Reacties

Smartphone gedoe — 49 reacties

 1. Haha leuke blogpost! Ik herkende mij hier helemaal in! Op één of andere manier gaan ik en apparatuur totaal niet samen. Soms lijkt het alsof mijn energie storing brengt! Gevolg: reeds veel problemen gehad met zowel gsm's, pc's, tv's en ja ook auto's lijken in mijn bijzijn sneller tilt te slaan.

 2. Ik heb de Samsung galaxy s4 en mag in November de Samsung galaxy s7 kopen.
  Ik kan niet met een iPhone over weg.
  Ooit had ik een htc en ik ben wel meer dan 11 keer bij een telefoon winkel geweest omdat dat ding niet goed deed.
  Inderdaad mag jij jou ook eens wat gunnen.
  En hopelijk heb je veel plezier aan je nieuwe telefoon.

 3. Ik heb momenteel een iPhone 5, maar hij is erg traag en heeft barsten in het scherm. Ik heb m'n oude gsm laten maken, maar die werkt nog steeds niet hoe het moet... Conclusie: veel geld uitgegeven aan reparaties, geen geld meer over voor dure iPhones.

 4. Voor hardlopen heb je helemaal geen smartphone nodig, dat hebben ze je wijs gemaakt en jij bent dat gaan geloven.

  Ik loop ook al jaren en jaren hard: wat heb je nodig: een paar goede schoenen en een comfortabele broek en shirt.
  Ik heb geen smartphone nodig om hard te lopen. Ik geniet van mijn omgeving (ook in de stad), ik heb geen telefoon bij me, alleen mijn huissleutels en zorgverzekeringspasje. Ik loop 3-4x per week 1,5 a 2 uur.

  • @Frouke: En jouw wijsheid is wel de waarheid? Ik ken heel veel mensen die graag met telefoon en horloge lopen om bij te houden wat ze doen, route te kiezen, hartslag en progressie te volgen etc.
   Daarnast zou ik nooit lopen zonder telefoon uit veiligheidsoverwegingen.

  • Tussen nodig en handig zit een heel groot verschil.

   Wat kun je met een telefoon: tegen een aanvallers hoofd gooien?
   Hoe vaak gebeurt er daadwerkelijk iets?
   Hoe onveilig is het echt? Praten we elkaar niet steeds meer een onveilig gevoel aan? Ik weiger daar in mee te gaan. Je hoort meer, maar gebeurt het ook daadwerkelijk meer? Nee, uit onderzoek blijkt het juist andersom te zijn.

  • Er is hier in t bos vaak genoeg iets gebeurd. Erg rustige omgeving, weinig anderen om je heen.

   Daarnaast hoef je niet altijd aangevallen te worden. Mijn vriend brak z'n enkel tijdens het hardlopen en m'n schoonvader z'n heup bij t wielrennen. Toch wel handig dan.

   Fijn dat jij er zo stoer niet in mee gaat. Ik neem liever een stukje verantwoordelijkheid.

  • Zonder kan ik inderdaad ook wel lopen, maar ik luister graag naar muziek. Bovendien maak ik onderweg graag foto's en ik vind het fijn dat ik naar huis kan bellen als er wat is.

 5. Al jaren iPhone-gebruiker. Begonnen met 4S en daarna 5S en 6S. Het wachten is nu op de X, denk ik. Ik ben er erg benieuwd naar. Ik heb nooit problemen gehad met m'n iPhones, geen reparaties, behalve toen ik m zelf in t water liet vallen. Maar dan kun je dan weer niemand kwalijk nemen :)

 6. Ik heb ook een iPhone, maar voor mijn werk een SamSung. Ik kan daar echt niet mee overweg! ik ben blij als ik de telefoon kan opnemen, maar verder doe ik er zo weinig mogelijk mee

 7. Ik heb een acer.....kostte me 99 euro en klaar! Ik doe er zeer weinig meer hoor, maar het "moet" haast wel tegenwoordig, een telefoon hebben, zou er graag weer zonder willen/kunnen/"mogen" maarja....Ik heb hem ook vaak niet bij me hoor. En dan zie ik tig gemiste oproepen, bel ik terug, is de boodschap helemaal niet zo nodig dat ze daarvoor mij op dat moment moesten hebben.... Ik ben helemaal nog niet zo oud dat ik baal van al die telefoons hoor, 38 lentes jong, maar toch.... doe mij vroeger maar weer...ik zie het nut er niet van in..... Denk dat ik de enige ben, maar zo denk ik erover haha. Jij wel veel plezier met je telefoon gewenst hoor!

