Lootjes trekken, en wat is jouw Sint budget?

sinterklaasHoewel de Sint nog geen voet op Nederlandse bodem heeft gezet, heeft het lootjes trekken bij ons al plaats gevonden.

Want het is toch wel fijn om ruim de tijd te hebben om cadeautjes te verzinnen, gedichten te schrijven en surprises te bedenken. En wat betreft lootjes trekken, kan ik niet genoeg benadrukken hoe handig lootjestrekken.nl wel niet is!

Ik ben dol op lootjestrekken.nl!

Laat me alle redenen waarom ik zo dol ben op lootjestrekken.nl eens op een rijtje zetten : )

 1. Vroeger moesten we soms wel 10 keer opnieuw lootjes trekken omdat iemand zichzelf had getrokken. Met lootjestrekken.nl gaat het vanzelf goed. Bovendien kunnen mensen niet beweren dat ze zichzelf hebben getrokken, omdat ze niet blij zijn met degene die ze hebben getrokken...
 2. Je kunt op lootjestrekken.nl ook meteen je verlanglijstje intypen en de verlanglijstjes van anderen bekijken.
 3. Heb je geen idee wat je de Sint toch eens moet vragen? Geen probleem! Op lootjestrekken.nl kun je je leeftijd en geslacht invullen en dan krijg je allemaal handige cadeausuggesties.
 4. Je kunt ook afbeeldingen uploaden bij je verlanglijstje, zodat mensen kunnen zien wat je precies bedoelt.
 5. Als je hebt besloten om een gewenst sinterklaas cadeau te geven, dan kun je dit afvinken op lootjestrekken.nl. Zo voorkomt lootjestrekken.nl dat één cadeau meerdere keren wordt gekocht.

Ons Sinterklaas budget

Voor degene die je is toebedeeld door het lootjes trekken is het budget bij ons thuis 10 tot 15,-.  Voor de andere gezinsleden koop je ook iets, maar dan voor rond de 5,-. Minder mag ook. En voor degene die je getrokken hebt maak je een gedicht + surprise.

Wat ik altijd wel belangrijk vind is dat de cadeautjes niet centraal moeten staan bij Sinterklaas, maar het plagen met de surprises en de gedichten.

Sinterklaascadeautjes kopen: clicks én bricks

Ik koop mijn sinterklaascadeautjes zowel in 'stenen' winkels als online. In stenen winkels koop ik bijvoorbeeld pyjama's, handschoenen, sjaals, sokken, fietslampjes etc. Van die spullen die altijd goed van pas komen en de zak een voller aanzien geven. Maar volgens mij koop ik de meeste cadeau's voor Sinterklaas toch wel online! Meestal omdat het voordeliger is, en ik makkelijker kan vinden wat ik zoek.

Elk jaar koop ik voor mijn twee dochters tweedehands boeken via amazon.co.uk. Die kosten daar tweedehands maar 0,01 cent. Dus zelfs met verzendkosten ben ik maar ± 4,- kwijt. Ook mijn man kan ik blij maken met (tweedehands) boeken. Hij leest Huisvlijt soms, dus ik kan het helaas niet verklappen, maar ik heb dit jaar echt een supercadeau voor 'm.

Héb je geen budget voor de Sint?

Stel je hebt eigenlijk geen budget voor het sinterklaasfeest... Lees dan mijn post over Geld besparen met Sinterklaas.

Leestips

Wat is jullie budget voor Sinterklaas per persoon?

Similar Posts

22 Comments

 1. Wij hebben twee lootjes getrokken. Eentje met een budget van €12,50 en de andere is voor €25,00. Dit is dan voor de volwassenen. Maar voor mijn zoontje heb ik geen budget. Ik weet ook niet precies wat we voor hem zullen gaan kopen. De schoencadeautjes heb ik wel al in huis.

 2. Ik doe niet aan sinterklaas, ik heb dan ook geen kids. Dit jaar maken mijn beste vriendin en ik een advent kalender voor elkaar. we hebben een budget voor de cadeautjes voor 25 euro :)

 3. Hier word dat niet gevierd de zoon had ge vraagt toen de kleinkinderen er waren om het feest alleen voor hun te houden omdat ze anders te veel snoep en zo kregen en dus komt hij niet ik heb tegen de kleine mannen gezegd omdat hier in de straat geen kinderen zijn dat de sint niet komt en ze vinden dat oké,maar de paashaas komt wel maar dan met niet te veel eieren .

 4. MIjn man en ik 'vieren' geen Sinterklaas. Ik kan me ook niet voorstellen dat in Belgie veel gezinnen zijn die 6 december 'vieren' en waar de gezinsleden elkaar cadeautjes geven. Misschien is dat een traditie in Nederland ? Toen onze kinderen klein waren, bracht de Sint vanzelfsprekend cadeautjes. Toen ze wisten wie de Sint was, kregen ze ook nog een cadeautje tot ze een jaar of 15 waren.

  Onze kinderen zijn ondertussen volwassen en hebben hun eigen gezin. We hebben momenteel vier kleinkinderen en voor hen voorzien we cadeautjes, beperkt chocoladefiguurtjes en zak nicnacjes van de Sint.
  De oudste 2 kleinkinderen 'weten' wie de Sint is, maar spelen het spelletje mee omwille van de jongere kinderen die nog rotsvast geloven in het bestaan van de Sint en zijn zwarte Pieten.

  Wij voorzien per kind 25 euro dus totaal van 100 euro voor de cadeautjes. Beetje snoepgoed, koekjes en mandarijntjes rekenen we daar niet bij. Wij geven onze dochter 100 euro om de sintaankopen voor bij ons mee te betalen.
  Onze dochter kiest en koopt zelf het speelgoed waarvan ze denkt dat het voor de kinderen interessant zou kunnen zijn en brengt het eens naar hier zonder dat de kinderen erbij zijn. Zo blijft het, ook voor de oudere kinderen, een verrassing 'wat' de Sint zal brengen. Onze dochter koopt het speelgoed in tweedehands en wat ze van ons sintbudget niet opgebruikt, zet ze op de spaarrekeningen van de kinderen. De kinderen zijn vooral lego en duplo fanaten en dochterlief houdt tweedehandssites het ganse jaar door in de gaten en koopt vaak een pakket lego of duplo. Voordeel is dat je dan veel meer speelgoed hebt voor minder geld en nog geld overhoudt om te sparen voor de kindjes later.

  1. Slim van je dochter om duplo en lego tweedehands te kopen! Je kunt dat prima wassen en het is onverwoestbaar. En tweedehands zijn de prijzen veel vriendellijker natuurlijk.

   Ik vind dat jullie een mooie formule gebruiken voor Sinterklaas!

 5. Oh dat had ik een paar dagen geleden ook, ik wilde zo graag verklappen wat ik voor Dochterlief heb gekocht maar zij leest srsck altijd dus dat kon ook niet :) Wat een enorm goede tip trouwens, de boeken op Amazon, echt geen geld!!

  1. Dat is zeker budgetvriendelijk. Wij hebben een dergelijk spel ook overwogen dit jaar, omdat de kinderen ouder zijn. Maar er kwam groot protest. Ze wilden het op de 'gewone' manier vieren ; )

 6. Wij zijn maar met zijn tweetjes, dus lootjes doen we niet. We geven wel een cadeautje aan elkaar van ongeveer 10 euro en op pakjesavond doen we een film, warme choco en taaitaai. We houden het budget beperkt omdat we geen kinderen hebben, ik op 1 dec.jarig ben en met de kerst alweer cadeautjes geven.

 7. In belgië is dat niet de gewoonte, lotjetrek voor Sint. Hij brengt tot een bepaalde leeftijd???? cadeautjes naar de kinderen binnen het gezin. Bij vele gezinnen is het wel zo dat de Sint ook bij de grootouders komt. We trekken wel een lotje met Kerst, want voor de hele familie kopen kost je een maandloon. Voor de Sint voorzien wij een 100€ per kind (het is er nu nog maar eentje waar de sint voor passeert hier) en voor kerst is het bedrag vastgelegd op 50€. Voor de jonge kinderen wordt met kerst ook een cadeau gekocht van max 10€/kind. Hier gaat het om 3 nichtjes en onze jongste zoon.

 8. Bedankt voor het leuke blog! Ook goed om zoveel positieve reacties te lezen. :)
  Ik zag dat de link in het artikel niet werkt. Misschien kun je die nog aanpassen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.