Hoe smartphones een nieuwe behoefte creëerden!

smartphone hoesje
Mijn smartphone hoesje

Ik vind het grappig om te zien hoe nieuwe producten leiden tot méér nieuwe producten.

Of hoe nieuwe producten juist leiden tot de verdwíjning van producten. Zo heeft de komst van de computer tippex overbodig gemaakt. Voor wie het niet kent: tippex was een soort witte lak die je over typefouten kon strijken. En vervolgens kon je daar dan over heen typen. Als je het eindresultaat kopieerde kon je met een beetje geluk de typefout niet meer zien. Ik heb deze methode zelf regelmatig gebruikt in mijn middelbare schooltijd. Alles beter dan alles helemaal opnieuw typen*!

De smartphone zorgde voor de komst van smartphone hoesjes

Een voorbeeld van een nieuw product dat heeft geleid tot een bloeiende markt voor een ánder nieuw product is de smartphone! Door de komst van de smartphone ontstond er behoefte aan apps en smartphone hoesjes.

De functie van het smartphone hoesje

Een smartphone hoesje beschermt je mobieltje. Als het bijvoorbeeld valt, voorkomt een hoesje dat er meteen een lelijke barst in het scherm van je smartphone zit. Smartphone hoesjes heb je echt in allerlei soorten, maten en stijlen. Vaak vertellen ze ook echt iets over de eigenaar van de smartphone. Zo is mijn nieuwe smartphone hoesje bijvoorbeeld uitgerust met bloemetjes, en heeft mijn dochter een Harry Potter hoesje voor haar iPhone.

Je hebt smartphone hoesjes in de vorm van een soort boekje dat je openklapt. Maar je hebt ook hoesjes die je om je smartphone heen klemt, en die het scherm vrijlaten.

Mijn smartphone hoesje

Zelf heb ik zo'n hoesje in boekvorm. Want dat leek me het veiligst in verband met vallen. Ik kocht mijn allereerste smartphone hoesje twee weken geleden bij de Hema. Want twee weken geleden kocht ik via marktplaats een iPhone 4. En als je dan zo'n heuse, goede smartphone hebt dan wil je die best graag beschermen!

Ik kocht er eentje met bloemetjes! Zie het plaatje bovenaan deze post.

Waar koop je smartphone hoesjes?

Smartphone hoesjes kun je op verschillende plekken kopen. Zowel virtueel als in het echt.

 • In winkels waar ze smartphones verkopen
 • Xenos
 • Hema
 • eBay
 • Op de markt
 • Marktplaats
 • Op Etsy! Op Etsy Nederland bieden mensen zelfgemaakte smartphone hoesjes aan voor allerlei soorten smartphones
 • Op gespecialiseerde websites voor smartphone hoesjes.

N.B. Het is belangrijk dat je een hoesje koopt dat letterlijk en figuurlijk past bij je mobieltje. Want denk maar niet dat bijvoorbeeld iPhone 6 hoesjes ook passen op een iPhone 4! Op de verpakkingen van de meeste smartphone hoesjes staat gelukkig meestal heel duidelijk aangegeven voor welk type mobieltje een hoesje geschikt is.

Zie ook mijn post over een Action telefoonhoes.

Ik leerde nog ouderwets typen op school, maar tegenwoordig is het veel leuker zoals met DuckTypen!

Wat zegt jouw smartphone hoesje over jou? En hoe vind je de mijne?

Vergelijkbare berichten

16 reacties

 1. Een mooi hoesje heb je gekozen, zou ook zo mijn smaak kunnen zijn.
  Ik heb gekozen voor een roze achterkantje voor mijn smartphone, lekker 'meisjesachtig'.

  En inderdaad bijzonder dat de komst van een nieuw product weer een reeks nieuwe producten met zich meebrengt, zo blijven we kopen...

 2. Ik vind jouw hoesje supermooi. Mijn vakantie-opschrijf-uitgave-boekje is ook zo. Zelf heb ik een lichtblauw hoesje waarop smile staat.

 3. Mijn jongste dochter heeft ook zo'n hoesje met bloemetjes van de Hema.
  Ik heb zojuist een nieuwe besteld een lichtblauw boekje met een vogeltje erop en de tekst I can do this.

 4. Ik heb nog geen smartphone hoesje. Stop het ding in een te kleine peutersok van mijn jongste dochter. Die glundert telkens van trots als ze het ziet :-) Zo heb ik ook altijd iets van haar bij mij.

 5. Ik had een hele mooie roze, tot ik mijn telefoon liet vallen en het hoesje stuk ging. Gelukkig deed hij dus waar hij voor bedoeld is. Alleen de winkel had alleen nog maar zwart voor mijn type telefoon. Grr...
  Maar mijn e-reader heeft wel een roze hoes en mijn iPad eentje met bloemen. Ze vinden deze bij mij thuis allemaal erg lelijk. De laatste twee komen bij de H.ema vandaan trouwens.

  1. Fijn dat het hoesje je telefoon in ieder geval goed beschermde Janneke, ook al ging het zelf wel kapot. Balen dat er alleen nog maar zwarte hoesjes beschikbaar waren.

   Ik denk dat ik je iPad hoes ook erg mooi zou vinden.

 6. Hoewel ik al over de vijftig ben, merk ik dat ik roze toch heel leuk blijft vinden ;). Ook in combinatie met wit… zo is mijn iphone wit, het hoesje roze/wit. Mijn ipad wit en de hoes roze. En dat deed ik niet eens expres…hahaha

 7. Ik heb op het moment een lichtblauw hoesje en een leuke passende portemonnee waar mijn telefoon ook weer in past. Toevallig komt er binnenkort ook een blogje over online. ;)

  1. Dat lijkt me ook wel erg handig: een portmeonnee waar een smartphone in kan. Maar ben je dan niet bang dat het magnetische veld van de smartphone je bankpasjes 'stuk' maakt?

 8. Ik vind je hoesje erg mooi, al het sort hoesjes wat lijkt op kitsch kitchen vind ik mooi. Alleen niet voor mij. Ik krijg vanuit NL in juli mijn nieuwe iphone (2dehands) maar wil daar een leren boekhoesje om. Ben voor mijzelf heel erg van de basics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.