Reacties

Wanneer koop jij een zomerjas voor je kind(eren)? — 29 reacties

 1. Ik ben het helemaal met je eens. Ik koop ze dus idd zo vroeg omdat ik geen keuze heb maar ze groeien zo hard dat de jassen vaak te klein of te groot zijn als ze werkelijk gedragen kunnen worden. Ik koop ook het liefst als ik het nodig heb.

 2. Hoe raar t ook klinkt, in de zomeruitverkoop of in de mid sale koop ik voor volgend jaar. Ik hem nl. volgend jaar dezelfde smaak als dit jaar. Mijn dochter heeft kleedgeld en regelt dit zelf, en doet t op dezelfde manier. Veel kleding koop ik online, h en m, miss etam, c en a. Fan weet je of die maat er is en wat het kost. Daarnaast loop ik regelmatig door de kringloop. Zo kom je met een lading budget goed uit. Grote kledingstukken jassen, schoenen, enz. moet je dus plannen. Iets minder leuk maar beter voor later (financieel). Zelf heb ik 1 goed, duur zomerjack dat nu echt vervangen moet.

 3. Dit jaar heb ik voor oudste geen zomerjas, hij draag een vest als jas, jongste heeft de oude jas van oudste of een vest aan, moet zeggen dat het prima werkt.

 4. Ik gebruik voor de jongens meestal de vesten die ze in de winter binnen dragen. Hoewel de jongste eigenlijk liever helemaal geen jas draagt. Op school hebben ze al de regel opgesteld dat hij niet zonder jas mag buiten spelen als het onder10 graden is. En gisteravond kwam hij naar huis gefietst in alleen een shirtje.Het was 9 graden. Ik kijk dus wel link uit om geld uit te geven aan een zomerjas!

 5. Ik koop dat allemaal op tijd.
  Ik begin in de voorjaarsvakantie met de kledingwissel. Alle zomerkleding wordt dan opgezocht en gepast. Dan weet ik wat ik heb en wat er nog bij moet komen. In februari en maart zijn er ook vaak kledingbeurzen ed met 2-dehands kleding. Daar kijk ik dan eerst. Pas als ik daar niets naar mijn zin kan vinden ga ik naar de winkels.
  Ik ben in maart al geslaagd voor de zomerjassen. Fijne zomerjassen voor de jongens, om te zien als nieuw, maar voor een klein prijsje.
  Hier dragen de jongens al een poosje hun zomerjas. De winterjassen zijn inmiddels gewassen en opgeruimd.

  • Kijk daar is meteen mijn fout. In maart was ik nog helemaal niet bezig met zomerjassen. De ochtenden waren toen nog zo koud dat mijn zoontje echt wel zijn winterjas aan moest.

 6. Ik vind jan en feb ook wel vroeg. Meestal ga ik rond maart op zoek. Dit jaar heb ik een zomerjasje bij zeeman voor mijn dochter gehaald en voor de kleine man bij de takko. Goedkoper, maar prima jasje met capuchon, wat ik zelf fijn vind voor de regen en wind dagen. Ik kocht bewust een goedkope jas aangezien ze nog een borgvest, spijkerjasje en bodywarmer hebben! Hopelijk vind je nog een jasje!

 7. Ook ik erger me hier al een aantal jaren aan. Een aantal jaren geleden had zoon een groeispurt in de winter, dus in januari naar de cena om longsleeves. Helaas mevrouw die hebben we niet meer, we hebben alleen het voorjaar & zomerseizoen. Kwaad dat ik was, dus midden in de zomervakantie was ik bezig met de winterkleding uit te zoeken. In september, ruim 20 graden had ik een winterjas voor hem gekocht. En nu heb ik dus altijd een aantal longsleeves in grote maten hier te liggen, zodat me dit niet weer gebeurd.
  En half april zijn we om zomerjassen geweest, en ook bijna nergens meer te krijgen. Gelukkig bij de henm in de opruiming nog geslaagd. En toen dus meteen zomerkleding gekocht en ook meteen in grotere maten voor volgend jaar.
  Ik vind het zo vervelend aan het worden. Ik vind winkelen niet leuk, dus doe het pas als het nodig is, maar dan ben ik dus altijd al weer te laat. Dit geld trouwens ook voor schoenen, er was nu ook nog erg weinig keus in zomerschoenen. Voor mijn dochter maar een paar soorten en ik vroeg (half april) of er nog meer soorten kwamen. Maar helaas mevrouw, we krijgen verder niks meer binnen, we beginnen bijna met de winterschoenen. Grr....
  Want schoenen koop ik dus niet op de groei, en heb nu dus ook een reminder in mijn agenda te staan dat we van dan tot dan om schoenen en andere kleding moeten omdat er anders niks meer is.

  • Wat een wonderlijk verschijnsel is dit inderdaad! Ik word me er nu pas echt van bewust. Wat worden we toch opgejut eigenlijk. Van de pepernoten in augustus tot de zomerkleding die je in januari moet kopen!

 8. Hier van hetzelfde laken een broek. Een hekel heb ik daar aan. Kledij kopen voor kinderen is op die manier echt niet fijn. Bijgevolg lopen we dus heel wat winkels af, want overal vind je nog wat overschotjes. Ik kijk op dat vlak enorm uit naar de jaren dat de groeispurten achter de rug zijn.

  • Zelfs in de opruiming waren er nauwelijks zomerjassen meer vanochtend... : (
   De mevrouw van de H&M zei dat zelfs de opruiming van de zomerjassen al geweest was.

  • Sportjas of windjack geen optie? Ik heb de indruk dat ze in sportwinkels minder snel aan het nieuwe seizoen beginnen.

 9. Ik heb nog geen kinderen, maar het is ook voor mij een bekend probleem. Ik heb helemaal geen zin om zomerkleding te kopen in januari. Net zo goed dat ik midden in de zomer nog geen dikke truien ga passen. Maar ja, het blijkt nou eenmaal zo in elkaar te zitten. Heel vervelend.

 10. Ik heb er eigenlijk nog niet echt last van gehad tot nu toe... Maar wij waren wel vrij vroeg met de zomerjas van Tobias dit jaar. Ergens in maart geloof ik. Gekregen van mijn moeder. Zelf draag ik mijn zomerjas van vorig jaar nog een jaartje door :)

 11. Dit probleem had ik ook voor mijn zoon , ik heb er nog een gevonden bij de primark niet zo'n geweldige kwaliteit maar is volgend jaar toch weer te klein denk, en maar 13 euro.

 12. Dat probleem had ik vorig jaar met mijn jongste. Ik kon toen alleen nog een maat 152 kopen voor hem, terwijl hij in maat 134 zat. Dus dit jaar heeft hij nog een zomerjas, want het is echt een jas op de groei.
  Ik wil voor mezelf dit jaar nog wel een zomerjas kopen. Maar zo te horen ben ik al te laat.

 13. de winterjas koop ik in de eerste week van augustus. afgelopen jaar was ik voor mijn jongste al te laat. Maat was al niet meer verkrijgbaar. Jassen zijn van bepaald merk.

  Zomerjassen heb ik dit jaar al in februari gekocht. oudste had toen al niet meer haar eerste keuze.

  Toen oudste een jaar of 2 was kocht ik ook nog wel eens jassen in de uitverkoop voor volgende winter/ zomer.. Nou dat is al helemaal niet meer te vinden. winkels kopen veel krapper in.

 14. Uh... ongeveer nu?

  Ik kreeg vandaag een zomerjasje van een vriendin en daarmee zijn we waarschijnlijk weer klaar voor de zomer. En zo niet, dan koop ik er nog wel eentje op marktplaats.

  Van de winter liep ik er wel tegenaan dat er in de grote ketens geen wanten, mutsen en sjaals te krijgen waren. Gelukkig had de winkel van sinkel in het dorp deze gewoon nog wel.
  De teenslippers nam ik dus maar gelijk mee uit de aanbieding...

 15. Ik heb dus 2 weken geleden ook met moeite voor mijn jongste dochter een zomerjas kunnen kopen. We waren al de stad in geweest maar er waren bijna geen zomerjassen meer en toen maar online besteld. Helaas viel de jas tegen en moesten we weer de stad in. Gelukkig toch nog geslaagd bij C & A een zwart kort jasje van nepleer die er een week eerder niet hing, zo'n jasje waar al die jonge meiden in lopen en ook nog leuk.

 16. Ik koop voor de kinderen al jaren een 'tussenjas'. Dat is niet een echte zomerjas, maar wel wind- en waterdicht. Softshelljassen zijn daar bij uitstek voor geschikt. En die kan je echt ook nu nog wel overal vinden. Online sowieso. Ook bij Hmmmm.
  Winterjassen zijn hier vaak een groter probleem, daar ben ik vaak weer te laat mee :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder