalde dingen jaren bewaart zonder er ooit naar om te kijken , besluit om ze eindelijk weg te doen en dat je ze dan ineens denkt kon ik er nog maar eens naar kijken of het laten zien aan anderen. ik maak daarom tegenwoordig wel eens fotos van persoonlijke spullen die ik weg doe zoals knuffels en dergelijk , dan heb ik in ieder geval nog een tastbare herinnering zonder dat het veel ruimte inneemt

 3. Dat is me al verschillende keren overkomen. En steeds bij boeken. Die heb ik later weer terug gekocht ;-P Gelukkig ging dat om maar twee boeken.
  En soms met kleding. Heb ik kleding weg gedaan die me te klein was en me nu weer prima zouden passen. Ben door alle drukte in jaren niet zo slank geweest als nu.
  En begin dit jaar had ik nog spijt dat ik mijn te grote kleding had weggedaan, want toen was ik dus zwaarder dan ik in jaren was geweest. Toen besloten om maar wat af te vallen. Een grotere kledingmaat wilde ik niet aan. Meer gewicht betekent voor mij namelijk minder energie. Was wel een jojo-jaar hier :D

 4. Ja, het dopje van een luchtbed…
  Sindsdien wil ik eerst zeker weten wat de functie van het dingetje is voor ik het weggooi. Zulke rariteiten bewaar ik nu in een speciaal trommeltje.

  Ik vind dit ook een lastig punt bij het opruimen. Ben veel te bewaarderig, maar ja,… je weet nooit. Toch al veel weggedaan, je moet toch ook weleens.

 5. Op zich meestal niet (voor zo ver ik me kan herinneren). Wel soms iets per ongeluk weggegooid, wat achteraf niet de bedoeling was, zoals een hele set sleutels die met een oude rugzak in de container gedeponeerd werden. Toen we er achter kwamen was het te laat en konden we naar de sleutelmaker om alles weer bij te laten maken (wat gelukkig nog wel kon).

 6. Ja soms maar meestal is het op te lossen….
  Zo deed ik ooit zo goed als nieuwe jeansbroeken weg (ik had een dieet gevolgd en was drie kledingsmaten kleiner gegroeid) maar nu zou ik ze terug kunnen dragen ….
  Maar ze gingen in een zak voor het goede doel dus iemand anders zal er nu misschien gelukkig mee zijn….Ik wil gewoon terug wat kilootjes kwijt…zodat ik mijn andere kleren terug kan dragen ….die grotere maat hoeft niet….
  liefs en fijne zondagavond!

 7. Normaal nooit, maar nu had ik in ene spijt dat ik ooit al mijn gave sneakers wegdeed nadat mijn voeten een maat groeiden in de zwangerschap. Intussen is DL 13 en had ze allemaal aangekund!

 8. Nee echt totaal niet. Is mooi om ergens herinneringen aan te hebben, maar als je het eerder nooit droeg, waarom zou je het dan nu wel doen? Volgens mij is het meer het idee dan dat je dat daadwerkelijk zou doen… ik heb 80% van mijn spullen weggedaan (zelfs m’n trouwjurk) en nooit ergens spijt van gehad. Joy is not in things😉

  1. Misschien is het inderdaad het idee, en zou ik een jurk waarvan ik spijt heb dat ik hem wegdeed inderdaad uiteindelijk toch niet dragen. Ook al denk ik op dat moment van wel.

 9. Ik vind dat zo’n onzin, dat je door alles weg te gooien “ruimte in je hoofd” krijgt.
  Zolang ik plek heb, bewaar ik van alles. Heerlijk om nooit mis te hoeven grijpen. Dat geeft rust!

 10. Dat lijkt me heel erg balen! Ik heb er zelf gelukkig nooit last van, hoewel ik wel soms baal van schoenen die ik niet meer heb, maar die waren gewoon echt versleten, dus die kon ik simpelweg niet meer bewaren. Toch anders, denk ik.

 11. Dit doen wij ook wel eens. Blijven liggen is ook dan niet goed. Anders krijgen zoveel puinhoop. Nu heb je daar spijt ervan. Oei….. Niet zo leuk voor jou.

 12. Ja, dat overkomt mij ook. Een tas waarin in rubberlaarzen bewaarde weggedaan zonder er goed naar te kijken, want in mijn herinnering waren die laarzen versleten en moesten vervangen. Nadat ze weg waren herinnerde ik me dat ik ze al had vervangen en dus een paar nieuwe laarzen had weggegooid.

  Bij het leegruimen van een kapotte vriezer gooide ik van alles weg waarvan ik dacht dat het toch niet meer gegeten zou worden. Ook weer zonder alles te openen. Later realiseerde ik me dat ik de groentezaden voor de tuin in een diepvriesdoosje bewaar om ze langer goed te houden. De rest snap je wel.

  1. Aargh, wat zonde van de nieuwe laarzen. De rode draad die ik bij jou lees is dat het dus verstandig is om iets eerst goed te controleren voordat je het wegdoet : )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.