 8. Een iPhone is schreeuwend duur. Heb 2x een Samsung gehad, hier kon ik niet goed mee overweg. Toen tóch maar overstag gegaan en een iPhone 5 gekocht en deze bleek zó simpel in gebruik te zijn dat ik er helemaal aan verknocht was. Na twee jaar (wel kort) begaf hij het en heb ik de 6 aangeschaft, ook helemaal fantastisch!
  De iPhone X vind ik echt belachelijk veel geld dus ik denk dat die er niet komt.

 9. Ik ben zelf toch echt een Android fan omdat ik de iPhone te beperkt vind en minder vrijheid bied. Vind het altijd wel erg leuk om een nieuwe telefoon weer uit te pakken en weer helemaal te personaliseren met apps, achtergronden etc.

 10. Stiekem ben ik wel een iPhone-fan, maar ik vind ze ook veel te duur voor wat ze zijn. Ik denk dat ik ze ook enkel en alleen in huis zou halen door een fikske korting of als een bonus bij een job. Zo'n refurbished gsm is wel een goed idee! Waarom ook niet? Dat is vaak stukken goedkoper dan een nieuwe en bovendien niets mis mee. Als je zegt dat je het vaak gebruikt voor je blog etc. moet je het simpelweg als een investering zien. Een timmerman moet investeren in hamer en nagels en wij bloggers in pc en gsm's ;) Zelf ben ik overigens wel tevreden van mijn Android gsm's. Samsung was maar zozo, maar erg tevreden geweest van mijn oude Huawei (ontzettend veel batterij!) en nu van mijn Nexus :)

 11. Ik gebruik sinds een aantal maanden een Samsung galaxy S7 edge en voor mijn werk een LG. De samsumg is fijner dan de LG.
  Je verhaal is herkenbaar, wat kosten ze veel geld, doch ik ervaar ook veel gebruiksgemak, dus plezier.
  Ik neem de telefoon bij boodschappen doen en tijdens mijn dagelijkse wandeling in het buitengebied meestal niet mee, alleen als ik denk dat het mooi fotoweer is.

 12. Mijn telefoon krijgt ook steeds meer kuren. Ik wil straks ook een refurbished Iphone 6 gaan kopen. Hoop dat die van mij de kerst nog gaat redden. Dan kan ik van mijn dertiende maand een nieuwe kopen. Voel ik dan toch iets minder ;-). Wie weet is hij dan ook goedkoper nu de iphone 8 uit is! Hoe is de fotokwaliteit??

 13. Ik bespaar op van alles, maar een telefoon echt niet. Ik word ramgek als ze het niet doen zoals nu bij mij de wifi opeens niet werkt op mijn tel.. dan moet ik dus weer terug, en dit is geen budget tel zeg maar

 14. Daar krijg je zeker geen spijt van! Je weet inmiddels wel, een iPhone wijst zich helemaal vanzelf. Je kunt je iPhone ook verkopen via marktplaats. Die dingen blijven behoorlijk waardevast.

 15. Omdat onze pc-man al eerder de naam Wileyfox had laten vallen als we het over mobiele telefoons hadden en ik in mei van Vlijtig Liesje een lovende recensie op haar nieuwe Wileyfox las, heb ik er sinds begin juni ook een. He kostte aanvankelijk wel wat moeite om hem helemaal door te krijgen, want er was geen gebruiksaanwijzing bij en het was mijn 1e android na onze windowsphone 550 Lumia. Inmiddels heb ik hem aardig in de vingers en tot dusver geen negatieve ervaringen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder