Rustig zitten, anders is het zielig voor de hond

mediteren

Ik vind het vaak nog helemaal niet eenvoudig om rustig te blijven zitten. Vaak ben ik geneigd om steeds op te springen om ‘even’ iets te gaan doen. Hoewel het wel iets beter is geworden dankzij Headspace. Maar er is één methode die me helpt om te blijven zitten, en dat is als ons hondje Trixie op mijn schoot springt en daar uitgebreid gaat liggen slapen.

Want dan vind ik het zielig voor Trixie als ik haar uit haar slaap haal. Noodgedwongen blijf ik dan maar zitten. En dat is eigenlijk maar goed, want hoe langer ik zit, hoe meer ik de innerlijke onrust voel wegebben. Zo bekeken is onze Trixie de ultieme meditatie tool : ) Bovendien laat ze zien hoe het moet! Gewoon lekker gaan liggen en je nergens aan storen.

Dieren kunnen wat dat betreft echt het goede voorbeeld geven vind ik.

Leestips

Similar Posts

16 Comments

 1. Daar heb ik dus twee katten voor. Het werkt bij mij overigens maar eventjes. Op een bepaald moment du ik ze er toch weer af en ga iets doen. Ze zijn niet haatdragend en komen weer terug als ik er weer tijd voor heb :-)

 2. Al heel jong ontdekte ik hoe dat werkt met dieren en voor mij wist mijn moeder het al. Ik voel me regelmatig angstig, gestrest of onrustig.
  Beestje op schoot en aaien maar, werkt super.
  Heb hier keuze uit konijn, kip, cavia’s en de meest effectieve hondje Sofie.
  Mijn hulphond noem ik haar in gedachten.

  Het rare is dat mijn man die echt heel weinig met dieren heeft/had en mijn nooit geloofde moet toegeven dat het echt werkt. Als ik die 2 nu samen zie dan smelt ik endat geeft ook weer geluk.

  1. Wat fijn dat het gestresste gevoel minder wordt als je een dier op schoot hebt Hélène! Een vriendin van mij merkte juist een keer dat haar kat en hond bij haar wegliepen toen ze zich heel onrustig voelde. Die pikten dat op concludeerde ze.

   Heerlijk dat je van zo van je man en dier kunt genieten!

 3. We hebben onze hond dit voorjaar in maart in moeten laten slapen (13 1/2 jaar, ouderdom). Ik was blij dat hij er deze horrorzomer niet meer was, die hitte, verschrikkelijk. Nu het weer lekker herfst/winterweer is mis ik hem wel weer erg. Heerlijk met mijn rug tegen de verwarming met hem op schoot een boek lezen. Zo ontspannend…

 4. grappig dat je dit schrijft,ik heb het zelfde probleem dat je bijna nooit rustig kan blijven zitten omdat er zoveel te doen is in huis. en ik heb het met de kat als hij altijd bij mij op schoot wil,en hij kiest bijna altijd mij uit…het lukt me even om te blijven zitten,maar eigenlijk nooit lang,die innerlijke onrust verdwijnt dus niet bij mij.

  1. Als ik dat zo lees komt de gedachte bij me op: ‘Het lijkt wel alsof de kat je iets wil vertellen, of je wil helpen Linda.’ Dat ze juist jou uitkiest om bij te gaan zitten. Dat is toch wel frappant.

 5. Heel herkenbaar! Al heb ik dat dan vooral met de kat. Een hond heb ik ook, maar die ligt niet zo snel op schoot. De kat wel en dan gelijk het liefst 24 uur of langer. Of ik er echt rustiger van word om dan toch te blijven zitten? Eigenlijk niet, want het lijstje met dingen die ik nu écht wil gaan doen en een lichte irritatie over het feit dta die kat net nú op schoot wil gaan zitten, groeit alleen maar. Voor mij dus niet echt meditatief, maar ik blijf het grappig vinden dat bijna iedereen het ‘zielig’ vindt om de hond of kat van schoot te zetten. Alsof ze geen heerlijk zacht mandje of kleedje ergens hebben wat vast ook héél comfy is. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.