Je smartphone opladen met meubels en koffiezetapparaten?

opladen
Bron: Ikea

Ik moet soms echt glimlachen om wat ze allemaal verzinnen!

Nu kun je dus zelfs je smartphone opladen met een lamp. Of met je stoel : )

Ik vind het grappig bedacht. En aangezien iedereen tegenwoordig heel vaak een smartphone gebruikt is het natuurlijk erg handig dat je hem overal, en met van alles en nog wat, kunt opladen. Want als de batterij leeg is, kun je er immers niks mee.

Er zijn ondertussen allerlei originele en onverwachte manieren om je smartphone op te laden. Ik zet de leukste voor je op een rijtje.

Ikea meubels waarmee je je smartphone kunt opladen

Ikea zou Ikea niet zijn, als zij niet allerlei slimme oplossingen hadden bedacht voor het opladen van smartphones : )

Ook dit onschuldige slaapkamer kastje is een oplaadmeubel!

oplaadmeubel

Je smartphone opladen met je schommelstoel

Vind je bovenstaande opties te passief om je smartphone op te laden, dan is deze leuke schommelstoel wel wat. Door er in te schommelen laad je je smartphone op : )

irock

Deze schommelstoel is bedacht door de Zwitserse meubelmaker Micasa Lab designs. Hij werd aangekondigd in 2012 maar is nu nergens te vinden. Dus ik denk dat er iets is misgegaan. Maar ik vind het een leuke stoel!

Je smartphone opladen met de Humberto Relax fauteuil

Deze vind ik helemaal van de categorie ‘Dat verzin je niet!’ Humberto Tan wordt blijkbaar gezien als een heel relaxte Nederlander. En daarom hebben ze een relaxstoel gemaakt die de Humberto Relax fauteuil wordt genoemd… En met deze stoel kun je dus ook je smartphone opladen. Hij kost maar liefst 1980 euro! En ik vind ‘m niet eens mooi.

In onderstaand filmpje zie je Humberto met een serieus gezicht stofjes voor zijn stoel uitzoeken en zie je hem voordoen hoe je moet relaxen ; )

Je smartphone opladen met een bonsai boompje met zonnecollectoren

Dit vind ik een erg leuke manier van opladen, omdat je gebruik maakt van de zon! Het heet de electree. Helaas werd de electree maar in een beperkte oplage gemaakt, en kun je hem niet kopen. Ik vind het echt een grappig boompje! En ik wilde toch altijd al graag zonnepanelen. Dit zou een leuk beginnetje zijn geweest : )

electree

Hoe ik mijn smartphone oplaad

Ik laad mijn smartphone altijd op via mijn computer. Ik geloof dat ik ook zo’n speciale stekker heb, maar ik weet niet waar die is. Dus ik gebruik ‘m nooit. Mijn oudste dochter heeft een powerbank van de Hema waarmee ze haar smartphone soms ook oplaad.

Conclusie over alternatieve manieren om je smartphone op te laden

Wat me opvalt is dat sommige alternatieve producten om je smartphone mee op te laden al niet meer verkrijgbaar zijn. Zoals de schommelstoel en de electree. Dat lijken eendagsvliegen te zijn. Maar gezien het massale smartphone gebruik kan ik me goed voorstellen dat er een markt is voor alternatieve opladers.

Tegelijkertijd kan je je natuurlijk afvragen of het soms niet juist heel goed is als de batterij van je smartphone leeg is! Dat past dan weer in de trend van de digitale detox.

Hoe laad jij jouw smartphone op?

Similar Posts

12 Comments

  1. Ik heb een paar jaar geleden een oplader in de vorm van een bosje bloemen met zonnepaneeltjes gekregen. (Even googelen op Sunshine solar oplader/charger). Ziet er heel leuk uit en werkt nog ook. Werkt alleen niet optimaal omdat die ‘bloemen’ allemaal een andere kant op wijzen en je de paneeltjes niet allemaal tegelijk naar de zon kunt draaien. Je hebt dus nooit maximale opbrengst en de paneeltjes zijn al niet zo groot.

    1. Ik vind het ook leuk gevonden. Ik snap niet dat er nog geen oplader is die je activeert door te bewegen of zo. Dus dat je je smartphone upload door te gaan wandelen. Dat past prima bij de aanbeveling van 10.000 stappen per dag bijvoorbeeld.

  2. Vroeger zag ik een klok, die op de energie van een aardappel liep. Dit zou ik het liefste doen, misschien heb je dan 10 aardappelen nodig ,en niks te eten , dus dat houdt niet over, alleen verschrompelde aardappelen, na een tijdje. Hardop aan het denken…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.